G4Media.ro

Blinken i-a cerut lui Lavrov ca Rusia să îl elibereze imediat reporterul…

Sursa foto: Flickr / White House Photo by Adam Schultz)

Blinken i-a cerut lui Lavrov ca Rusia să îl elibereze imediat reporterul Wall Street Journal arestat pentru acuzații de spionaj: „Nu există nicio îndoială că este reținut pe nedrept”

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat miercuri că l-a îndemnat pe ministrul rus de externe Serghei Lavrov ca Moscova să îl elibereze „imediat” pe reporterul Wall Street Journal arestat recent, Evan Gershkovici, relatează CNN.

„În mintea mea, nu există nicio îndoială că este reținut pe nedrept de Rusia, ceea ce este exact ceea ce i-am spus ministrului de externe Lavrov atunci când am vorbit cu el în weekend și am insistat ca Evan să fie eliberat imediat”, a declarat Blinken în timpul unei conferințe de presă la Bruxelles, reiterând o lectură a conversației de duminică a Departamentului de Stat. „Dar vreau să mă asigur că, ca întotdeauna, pentru că există un proces formal, că îl parcurgem și îl vom parcurge, și mă aștept ca acesta să fie finalizat în curând”, a spus el.

Gershkovici a fost reținut săptămâna trecută sub acuzația de spionaj – prima dată când un jurnalist american a fost reținut pe baza unor astfel de acuzații de către Moscova de la Războiul Rece încoace.

Administrația Biden se pregătește să declare oficial că Gershkovici este deținut pe nedrept în Rusia, au declarat doi oficiali americani pentru CNN, o mișcare care va declanșa noi resurse guvernamentale americane pentru a lucra la eliberarea sa.

Desemnarea, care este așteptată în zilele următoare, urmează unei revizuiri interne în curs de desfășurare a circumstanțelor care au înconjurat arestarea lui Gershkovici, au declarat oficialii. Biroul pentru afaceri cu ostatici din cadrul Departamentului de Stat va conduce apoi eforturile SUA de a-l aduce pe Gershkovici acasă.

Blinken a mai spus că o propunere rămâne „pe masă” cu Rusia pentru a aduce acasă un alt american reținut, Paul Whelan. El a precizat că a „reiterat că Rusia ar trebui să avanseze cu această propunere” în timpul conversației sale cu Lavrov.

„Cred că, așa cum am demonstrat în trecut, și ca urmare și a legislației pe care o avem și a altor instrumente pe care le avem, chiar dacă ne angajăm în eforturile de a aduce oamenii acasă, putem, de asemenea, să creștem presiunea și să mărim sancțiunile asupra celor care se angajează în practica detenției arbitrare ilegale a cetățenilor americani”, a spus Blinken.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Il vor elibera rusii, vor ceva (sau pe cineva) la schimb.

  2. Troll 2 ruble postarea….