G4Media.ro

BCE: O posibilă pauză în majorarea dobânzilor, în septembrie, nu este neapărat…

sursa foto: Facebook

BCE: O posibilă pauză în majorarea dobânzilor, în septembrie, nu este neapărat definitivă (Lagarde)

Președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a menținut incertitudinea privind viitoarele decizii de politică monetară ale instituției, afirmând într-un interviu publicat duminică pe site-ul cotidianului Figaro că o posibilă pauză în septembrie nu ar fi neapărat definitivă, scrie boursorama.com.

La finalul ședinței de săptămâna trecută, BCE a majorat dobânzile pentru a noua oară consecutiv, ducând rata dobânzii la depozite la 3,75% – cel mai ridicat nivel din 2000 încoace.

Christine Lagarde a explicat apoi, în cadrul unei conferințe de presă, că ceea ce se va întâmpla în continuare este încă incert, reiterând totodată dorința băncii centrale de a limita inflația.

Deși a remarcat că BCE „se apropie de obiectiv”, ea a lăsat din nou ușa deschisă pentru diferite opțiuni.

„Vom acționa în funcție de analiza noastră a acestor date (…) Este posibil să existe o nouă creștere a ratelor cheie sau poate o pauză” în septembrie, a declarat ea pentru Le Figaro.

„O pauză, indiferent de dată, în septembrie sau mai târziu, nu ar fi neapărat definitivă. Inflația trebuie să revină la țintă în mod durabil”, a adăugat președintele BCE, invocând un „climat de incertitudine”.

Referindu-se la riscurile pe care le implică această campanie de înăsprire monetară pentru economia europeană, Christine Lagarde a remarcat că cifrele privind produsul intern brut (PIB) au fost „mai degrabă încurajatoare”, în special pentru Franța și Germania. „Ele susțin scenariul nostru de creștere a PIB-ului de 0,9% în zona euro în acest an”, a spus ea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...