G4Media.ro

Bitcoin a depăşit pragul de 24.000 de dolari pentru prima dată în…

sursa foto: Unsplash

Bitcoin a depăşit pragul de 24.000 de dolari pentru prima dată în mai mult de o lună

Bitcoin a depăşit pragul de 24.000 de dolari pentru prima dată în mai mult de o lună, deoarece speranţele unei majorări a dobânzii de referinţă mai puţin agresive decât era aşteptat din partea Rezervei Federale au declanşat o creştere a criptomonedelor, transmite CNBC, citată de News.ro.

Cea mai valoroasă criptomonedă din lume a atins miercuri 24.047 dolari pe unitate, fiind în creştere cu peste 8% în 24 de ore, la niveluri nemaivăzute de la jumătatea lunii iunie, potrivit datelor Coin Metrics.

Traderii s-au liniştit datorită perspectivei unei măsuri de politică monetară mai blândă din partea Fed la următoarea sa întâlnire de stabilire a dobânzilor.

Efectele politicii monetare mai stricte din partea băncii centrale a SUA au afectat puternic activele riscante, precum acţiunile şi criptomoneda.

Bitcoin este cu aproximativ 50% sub nivelul de la începutul anului 2021.

”Bitcoinul începe să-şi găsească stabilitatea după o lună agitată, iar săptămâna viitoare va fi grăitoare”, a declarat un analist.

Investitorii se aşteaptă ca banca centrală a SUA să majoreze din nou dobânzile la următoarea sa întâlnire de politică monetară, dar economiştii prognozează o creştere mai puţin agresivă de această dată, de 0,75 puncte procentuale, în loc de 1 punct procentual.

Ether a crescut cu aproape 5%, la 1.609,06 dolari pe unitate.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter