G4Media.ro

Avocatul poporului din Rusia propune pedepsirea străinilor pentru rusofobie şi extremism

Sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP

Avocatul poporului din Rusia propune pedepsirea străinilor pentru rusofobie şi extremism

Avocatul poporului din Rusia, Tatiana Moskalkova, le-a propus marţi deputaţilor ruşi să examineze posibilitatea de pedepsire a străinilor pentru rusofobie şi extremism în raportul său de activitate pe 2023, pe care l-a prezentat în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus), relatează EFE, transmite Agerpres.

„Merită să fie discutată ideea creării unor mecanisme juridice eficiente care ar face posibilă urmărirea penală a cetăţenilor şi oficialilor străini pentru rusofobie şi manifestări de extremism, precum şi înăsprirea pedepselor pentru astfel de acte”, susţine Moskalkova în raportul său.

Moskalkova a denunţat o „rusofobie fără precedent” dezlănţuită – în opinia sa- în Occident şi în cadrul organizaţiilor internaţionale aflate sub influenţa acestuia, care a căpătat forme şi mai agresive în 2023.

„Există mai mult decât suficiente exemple ale acestei nebunii care nu întâmpină nici cea mai mică condamnare din partea comunităţii internaţionale”, a declarat oficialitatea rusă.

Ombudsmanul a propus guvernului să ia în considerare măsuri de sprijin în Rusia pentru cetăţenii ruşi care sunt deportaţi, deoarece legislaţia ţării acordă statutul de refugiat doar străinilor.

În acest sens, Moskalkova a spus că este o situaţie care necesită un răspuns din cauza „acţiunilor neprietenoase ale unui număr de ţări şi a numărului tot mai mare de petiţii pentru apărarea drepturilor cetăţenilor ruşi deportaţi din ţările baltice (Estonia, Letonia şi Lituania) şi din Scandinavia”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Aruncați tot ce este rusesc dubios, cu cea mai mică încălcare a legii inapoi in haznaua lor! 😐

  2. Corect ! Count on me !