G4Media.ro

Azerbaidjanul susține că Armenia i-a cedat patru sate

Sursa foto: Wikimedia Common

Azerbaidjanul susține că Armenia i-a cedat patru sate

Armenia a fost de acord să cedeze Azerbaidjanului patru sate de la granița lor comună, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului azer de Externe, Aykhan Hajizada, citat de agenția Reuters.

Cele patru sate fac parte din Armenia de la începutul anilor 1990, iar „returnarea” lor este un „eveniment istoric mult așteptat”, a declarat ministrul pe rețeaua de socializare X.

La rândul său, Ministerul armean de Externe a precizat într-un comunicat că cele două țări au ajuns la un acord preliminar cu privire la patru secțiuni ale frontierei lor disputate.

Publicitate electorală

Predarea acestor sate a fost o condiție prealabilă din partea Azerbaidjanului pentru un acord de pace menit să pună capăt la mai mult de trei decenii de conflict între cele două țări.

Acordul la care s-a ajuns vineri, în cadrul unei reuniuni prezidate de viceprim-miniștrii celor două țări, reprezintă un semn important de progres între cele două părți.

După două războaie majore între cele două țări, Azerbaidjanul a făcut un pas decisiv în septembrie anul trecut, când forțele sale au lansat o ofensivă fulgerătoare pentru a recâștiga controlul asupra regiunii Nagorno-Karabah, unde armenii se bucurau de independență de facto de la mijlocul anilor 1990.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...