G4Media.ro

Birchall: Dosarul pentru extrădarea lui Radu Mazăre a fost trimis azi dimineață…

Birchall: Dosarul pentru extrădarea lui Radu Mazăre a fost trimis azi dimineață în Madagascar

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a anunțat luni într-o declarație de presă că ministerul a trimis luni dimineață în Madagascar dosarul pentru extrădarea lui Radu Mazăre. Birchall a mai spus că dosarul a ajuns deja la autoritățile malgașe, în condițiile în care azi era data-limită pentru acest mecanism.

Foto: Dosarul de extrădare (Sursa: Ministerul Justiției)

Vineri, Birchall anunțase că ministerul a primit de la Curtea de Apel București și de la Înalta Curte toate documentele prin care s-a constatat că sunt întrunite condițiile legale pentru solicitarea extrădării din Madagascar a fostului primar Radu Mazăre.

Birchall a precizat că este vorba de un dosar cu peste 600 de pagini ”care trebuie traduse în termen urgent, termenul provizoriu de 6 zile de arest a început să curgă de pe 8 mai, avem practic doua zile la dispoziție pentru a putea traduce și trimite”.

Ministrul Justiției a explicat că deși România nu are acord de extrădare cu Madagascar, există cadru legal, două convenții internaționale, inclusiv convenția ONU împotriva corupției, ratificată și de Madagascar.

”Am dispus ca în baza documentelor primite să înceapă la Ministerul Justiției imediat procedurile legale pentru formularea și trimiterea documentelor”, a mai spus Birchall.

Radu Mazăre a fost prins de autorități miercuri în Madagascar. Fostul primar al Constantei a fugit din Romania, unde se afla sub control judiciar, pe 30 decembrie 2017, și a ajuns în Madagascar, unde avea afaceri. Mazăre acuza la momentul fugii presupuse presiuni politice și spunea că a cerut azil politic în Madgascar.

Foto: Ziua de Constanța

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Foarte bine, hai cu dl. mazare la inchisoare, sa vedem ce se mai poate inventa astfel ca un corupt iconic sa nu ajunga la Jilava!

  • „dl Mazare” .. tu esit fata?!!

   Cum de esti asa politicoasa cu mazare asta ca pe noi ne spurci .

 2. Ministerul Justitiei de acolo va citi 600 de paginiazi si va lua o hotarare tot azi, pe care tot azi o va comunica celor in drept sa prelungeasca mandatul de arestare, care tot azi va fi emis, contestat, judecat etc 🙂

 3. nu va mai îngrijorați! va fi adus în Ro unde va fi spălat, călcat și scos candidat la primăria Constanța.
  încă nu v-ați obișnuit cu stilul PSD?

 4. Pe cât puneţi pariu că e ceva greşit şi vor fi mai mult decât inutile actele de vor ajunge să le facă din nou de Mazăre va fi demult plecat?
  Staţi liniştiţi că oricum vor ajunge acasă toţi ca pe toţi îi vor culege mai ales că sunt lucruri mai interesante de oferit şi acceptat pentru ăştia.
  Cu cât e mai coruptă ţara în care s-au ascuns cu atât mai uşor vor ajunge acasă aşa că dacă e să le dau un sfat e să fugă într-o tară care chiar au justiţie şi poate nu sunt funcţionari corupţi şi desigur fără înţelegeri de extrădare astfel cad în propria capcană…..NUMAI CĂ NU EXISTĂ ASTFEL DE UTOPII AŞA CĂ SĂ SE BUCURE DE VACANŢĂ CÂT E SOARE CĂ ORICÂND SE POATE STRICA VREMEA.

 5. Stă dracu’ să citească 600 de pagini. Chiar și în Madagascar.?

 6. Chiar așa de lipsiți de prevedere sunt funcționării ăștia din MJ. Să stai până în ultima clipa cu dosarul la tradus? Sau nu se așteptau să-l rețină? Oricum, jalnici!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.