G4Media.ro

Biden le interzice agențiilor federale americane să folosească formula „străin ilegal” în…

Biden le interzice agențiilor federale americane să folosească formula „străin ilegal” în legătură cu migranții, susținând că ar fi ”dezumanizantă”

Administraţia preşedintelui Joe Biden le-a cerut agenţiilor americane de imigraţie să nu mai folosească expresia ‘străin ilegal’ în legătură cu migranţii, catalogând-o drept controversată şi dezumanizantă, relatează DPA, citată de Agerpres.

Formula este utilizată de zeci de ani în SUA, apărând frecvent în declaraţii şi comunicate de presă atât de la Agenţia pentru Imigraţie şi Vamă (ICE), cât şi de la Agenţia pentru Protecţia Frontierelor (CBP).

Washington Post scrie că schimbările, care includ şi interzicerea folosirii termenului ‘asimilare’ şi recomandă în schimb utilizarea termenului ‘integrare’, au fost evidenţiate în memorii trimise luni către ICE şi CBP.

Casa Albă a confirmat modificările pentru Daily News, dar a refuzat să facă alte comentarii.

„Ca primă agenţie de aplicare a legii a naţiunii, dăm tonul şi suntem un exemplu pentru ţară şi pentru partenerii din întreaga lume”, a precizat într-un memoriu Troy Miller, comisarul în exerciţiu al CBP.

„Întărim legile naţiunii şi avem grijă în acelaşi timp de demnitatea fiecărei persoane cu care interacţionăm. Cuvintele pe care le folosim contează şi vor servi în continuare pentru a le garanta această demnitate persoanelor aflate în custodia noastră”, a adăugat el.

Schimbările survin în contextul în care Biden se confruntă cu o criză a migraţiei la graniţa de sud a SUA, unde un val de migranţi fugiţi de violenţele din America Centrală a dus la suprapopularea adăposturilor, în special cu minori.

Săptămâna trecută, preşedintele a stârnit nemulţumire atunci când Casa Albă a anunţat că nu intenţionează să majoreze numărul de refugiaţi care primesc permisiunea să intre în SUA în acest an la mai mult de 15.000, un prag stabilit de Trump.

Însă Biden şi-a schimbat apoi rapid poziţia, spunând că administraţia sa va creşte acest număr.

sursa foto: Mani Albrecht.U.S.\ Customs and Border Protection. Office of Public Affairs. Visual Communications Division

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. Sa le zica aliens!

  2. sa interzicem si „Roma etnics from Romania” ca oamenii cred ca asta e tara lor.

  3. Mai are putin si da in dandana, mos senil…

  4. Vecin venit in vizita pentru vo 20 de ani sa le zica.

  5. Când se schimbă termenul se schimbă și statutul dar nu doar la nivel declarativ, un început care necesită câteva generații pt a fi implementată și a produce efecte

  6. NORMAL!
    -strainu e un ilegal perpetuu.

  7. Atunci sa le si dea drumul copiilor incarcerati! („Kids in cages”)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.