G4Media.ro

Barna, în oferta electorală: Corupția este o amenințare de securitate / O…

Barna, în oferta electorală: Corupția este o amenințare de securitate / O decizie CCR a stabilit că actele de corupție nu pot fi calificate amenințări de securitate

În broșura-program lansată azi de candidatul USR/PLUS, Dan Barna, nu conține niciun punct dedicat în mod special problemelor din justiție, dar la sfârșitul ofertei electorale există un punct intitulat ”România va deveni vector regional de securitate”. La acest punct, corupția este identificată drept o amenințare de securitate, care afectează aât securitatea, cât  și capacitatea de coordonare și acțiune externă.

 • Corupția este o amenințare de securitate și reprezintă unul dintre cele mai mari impedimente în procesul de dezvoltare a țării, afectând atât securitatea, cât și capacitatea de coordonare și acțiune externă. Legislația în vigoare trebuie reactualizată și adaptată la noua situație geo-politică, iar controlul exercitării măsurilor specifice de combatere a corupției cu potențial de amenințare la adresa securității va fi strict reglementat prin lege.
  Consiliul Suprem de Apărare a Țării va fi reformat prin crearea unor structuri – expert permanente în cadrul Administrației Prezidențiale, care vor gestiona integrat comunitatea națională de informații, cât și comunitatea de politică externă.”

Al doilea punct din programul lui Barna este inițiativa ”Fără penali în funcții publice”.

 • ”Un milion de români au semnat pentru inițiativa Fără Penali în Funcții Publice, un demers constituțional sub egida căruia va sta întreaga reformă a statului. Prin interzicerea alegerii în organele administrației publice locale, Camera Deputaților, Senat sau în funcția de Președinte al României a persoanelor condamnate definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, România va da în sfârșit semnalul de integritate de care avem atâta nevoie.”

Curtea Constitutionala a stabilit, în decizia din aprilie 2018, prin care a admis partial o exceptie de neconstitutionalitate care se refera la Legea nr. 51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei, că faptele de corupție nu pot fi calificate drept o amenințare la securitatea națională.

”Savarsirea unor infractiuni determinate, precum cele de coruptie, nu vor putea fi calificate drept o amenintare la adresa securitatii nationale, chiar daca faptele aduc atingere grava anumitor drepturi si libertati fundamentale ale cetatenilor romani. Aceasta deoarece, desi unele infractiuni sunt de natura sa aduca atingere grava anumitor drepturi si libertati fundamentale fiind in interesul general sanctionarea acestor fapte, acestea nu au amploarea necesara calificarii lor ca amenintari la adresa securitatii nationale. Pe de alta parte, savarsirea unor fapte indreptate impotriva unui grup, spre exemplu savarsirea infractiunilor de genocid sau infractiuni contra umanitatii, se pot constitui in amenintari la adresa securitatii nationale”, arata Curtea in motivarea deciziei.

În Strategia Naţională de Apărare din 2005, ulterior în documente ale CSAT, corupţia a fost declarată ameninţare la adresa securităţii naţionale.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

34 comentarii

 1. Senatul a adoptat, în şedinţa din data de 16.09., propunerea legislativă pentru modificarea unor acte normative în domeniul electoral, prin care se stabileşte că nu pot fi aleşi în demnitatea de membru al guvernului, europarlamentar, preşedinte al României, parlamentar, primar, consilier local şi consilier judeţean persoanele care „au suferit condamnări penale”, Barna continuă sa bată câmpii cu Fără Penali într-un mod propagandistic

  • Tu bati campii!!!?

  • sri plange ca nu mai poate intercepta comunicatiile telefonice / email / sms ca pe vremurile de dinaintea deciziei ccr care a separat apele:

   sri poate intercepta cetatenii doar daca acestia genereaza amenintari la adresa sigurantei national cf legii 51/ 91

   pg / dna / etc pot intercepta restul cetatenilor care incalca restul legilor

  • balex, postace, poti da numarul monitorului oficial in care s-a publicat?!

 2. Pai daca CCR decreta altfel trebuiau sa-i aresteze pe loc deoarece CCR a devenit in era PSD varful de lance al protectiei coruptiei si al infractorilor …

  • CCR a mincat cacat, atunci si in multe alte ocazii. Coruptia este, de cind lumea, una dintre principalele amenintari la adresa securitatii si nationale si individuale (de Caracal, de exemplu, a auzit cineva, sau credeti ca nu e nici o legatura cu coruptia acolo?).
   Nu pot eu sa-l inghit pe Barna (pentru rolul pe care-l joaca), dar aici are dreptate.

 3. Evident ca CCR e in canal. Un exemplu simplu: coruptia blocheaza achizitiile militare, ceea ce se intampla chiar acum cu inzestrarea cu vehicule si corvete, achizitia de munitie pentru cele doua fregate si exemplele pot continua.

  Cat timp CCR s-a dovedit a fi subordonata politic, sa nu ne mai incredem in ce zice. Mai mult, chiar daca poate are dreptate, afirmatii pentru aceasta despre coruptie indica foarte clar ca sunt anumite lucruri de modificat in Constitutie.

  • Care coruptie bre?Noi am lua vechiturile alea, dar daca baietii se contesta unii pe altii in instanta ce sa-i faci?

 4. Da, corect, ce putea spune CCRul corupt???
  Nu este scris în Constituție, dar ar trebui sa fie, poate când se va schimba, se va scrie, clar, ne-interpretabil de niciun CCR, indiferent cat de corupt poate fi!
  CCR trebuie doar sa spună dacă este sau nu conform cu constituția in curs, asta nu înseamnă că nu se poate modifica dacă poporul dorește!
  Iar poporul ar trebui sa ceară, a suferit destul din cauza corupției de 30 ani încoace- una dintre principalele cauze pt care ne zbatem fara să evoluam, una dintre principalele cauze pt care au plecat milioane de oameni din Romania! Și da, migrația masivă a populației active, a copiilor din România, reprezintă un pericol de securitate pentru țară, pentru viitorul poporului român!

 5. Bineinteles ca CCR spune ca nu e o amenintare de securitate, CCR lucreaza pentru corupti din 2015: https://www.g4media.ro/cum-a-cazut-o-institutie-cheie-cele-16-decizii-ale-ccr-care-au-sapat-la-temelia-justitiei-penale.html

  Dar e clar ca un politruc cumparabil care poate ajunge la conducere (gen Bruynseels, Trump, Strache etc.) este o amenintare pentru propria tara.

 6. Este clar ca trebuie sa fie o problema de securitate, Numai asa isi pot baga nasul prietenii nostri securisti in politica si justitie pentru a conduce represiunea impotriva fortelor nationale. Noul val al bolsevismului care este USR mizeaza pe ajutorul Securitatii pentru distrugerea societatii romanesti si inlocuirea ei cu o societate deschisa de tip sorosist neocomunist.

  • Care „forte nationale”? Fortele baronilor locali ultracorupti? Fortele cui?

  • Ce e aia societate deschisa de tip sorosist? Concret….
   Care bolsevism?
   Care Securitate?
   Ori e bolsevism ori e societate deschisa?

  • In mod normal , as spune ca mă-ta e proasta ca te-a facut viu …

   Fraza asta m-a convins ca poate că este o femeie normală , care a sperat ca naște un copil normal … sănătos clinic la naștere … NICI O ȘANSĂ NU A AVUT, SĂRACA ! … TU TE-AI DECIS SA FII COMUNISTO-UTC-IST , PCR-IST , FSN-IST SI MARE AMATOR LA BATRANETE DE ” MULTAAA MUIIEEE P$D !!! ” , incă din momentul fecundării …

   ” Prietenii NOȘTRI, SECURIȘTII ?!?!? ”
   REPRESIUNE ?!?!
   FORTELE NATIONALE ?!?!??!?! ( ARMATELE DE ZOMBI ALCOOLIZATI ADUSI CU ARCANUL LA … IAȘI, DE EXEMPLU? ….

   MIRCIA BADEA , TU ESTI MAH?!?!?!

   CITAT DIN CE A MAI RAMAS DIN TINE:

   ” Numai asa isi pot baga nasul prietenii nostri securisti in politica si justitie pentru a conduce represiunea impotriva fortelor nationale. Noul val al bolsevismului care este USR mizeaza pe ajutorul Securitatii pentru distrugerea societatii romanesti si inlocuirea ei cu o societate deschisa de tip sorosist neocomunist.”
   SOROS poate murise in timp ce tu perorai multe cuvinte, in speranta ca daca esti harnic si sarguincios , in vremuri DE RESTRIȘTE, SE MAI DECONTEAZA 2 COPEICI/CUVÂNT …

 7. Tu bati campii!!!?

 8. FMMMMCCR. Ccrpsd gașcă de borfasi!

 9. Protocoalele de colaborare intre SRI si DNA sau alte institutii din justitie s-au incheiat in urma unei hotarari din CSAT prin care nivelul ridicat al coruptiei era considerat ca fiind un factor care putea afecta siguranta nationala. CCR a decis alfel pentru ca doar asa inregistrarile folosite in procese ca dovezi ale coruptiei au putut fi atacate si anulate, asa cum s-a si intamplat in ultima vreme, iar aceasta decizie a fost in spiritul tuturor actiunilor PSD de modificare a legilor justitiei in favoarea infractorilor.

  • Cum iti explici ca in dosarul lui Tariceanu se nasteau mandatele de ascultare pe siguranta nationala fix cu vreo 4 luni inainte de alegeri si durau pana dupa ele? Doar atunci era corupt, in restul timpului fiind o floricica?

  • @Adriss: asta e minciuna infractorului CAC P. Tariceanu. Ai tu acces la mandatele respective?

 10. CCR-UL este o gravă amenințare la securitatea națională !

 11. Barna vrea să spună că e periculos să guvernezi după ce PSD a zăpăcit legile anticorupţiei.

 12. PSD= Ciuma Rosie USR=LGBT

 13. Prin modificarea Constitutiei este obligatoriu sa fie trecuta si coruptia printre amenintarile la securitatea nationala si sa fie imprescriptibila la fel ca tradarea de tara!

  • Foarte corect.

   SRI trebuie sa fie readus in lupta anticoruptie. Binomul (Curentul si Motorul) trebuie refacut.

   Borfasii, mafiotii si hotii trebuiesc interceptati, ascultati, filmati, filati si apoi legati si bagati in puscarie. Daca esti corect si nu furi, nu ai de ce sa te temi.

  • @ florin

   „SRI trebuie sa fie readus in lupta anticoruptie.”

   serios ?

   si dna ce mai face ?

   DNA = DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE

   pune oamenii sa jure pe biblia pusa pe capota masinii ?

   http://www.ziare.com/politica/referendum/ancheta-pentru-vot-multiplu-la-referendum-procurorii-dna-pun-oamenii-sa-jure-pe-biblie-1184393

   vrei sa revina anii „gloriosi” ai epocii negre cu culoarele din justitie ?

   cine ii ancheteaza pe austriecii care au promovat taierea ilegala a padurilor ?

   EADS ? MICROSOFT ? ALRO ?

   ce se mai aude ce COLECTIV ?

   dar de GIGINA ?

  • @x-link: cine ii ancheteaza? psdul care a beneficiat de parandarat si l-a decorat pe SCHWEINhofer?
   Nu se mai aude nimic pentru ca scarnaviile psd au destructurat justitia, au creat organul stalinist siij, au eliminat majoritatea oamenilor corecti si competenti din justitie.
   „SRI trebuie sa fie readus in lupta anticoruptie.”
   Da, serios! Trebuie! Ne mai lasi cu conceptiile astea garbovine venite direct de la cloaca infractionala psd!

 14. Cred ca mai degraba prostia e!

 15. Decizia ccr este absolut imbecila. E la mintea cocosului:
  – se cumpara armament de slaba calitate de la firme care ofera parandarat. BTW, poate ni se explica si noua de ce s-a optat pentru Iron Dome de la israelieni, o tara non-NATO.
  – echipamentul la fel (efectele militarilor). La Stalingrad gerul crunt a rapus armata germana si pe militarii Romani. Nu spun ca s-ar fi putut mai mult acolo cu tehnologia de acum aproape 80 de ani, vreau sa subliniez efectul conditiilor climatice asupra unei armate.
  – instructia lasa de dorit, pentru ca acela care o conduce este numit pe pile. Vine dusmanul, militarul habar nu are ce sa faca pentru ca nu i s-a spus. Nu mai e ca acum 50 de ani ca tragi cu pusca in el cand vine, acum sunt alte procedee.
  – fortificatiile nu sunt la specificatie. Lipseste fierul din structura, structura e prea subtire, nu e bine camuflata, in loc de titan este otel etc.
  – hrana e proasta pentru ca se fura din ea si se cumpara calitate inferioara.
  – militarul doarme in frig, nu are conditii de igiena si nici medicamente. Moralul lui e la pamant.
  – echipamentul de comunicatii a fost proiectat de insusi Pazvante.
  – nu ai destule rachete, avioane, gloante etc.
  – strategia e gresita ca e facuta de prosti ca oprea, les si alti „dolofani” de-astia de partid.
  Cu inzestrarea armatei nu te joci. Le iei ce e mai bun si le oferi superconditii de antrenament. Coruptia este dezastru pentru apararea tarii, deci o amenintare la adresa securitatii nationale. Si apararea tarii nu este singurul domeniu in care coruptia este o amenintare la adresa securitatii. Iar coruptia in economie submineaza economia nationala.
  Coruptia ESTE tradare de tara.
  ccr-ul asta din 2018 cu dorneanu, lazaroiu/ceausescu & co sunt TRADATORI DE TARA!

  • Intr-un Program de Tara, lupta impotriva coruptiei ar trebui pusa pe primul loc, inainte de orice altceva. Datorita coruptiei s-a murit la Colectiv (il gasiti pe youtube pe banicioiu spunand ca marii arsi pot fi tratati in tara), datorita coruptiei avem situatia de la Caracal, datorita coruptiei mor copiii inecati in haznalele din curtile scolilor si le cad tavanele in cap pana si in Bucuresti, datorita coruptiei sistemul de sanatate e praf, oamenii mor cu zile iar bolnavii de cancer nu au medicamente, datorita coruptiei nu avem autostrazi iar calea ferata e vai de cozonacul ei, datorita coruptiei platim sume mari pe energie si importam vegetale cand la noi sunt terenuri in parloaga, ne vindem padurile, petrolul, gazele pe nimic…

 16. ccr, fiind corupta, reprezinta o amenintare la adresa romaniei!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.