G4Media.ro

Beijingul, despre acuzaţiile NATO că ar răspândi „minciuni sfruntate” privind invazia rusă…

Sursa foto: Twitter / MFA China

Beijingul, despre acuzaţiile NATO că ar răspândi „minciuni sfruntate” privind invazia rusă în Ucraina: „A acuza China că dezinformează în legătură cu Ucraina este în sine o dezinformare”

China a respins joi ca „dezinformare” o serie de acuzaţii ale NATO, după ce secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, a reproşat Beijingului că răspândeşte „minciuni sfruntate” despre invadarea Ucrainei de către Rusia, relatează AFP, citată de Agerpres.

Partener apropiat al Moscovei, Beijingul nu a condamnat până acum invazia rusă, ci doar a făcut apel la ambele părţi să dea dovadă de reţinere.

Occidentul presează China să îşi exprime clar opoziţia faţă de ofensiva Kremlinului.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a denunţat miercuri „sprijinul politic oferit Rusiei de către China, inclusiv prin răspândirea de minciuni sfruntate şi de dezinformare”.

Reluând suspiciunile SUA, el a denunţat „posibilitatea ca Beijingul să ofere un sprijin material pentru invazia din Ucraina” şi a cerut China „să se alăture restului lumii în a cere o încetare imediată şi paşnică a acestui război”.

„A acuza China că dezinformează în legătură cu Ucraina este în sine o dezinformare”, a răspuns într-o conferinţă de presă Wang Wenbin, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe chinez.

„SUA şi NATO trebuie să angajeze un dialog cu Rusia pentru a desface nodul crizei ucrainene. Pentru a rezolva o criză, trebuie să fim calmi şi raţionali, nu să aruncăm benzină pe foc”, a spus el.

China se prezintă drept o putere neutră şi susţine că extinderea NATO este cauza crizei ucrainene, notează AFP.

„Noi am pledat întotdeauna ca Ucraina să fie o punte între Est şi Vest, şi nu avangarda unui joc între marile puteri”, a argumentat Wang Wenbin.

„Timpul va dovedi că poziţia Chinei este de partea bună a istoriei”, a adăugat el.

Liderii NATO s-au reunit joi într-un summit extraordinar la Bruxelles pentru a discuta despre strategia în Europa şi pentru a consolida unitatea ţărilor occidentale în faţa Rusiei.

Sursa foto: Twitter / MFA China

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Pe canalele media chineze se răspândește informația ca in Ucraina s-au gasit laboratoare bio , si pare-se acolo s-a facut guvidul. Mai bine ar lasa porpaganda mincinoasa si ar condamna imperiul raului !!!!!

  2. Batman, batman…primavara araba, Siria…Doar o parte din blocul NATO stabileste regulile…si atat.

  3. China este pe partea greșită a istoriei, dreptatea, adevărul și libertatea occidentului va învinge din nou Raul de la răsărit, inclusiv pubela chineza

  4. eu nu citesc bine, asta zice: ‘a acuza o dictatura de dezinformare, este dezinformare in sine”

  5. Ce asteptari sa ai de la comunisti? Minciuni in cantitati industriale.

  6. Ok, wwiii să fie! Să nu ziceți că n-ați fost avertizați!

  7. Nu-mi place sa recunosc dar chinezii spun adevarul si la cum se comporta vor domina lumea. Sunt destepti , muncitori si disciplinati.

    • Sunt niste comunisti mincinosi, cu apucaturi fasciste de-a dreptul si fara pic de compasiune pentru miile de vieti pierdute.

  8. Are dreptate China dezinformeaza pe orice subiect nu numai despre Ucraina Deci trebuie facuta o corecte In loc de China dezinformeaza privind situatia din Ucraina trebuie spus corect China dezinformeaza.