G4Media.ro

Bilanț negru: 96 din cele 101 de localități din Bihor au depozite…

Bilanț negru: 96 din cele 101 de localități din Bihor au depozite ilegale de gunoi

Garda de Mediu a găsit depozite ilegale de gunoi în 96 din cele 101 localități din Bihor în urma unui control privind salubrizarea, transmite publicația EBihoreanul, care citează un comunicat al Prefecturii.

Aruncarea la întâmplare a gunoiului în locuri neamenajate este un fenomen răspândit pe scară largă în România, provocând deseori poluarea solului și a apelor freatice. În ciuda miliardelor de euro investiți din fonduri europene și bani guvernamentali în crearea de platforme pentru depozitarea și sortarea gunoiului, aruncatul deșeurilor pe câmp rămâne o practică extrem de răspândită.

Din cele 96 de localități cu probleme, doar două primării au fost amendate cu câte 30.000 de lei. Municipalitățile din comunele Paleu şi Săcădat au incendiat sau îngropat deșeurile în loc să le transporte la depozitul Eco Bihor, potrivit EBihoreanul.ro.

Foto: Depozit ilegal de gunoi / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Felicitari celor din Bihor ca au curajul sa verifice la modul serios. Din pacate asta este realitatea in toata tara. In Timis, la marginea fiecatui sat sunt gropi ilegale de gunoi, este absolut sinistru ce fac taranii astia needucati, lenesi. Pretind ca nu au bani sa-si plateasca abonamentul de gunoi, dar fumeaza in fecare zi 2-3 pachete de tigari, sau in fiecare seara sunt la birt.

    • Puneți o listă a localităților unde sa găsit nereguli sa pot crede această informație

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.