G4Media.ro

Avocatul USR: Tribunalul Bucureşti respinge mutilarea Parcului Cişmigiu/ Sentința nu este definitivă,…

Avocatul USR: Tribunalul Bucureşti respinge mutilarea Parcului Cişmigiu/ Sentința nu este definitivă, dar suspendă executarea proiectului

Tribunalul Bucureşti a admis acţiunea USR şi a dispus anularea unei hotărâri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti din iulie 2019 privind un proiect de reabilitare peisagistică a Parcului Cişmigiu.

„Tribunalul Bucureşti respinge mutilarea Parcului Cişmigiu. Alături de colegii mei din USR Bucureşti, la iniţiativa lui Alexandru Gâdiuţă şi a colegei Ana Ciceală, am contestat la Tribunalul Bucureşti mutilarea Parcului Cişmigiu, pe care a propus-o Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în mandatul Gabrielei Firea, prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 395/31.07.2019. Proiectul ar presupune amplasarea de noi spaţii comerciale în parc, lăţirea aleilor existente şi amenajarea de noi alei în zone unde la acest moment există arbori plantaţi. Am contestat diminuarea nelegală a spaţiului verde şi atingerea adusă unui monument istoric, precum şi lipsa avizului din partea Ministerului Culturii pentru intervenţii asupra unui obiectiv de patrimoniu protejat”, a anunţat pe Facebook avocatul Dumitru Dobrev, membru al USR, citat de Agerpres.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, însă suspendă executarea proiectului până la soluţia definitivă a cererii USR de anulare a HCGMB nr. 395/2019.

„Parcul istoric Grădina Cişmigiu este cea mai veche grădină publică din Bucureşti. Inaugurat la jumătatea secolului al XIX-lea, Cişmigiul stă mărturie pentru un Bucureşti în plin avânt romantic, în curs de emancipare, care-şi lua drept modele marile capitale europene. Nivelul de protecţie a parcului este maxim, iar intervenţiile sunt permise numai pentru conservarea spaţiilor, construcţiilor şi plantaţiei valoroase existente, cu interzicerea oricărui alt tip de intervenţie”, mai spune Dumitru Dobrev.

În iulie 2019, CGMB a aprobat indicatorii tehnico-economici privind un proiect în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, care prevedea reabilitarea peisagistică a Parcului Cişmigiu.

Proiectul a fost contestat de USR, PNL şi o parte a societăţii civile, pe motiv că a fost încălcată transparenţa decizională, iar prin lucrările aprobate se vor face defrişări de arbori, vor fi betonate alei şi se va mări numărul spaţiilor comerciale.

În replică, Gabriela Firea declara, în septembrie 2019, că proiectul de restaurare a Parcului Cişmigiu nu vizează înfiinţarea unor noi spaţii comerciale sau defrişări de arbori pentru realizarea de restaurante şi a anunţat că îi va da în judecată pe cei care continuă astfel de „minciuni”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Melcilor, e bine! Măcar de și-ar face Fratele Câine o căsuță cu restaurant să petreceți ca baiaderele de la Sărata Monteoru.

 2. Ia sa verificati sa vedeti ca toti consilierii generali ai PMP au sustinut proiectul de mutilare a parcului !

  PS. Dar daca ii intrebi pe liberali PMP este aliatul lor de nadejde pt viitoarea guvernare !

  PPS. Ei si UDMR si deputatii nationalitatilor conlocuitoare altele decat UDMR ! :((

 3. E vorba de USR, partidul care l-a votat pe Ciordache? Numa-ntreb…

  • Vezi …un cretin ca tine care împarte fake news si care nu citește/asculta diferite opinii si dovezi, ține țara blocată de 30 de ani.

  • Draga „mag” doar atit poti? Hai ca paleta de minciuni e larga. Ai fi avut atitea posibilitati sa maninci kakaolu. Sint, in mod sincer, dezamagit. Unde sint vuvuzelele de alta data? ca sa-l parafrazez pe Villon.

 4. Foarte bine ca nu s-au mai cheltuit bani pe prostii.
  Dar degeaba parcul Cismigiu a fost protejat de taieri daca nu e protejat si de miile de ciori care isi fac veacul acolo, iar pe alei nu se mai poate circula din cauza gainatului si a mirosului acestuia!
  Nu se pot lua masuri si la acest capitol?

 5. DNA FIREA A MAI REABILITAT SI 1 BANDA DE MERS +PARTEA DREAPTA A LINIEI DE TRAMVAI RAPID 41 INSPRE CRANGASI, E VORBA DE PODUL CRANGASI, FIIND VORBA DE O TEAPA DE PROPORTIE DE 100 MILIOANE DE EURO SANCHI, PENTRU… REDUCEREA NOXELOR DE CARBON ALE METROPOLEI.
  AR TREBUI SA VINA RUSII SA VA INTREBE DE SANATATE, SI SA VA CONFISTE APOI AVERILE FACUTE FRAUDULOS DIN BANII… FRAIERILOR.
  AVIZ SI COPILULUI TERIBIL AL CIUMEI GALBENE USR /PNL…
  PLICUSOR BAN, SUNTEM CU OCHII PE TINE, MAI ALES IN MODUL IN CARE VEI GESTIONA BANII BUCURESTENILOR.. PLICUSOR DAN NU CASTIGAT ALEGERILE CI DNA FIREA A FOST CEA CASTIGATOARE DAR DIN PACATE ALIANTA PNL/USD/LGBT A INCLINAT BALANTA SPRE MAFIOTUL CIORDITOR ASA ZIS,, MATEMATICIAN,,.
  ASA ZISELE , , ALEGERI,, SUNT DE FAPT FACATURA MAFIOTA A SERVICIILOR SI ORGANELOR SECURISTO-SATANISTO-MASONICE CARE SUNT LA BUTOANE…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.