G4Media.ro

Băcăuanii se pot testa gratuit pentru COVID la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău,…

Băcăuanii se pot testa gratuit pentru COVID la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău, la recomandarea medicului de familie

Locuitorii municipiului Bacău se pot testa gratuit pentru COVID la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău după ce vor primi o recomandare de la medicii de familie, potrivit unui comunicat al primăriei.

Băcăuanii se vor putea adresa către medicul de familie pentru programare telefonică de consult. În urma consultației, aceștia se vor putea testa la recomandarea medicului la primul punct amenajat la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău, în intervalul orar 10:00-18:00. Prezentarea pentru recoltarea probelor biologice se va face respectând ordinea programărilor din platforma online și a normelor de protecție în vigoare la ora actuală. Rezultatele vor fi înregistrate și trimise către Direcția de Sănătate Publică, unde se va aplica protocolul sanitar în vigoare.

„Sănătatea băcăuanilor este o componentă prioritară pentru mandatul meu de primar. În consecință, am inițiat acest proiect numit „OXIGEN pentru Bacău” prin care ne vom implica direct in lupta cu virusul SARS-CoV-2, cu scopul de a degreva cât mai mult Spitalele si Serviciul de Ambulanță. Printr-o rată mai mare a testării, vom putea depista în timp util persoanele infectate, reducând astfel răspândirea virusului si îmbolnăvirile grave. Faza doi a proiectului va începe curând si va include un sistem suport medical la domiciliu”, a declarat Lucian Stanciu-Viziteu, primarul din Bacău. (Sursa foto: Inquam Photos/George Călin)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Pe deasupra tânăr și USR-ist, logic, că doar nu putea fi vreo jivină PeNală sau de la PeeSeeeDeeee!

  2. In sfarsit ! Cineva intelege si ia masuri; Austria imparte teste gratuite in farmacii si supermarketuri ; oamenii se pot testa acasa zilnic; la noi se moare si marii nostrii conducatori isi fac calcule si socoteli.