G4Media.ro

Bani europeni pentru firma lui Bogdan Chirieac de la ministerul Rovanei Plumb.…

Bani europeni pentru firma lui Bogdan Chirieac de la ministerul Rovanei Plumb. Contractul, semnat în ultima zi ca ministru

O asociere de trei firme, printre care şi cea administrată de analistul politic Bogdan Chirieac a câștigat în procedura de licitație deschisă un contract în valoare între 650.000 şi 790.000 de lei  de la Ministerul Fondurilor Europene, în ultima zi de mandat a Rovanei Plumb. Banii sunt pentru promovarea valorilor europene în România.

Potrivit datelor din SEAP, contractul a fost semnat pe 24 aprilie 2019, câștigătoare fiind firmele THP Elemental Investments, SC YES AGENCY SRL şi Press Media Electronic. Tot în 24 aprilie a fost publicat în Monitorul Oficial decretul prin care președintele Iohannis a luat act de demisia lui Plumb de la minister.

 • L-am întrebat pe Chirieac cum se face că a câștigat contractul amintit în ultima zi de mandat a Rovanei Plumb. ”Eu v-am sunat vreodată pe numărul acesta de telefon? Și atunci dumneavoastră de ce mă sunați pe numărul meu de mobil? Domnul meu, vă rog frumos, nu mă mai deranjați la telefon, dacă aveți întrebări adresați-le autorității de stat, nu mie”, a reacționat Chirieac, după care a întrerupt convorbirea.

Obiectul contractului, aşa cum apare precizat în portalul achiziţiilor publice este „Servicii pentru organizarea de evenimente dedicate promovării principiilor europene şi fondurilor ESI” şi are în vedere „Promovarea valorilor europene, a beneficiilor integrării şi a transformărilor petrecute în societatea românească după momentul aderării României la UE prin materialele distribuite/ prezentările realizate în cadrul a 15 evenimente dedicate fondurilor operaţionale”.

Oferta cea mai scăzută luată în considerare este de 652.500 de lei şi cea maximă de 789.750 de lei.

Pentru aceşti bani, cele trei firme trebuie să ofere servicii de reuniuni şi conferinţe organizate la hotel, să plătească servicii de catering, servicii de traducere, să împartă produse informative şi de promovare, să organizeze standuri de expoziţie.

Criteriul de atribuire a fost cel mai bun raport calitate-preţ, componenta financiară având o pondere 60 la sută, în timp ce componenta tehnică, adică experienţa de coordonator de eveniment fiind notată cu 10 puncte, planul de lucru fiind notat cu 30 de puncte.

Durata contractului este de 20 de luni şi este finanţat exclusiv din fonduri europene, respectiv Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020 și Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma Elemental Investments este administrată de un anume Laurenţiu Niţă şi are sediul în Bucureşti, în timp ce Yes Agency aparţine unei femei, Maria Breban din Baia Mare.

Press Media Electronic este deţinută în proporţie de 94 la sută de Bogdan Chirieac, alte câte 3 procente fiind deţinute de Crişan Rudolf Andreescu şi Val Vîlcu.

Bogdan Chirieac este invitatul permanent al Antenei 3 şi România TV, două televiziuni de ştiri cu numeroase ieșiri anti europene și anti-occidentale.

În 2013, întrebat cum i se pare raportul MCV al Comisiei Europene, Chirieac a răspuns că „este din nefericire o ruşine pentru distinsa Comisie Europeană şi pentru UE, în ansamblul său”.

În noiembrie 2018, acelaşi analist politic comenta pe acelaşi subiect al MCV: „Trebuie să analizăm lucrurile și în contextul MCV-ului și rezoluției de ieri. Știți ce mă frapează de câteva ore? Termenii inacceptabili în care au fost redactate. Niciun stat nu ar accepta termenii de acolo (…) Când vrei să pui pe cineva în genunchi, întâi pronunți niște termeni inacceptabili. (…) Termenii rezoluției sunt inacceptabili pentru un stat independent și suveran. România nu îi poate accepta”.

Nota: O investigație realizată de Clever News Center

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. chireac nu e fiu de securist ? el nu e securist ?
  nu l-au facut milionar servicilii ?
  nu se pune, asta e din statul perpendicular.

 2. Chiriac un besinos al televiziunilor

  • @Rusu. Sa-ti spun ceva:
   Duomnu Chiriacu nu e un basinos.
   Duomnu Chiriacu nu e o zdreanta pesedista.
   Duomnu Chiriacu nu e un manipulator mercenar.

 3. Pe bani europeni, guvernarea maligna tinteste, de fapt, temeliile UE. Devotatul, stipendiatul bogdan cu burdihan promoveaza ura fata de Occident, patriotismul revansard, xenofobia, rasismul. Preceptele Incarceratului Nicolae, regele patlagelelor romanesti.!!! Or, psd&alde+udmr s.a. reprezinta Coloana a V-a a Kremlinului. Iata, dlor, doi candidati la zdup.

 4. Mă mir de colegii lui”cu toata dragostea”,e vorba de Ciuvica si un altul pe numele lui ,PIELEANU,cum de n-au intrat si ei in aceasta ultima tranșă de sponsorizare a Plumbuitei ?Cred că astea au fost numai niste „cazaturi”,pentru ca ceilalți doi latrai au primit ceva mai consistent.(?).Ei ,de unde?Din bani publici,de unde sa-i primească.Acum inteleg si eu efervescența gazoasa pe care o scot zi de zi si ceas de ceas pe „bucile vocale”indivizii aceștia ,care promoveaza valori europene la televiziunile deservite(si aservite).Alo,DAN-ul?

 5. Nu-i nimic, d-na rovana! aveti deja dosarul cu Belina, unul in plus sau in minus, ce mai conteaza…sentintele se vor compune 😉

  Spre rahova, deci, la carantina 21 de zile…duster-ul asteapta 😉

  Vine OLAF imediat, nu cel din „Frozen”, ci cel de la Bruxelles. … grabs popcorn

 6. autointitulatul „pielea pl” rade de se sparge.
  l-au facut serviciili milionar.
  partidul ii umple conturile.

  prostimea moare in spitale.

 7. Si el, si ea, sunt gunoiele morbide ale politcii / presei valahe. Doi imbuibati, ambii ticalosi si corupti

 8. I se spune, ”analist” politic, după practicile anale asidue în zona subtarană a politicului și munca grea de la latrina tv. Aflu cu supriză că se cheamă ”promovarea valorilor europene”. Plătită din banii noștri, contra intereselor noastre și a țării. Se vede cât muncește omul acesta. Și dăi și luptă, și dăi și luptă.

 9. Adica boratura emanata de Chireac (inclusiv impotriva UE) e alimentata de tovarasea Plumb , din fonduri europene ?!! Adica propaganda Ciumei rosii nu e platita de Putin sau de psdalge, ci din banii UE ?! OLAF nu ar trebui sa fie sesizat ?!

 10. Chireac zis si pula mea zis si morsa competenta !
  Un nespalat cu obezitate morbida propietar la wcnews! Asta bagat 2 ore la beci si strân putin de coiaie spune si ce a supt de la ma sa!
  Este un fecalom voiculescian!

 11. Acestui om îi sunt încredințate sarcini aproape inumane. Nu-i de mirare că ori pur și simplu face invers și ocărește ”valorile” europene, în loc să le promoveze, ori este copleșit de faptele pozitive pe care CND i le pune în față. A crea știri pozitive în domeniul infrastructurii înseamnă pur și simplu a minți de îngheață apele. Nu- i de mirare că arată ca o salcie plângătoare.
  https://www.g4media.ro/newsweek-ro-compania-nationala-de-drumuri-a-platit-10-000-de-euro-lui-chirieac-pentru-stiri-pozitive.html

 12. Alo UE , aici sunt banii Dvs. La D.C News. Banii nostri ,proveniti din Punga nostra, a romanilor si a UE, au fost aruncati pe propaganda pozitiva in beneficiul puterii actuale , contrar realitatii unei Tari ruinate de catre lacomia incompetentei, a hotiei si a minciunii.

 13. Organizatori de evenimente…. ceva nunti, cumetrii ? Pentru detalii sunati la D J News !

 14. Domnule Chirea iată că te au prins .Ce faci acum ,cum o descurci? Iată că ți-a venit randul la niste grătare. Cum o sa fie o nebunie om bolnav și borfașii ce ești scârbă ordinară așa îți trebuie .

 15. Și va merge Rovana Plumb în Parlamentul European și uite-așa anti-U.E.-iștii vor aspira bani europeni pe la ambele capete… Iar capra rîioasă a lu’ Dragnea aspiră și la un post de comisar european!

 16. O rusine aceasta parvenita !!! O hoata crescuta in laboratoarele securisto-mafiote.
  Daca intr-o zi, candva, vom avea o justitie adevarata, sper sa se incasese toti banii furati
  de aceste specieme.

 17. Doamne, dacă e să cred așa ceva, de unde s-a făcut chiria aia pentru contractul dintre Rovana Plumb și Chriac?

 18. Chiriac asta nu e analist politic el e mâncător de rahat și susținătorul corupților și penali-lor di România. LA puscarie cu acest slinos ordinar

 19. Dormeau adânc sicriele de plumb,
  Și flori de plumb și funerar veștmânt –
  Stam singur în cavou… și era vânt…