G4Media.ro

Bărbați arestați la Sankt Petersburg pentru că au participat la manifestații în…

sursa foto: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

Bărbați arestați la Sankt Petersburg pentru că au participat la manifestații în memoria lui Navanîi, obligați să se înroleze în armată: „Ne-au spus că, dacă nu semnăm, ne vor rupe degetele” – presa rusă

Bărbații ruși arestați la Sankt Petersburg pentru că s-au adunat în memoria lui Alexei Navalnîi au fost obligați să se prezinte la biroul de recrutare militară din oraș, potrivit presei ruse, citate de Sky News.

La eliberarea lor dintr-un centru de detenție numit Moskovsky 95, li s-a ordonat să semneze citații pentru Comisariatul Militar, a relatat RUSNews, citând trei surse.

Printre ei se numără un tânăr care a declarat pentru presa locală independentă că a fost dus într-o cameră și i s-a spus că i se vor rupe degetele dacă nu semnează documentul.

„Cu două ore înainte de eliberare, am fost duși într-o cameră unde niște bărbați stăteau și împărțeau citații”, a spus acesta, potrivit sursei citate.

„Ne-au spus că, dacă nu semnăm, ne vor rupe degetele. Au repetat tot timpul: „Ei bine, veți merge să luptați pentru noi?””.

Unul dintre cei reținuți în arest administrativ a primit o citație pentru a se înrola în armată, în timp ce restul au primit o citație pentru a-și „clarifica datele de înregistrare” la biroul de recrutare militară, a scris site-ul de știri.

Peste 200 de persoane au fost reținute la Sankt Petersburg în timp ce îi aduceau un omagiu lui Navalny, potrivit grupului de apărare a drepturilor OVD-Info.

Printre cei arestați în oraș s-a aflat și corespondentul RUSNews, Elina Kozich.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. ce e mai frumos decat a primi o arma sa lupti pentru libertatea ta, si data chiar de asupritor