G4Media.ro

Banatul ar putea deveni Regiune Gastronomică Europeană în 2027 / Titlul a…

Sursa foto: Asociația My Transilvania

Banatul ar putea deveni Regiune Gastronomică Europeană în 2027 / Titlul a fost deținut de județul Sibiu, în 2019

După Capitala Europeană a Culturii, județul Timiș și întreg Banatul ar putea deveni Regiune Gastronomică Europeană. Anunțul a fost făcut de Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, relatează Opinia Timișoarei.

„Dorim să ne depunem candidatura pentru ca în 2027, Timișul și Banatul să devină Capitala Gastronomică Europeană”, a declarat Alin Nica.

În anul 2019, județul Sibiu a purtat titlul de Regiune Gastronomică Europeană.

Programul Regiune Gastronomică Europeană este o platformă creată de Institutul Internațional de Gastronomie, Cultură, Artă și Turism (IGCAT), o entitate formată din specialiști din domeniu (nu are nicio legătură cu Uniunea Europeană).

Scopul programului este acela de a pune în valoare identitatea culturală și gastronomică a fiecărei regiuni (și de a conștientiza valoarea acestui patrimoniu), de a susține obiceiurile care stau la baza hrănitului sănătos, de a pune împreună ruralul cu urbanul, totodată de a încuraja practicile de sustenabilitate, educația și de a stimula inovația și creativitatea în bucătărie (plecând de la tradițiile zonei, cu rădăcini în istorie).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...