G4Media.ro

Blinken intervine în conflictul dintre Israel şi palestinieni: Îndemnăm acum toate părţile…

Sursa foto: Twitter / Secretary Antony Blinken

Blinken intervine în conflictul dintre Israel şi palestinieni: Îndemnăm acum toate părţile să ia măsuri urgente pentru o revenire la calm şi o dezescaladare

Secretarul american de stat, Antony Blinken, i-a chemat luni pe israelieni şi palestinieni să ‘ia măsuri urgente pentru o revenire la calm’, după mai multe zile de violenţe sângeroase, transmite AFP, citată de Agerpres.

‘Îndemnăm acum toate părţile să ia măsuri urgente pentru o revenire la calm şi o dezescaladare’, a spus Blinken într-o conferinţă de presă la Ierusalim în compania prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu.

Secretarul de stat a mai declarat că vrea să ‘restabilească un sentiment de securitate pentru israelieni, ca şi pentru palestinieni, care, bineînţeles, lipseşte în mod dureros’.

Vizita lui Blinken, a doua etapă a unui turneu-fulger în regiune, început duminică în Egipt, era prevăzută de mai multă vreme, dar a luat o turnură diferită odată cu spirala violenţelor israeliano-palestiniene din ultimele zile.

După întrevederea cu Netanyahu, aflat la conducerea celui mai dreapta guvern din istoria Israelului, Blinken se va întâlni în cursul serii cu omologul său israelian Eli Cohen, apoi cu preşedintele Isaac Herzog.

Marţi, secretarul de stat va avea o întâlnire cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, la Ramallah, în Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de Israel din 1967.

În conferinţa de presă de la Ierusalim, Blinken a abordat şi chestiunea Iranului, inamicul Israelului.

‘Am căzut de acord asupra faptului că Iranului nu trebuie să i se permită să dobândească arma nucleară’, a spus şeful diplomaţiei americane.

‘În acelaşi fel în care Iranul a susţinut multă vreme terorişti care atacă israelieni şi pe alţii, regimul (iranian) furnizează acum drone pe care Rusia le foloseşte pentru a ucide civili ucraineni nevinovaţi’, a acuzat el, adăugând că, ‘la schimb, Rusia furnizează arme sofisticate Iranului’.AG

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. De ce nu are aceleași mesaj și pentru estul Europei?

    • Unde bați iapa fiindcă tu ești șaua și ești tu masochist ,dar nici chiar așa, SUA au garantat independența si suveranitatea Ucrainei in 1996 in schimbul predării tehnicii nucleare Rusiei semnând Memorandumul de la Budapesta împreună cu Rusia,UK si Irlanda de Nord si ar fi trebuit sa facă muuult mai mult .Nu doar să indemne la calm ci să pozitioneze sute de mii de militari pe toată lungimea frontierei Ucrainei cu Rusia cand aceasta amăgea lumea cu: Uite invazia,nu e invazia .Știu, te doare ca e Rusia ta iubită, dar totuși esti si masochist,deci ??

  2. Palestinienii astia se comporta de parca ji do vyy le-ar fi ocupat teritorii cu forta