G4Media.ro

Avocatul Poporului a atacat la CCR ordonanța de urgență privind alegerile anticipate:…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Avocatul Poporului a atacat la CCR ordonanța de urgență privind alegerile anticipate: Modalitatea de organizare a alegerilor nu poate fi legiferată prin OUG / Ordonanța încalcă recomandările Comisiei de la Veneția

Avocatul Poporului a sesizat, vineri, Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate referitoare la prevederile OUG 26/2020 privind modificarea legislaţiei alegerilor parlamentare şi unele măsuri pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Ordonanța de urgență a fost deja respionsă de Senat, cu voturile PSD, UDMR, ALDE și PMP (detalii aici).

Potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES, ordonanţa „încalcă o serie de prevederi constituţionale şi nu respectă recomandările Comisiei de la Veneţia în materie electorală”.

„Avocatul Poporului atrage atenţia, între altele, că modalitatea de organizare a alegerilor pentru Parlamentul României nu poate fi legiferată pe calea ordonanţei de urgenţă, fiind împotriva întregii arhitecturi constituţionale (voinţei Constituantei) ca modalitatea de alegere a organului ‘reprezentativ suprem al poporului român’ să fie dată Guvernului prin delegare. Este important de spus că, în domeniul electoral, competenţa Guvernului este aceea de organizare a alegerilor şi de reglementare normativă a măsurilor care se impun în acest sens şi nu de stabilire efectivă a sistemului electoral naţional, care reprezintă un drept suveran al Parlamentului. În plus, OUG 26/2020 este neconstituţională, întrucât prevederile sale operează modificări în privinţa drepturilor electorale, pentru care Constituţia interzice, în mod expres, efectuarea de modificări de ordin legislativ pe calea ordonanţei de urgenţă. Este necesar, aşadar, ca modificările reglementărilor sistemului electoral să fie făcute prin lege organică adoptată în cadrul dezbaterilor parlamentare”, precizează sursa citată.

Avocatul Poporului subliniază că modificarea legislaţiei în materie de alegeri parlamentare prin ordonanţă de urgenţă survine cu aproximativ 10 luni înaintea mandatului noului Parlament şi la mai puţin de 9-10 luni până la organizarea la termen a următoarelor alegeri parlamentare.

„În consecinţă, Avocatul Poporului observă faptul că Guvernul nu respectă Codul bunelor practici în materie electorală, adoptat de Comisia de la Veneţia, care recomandă, între altele, modificarea sistemelor de scrutin cu cel puţin un an înainte de alegeri. Pe de altă parte, din textul ordonanţei reiese posibilitatea organizării alegerilor parlamentare anticipate la aceeaşi dată cu alegerile locale generale în mod excepţional în anul 2020. În context, Avocatul Poporului menţionează că legile trebuie să reglementeze pentru viitor toate situaţiile posibile care se pot ivi, fără a se limita la doar una dintre ele. Or, prevederea din actul normativ sus menţionat se referă doar la situaţia anului 2020, nereglementând posibilitatea aplicării ei şi pentru alte situaţii posibile viitoare, ulterioare anului 2020”, mai spune Avocatul Poporului.

De asemenea, susţine sursa citată, în actul normativ există prevederi care afectează dreptul de vot şi dreptul de a fi ales.

Plenul Senatului a respins miercuri, cu 86 de voturi ”pentru” (PSD, UDMR, ALDE, PMP) și 34 de voturi ”împotrivă” (PNL, USR), ordonanța de urgență privind alegerile anticipate, ale cărei principale prevederi vizează că românii vor putea vota la orice secție din țară sau din străinătate la parlamentare, că numărul senatorilor și deputaților de diaspora se dublează, iar românii din afara granițelor vor putea vota timp de trei zile, la fel ca la alegerile prezidențiale. De asemenea, o altă prevedere a ordonanței vizează reducerea de la 90 la 50 de zile a termenului în care se anunță data alegerilor parlamentare.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

52 comentarii

 1. Presupunand ca ar fi un moment in care sa ii trimiteti urari acestui „avocat al poporului” (si celui de dinaintea astuia – se poate sa ii spunem „asta”, nu-i asa, nu e clar daca e barbat sau femeie ?!), voi ce i-ati ura ?

 2. Avocata popului… fă-te că muncești!
  Pe noi taxele pe care le platim ne dor, pentru noi populime cand ataci ceva? Noi dăm bani si ei îi fură!
  În rest, astia putini care mai zacem p’aici: votam. De 30 de ani o facem

  • Asta are pe agendă interesele celor care au numit- o, poporul nu există decât în titulatură. Trebuie să comentăm, să protestăm și să votăm pt. că oricum nu mai avem ce să pierdem, măcar să le arătăm că pt. noi sunt niște incompetenți și ticăloși.

  • Cum, asta cu ”anticipatele” nu era una dintre ”promisiunile încalcate” de PNL? Păi asta ce mai atacă dacă ăia nu și-au respectat promisiunea și nu se țin ”anticipate”, oricum?

 3. I-as ura sa crape!!!

 4. Nu moare nimeni fara anticipate, dar actiunea asta e o lucratura PSD/ALDE, comunisti care tin cu dintii de puterea detinuta.

 5. Abuzurile „liberalilor” trebuie stopate. De 3 luni nu fac decât să targă sfori și să emită ordonante, in vreme ce economia o ia la vale. Au crescut aberant deficitul, imprumuturi tot mai mari, leul se depreciaza, tot ce au promis nu fac. E momentul sa fie adusi cu picioarele pe pamânt. Oricum, la toamna, vor fi sub 20% – deja scad vertiginos in sondaje, cu tot cu KWI ot Grivco cu tot.

  • e bine ca vor fi sub 20, dar in ritmul asta psd vor fi la MINUS! ceea ce e si mai bine.

  • Sigur, și împreună dau zero, putem să mergem la culcare. Și cum e cu ”tot ce au promis nu fac”, se poate enunța, dacă nu ”totul”, măcar ”unul”? Într-un cuvânt, măcar să mai vedem și altceva decât cum ”economia o ia la vale”, din dealul de unde a lăsat-o mafia PRO-PSD-ALDE, probabil, care nu știa ” să targă sfori și să emită ordonante”, noroc cu ăștia ”de 3 luni”, că altfel ce mai ziceau trolii securiști, ”cu tot cu KWI ot Grivco cu tot”, după care pot fi recunoscuți ca troli

 6. ce s-a activat av. poporului de când nu mai este psd la putere, eu, de ciorbea am aflat ca era avcatul poporului cind a fost schimbat.

 7. dar cand tipa comisia de la venetia ca nu sunt in regula legile justitiei nu ii lua nimeni in seama de la psd. acum insa sunt litera de lege! hai sictir de hoti!

 8. Sluga ordinara, unde erai cand in anii trecuti alianta toxica PSD-AlDE tropaia calcand in picioare Recomandarile Comisiei de la Venetia?!
  Rusine, sluga ordinara!

  • lili, esti putin cam neinformat(a)/ignorat(a). Anterior, avocat al plebei era Victor Ciorbea, om politic de dreapta (PNTCD).

  • Cum unde? Madam Weber era la Latrina 3 si mânca r@h@t cu polonicul in solda lui Tăriceanu.

  • @Pantazzi: Da, dar madama Renate era in ALDE si tacea chitic atunci cand alde Dragnea – Traicenau – Dancila – Florin Ciordache &company calcau in picioare Recomandarile Comisiei de la Venetia si ale MCV si ale GRECO si ale UE si ale CE…!
   Sluga ordinara!

  • lasă că ”pantazzi” știe cum să fie ”putin cam neinformat(a)/ignorat(a)”, așa e mai mereu la ei, la coprocultură, d-aia nici nu știe ce-i aia ”dreapta”.

  • @Pantazzi: In plus, in Decembrie 2017 cand PSD+ALDE au dat acea OUG nr 79/2017, numita „revolutia fiscala”, cea care a trecut Contributiile la Angajator si care zace si AZI in sertarele Parlamentului,(PSD+ALDE au Refuzat sa o puna in dezbatere in Parlament!), unde era dna de la ALDE, Renate Weber?
   Sindicalistii si Companiile din Romania au spus ca e NEconstitutionala si i-au cerut lui V. Ciorbea sa o atace la CCR!
   Evident, Ciorbea a refuzat!
   A ajuns insa pe masa CCR in urma proceselor individuale, au atacat-o in Instanta diferite firme si persoane si e deja la CCR!
   Avocati renumiti au spus ca e NECONSTITUTIONALA!
   Chiar si CCR a amanat-o o data, deja!
   Stiti de ce a REGFUZAT Ciorbea sa o atace la CCR!?
   Pentru ca e NECONSTITUTIONALA si el era „dator” la PSD-ALDE!
   O sluga, ca si dna Renate!
   Gasiti multe informatii pe internet pe acest subiect!
   Uite:
   https://www.cotidianul.ro/revolta-sindicalistilor-de-ce-vor-sa-protesteze-la-ccr/

   G4, va rog sa dati postarea!

  • @Pantazzi: In plus, in Decembrie 2017 cand PSD+ALDE au dat acea OUG nr 79/2017, numita „revolutia fiscala”, cea care a trecut Contributiile la Angajator si care zace si AZI in sertarele Parlamentului,(PSD+ALDE au Refuzat sa o puna in dezbatere in Parlament!), unde era dna de la ALDE, Renate Weber?
   Sindicalistii si Companiile din Romania au spus ca e NEconstitutionala si i-au cerut lui V. Ciorbea sa o atace la CCR!
   Evident, Ciorbea a refuzat!
   A ajuns insa pe masa CCR in urma proceselor individuale, au atacat-o in Instanta diferite firme si persoane si e deja la CCR!
   Avocati renumiti au spus ca e NECONSTITUTIONALA!
   Chiar si CCR a amanat-o o data, deja!
   Stiti de ce a REFUZAT Ciorbea sa o atace la CCR!?
   Pentru ca e NECONSTITUTIONALA si el era „dator” la PSD-ALDE!
   O sluga, ca si dna Renate!
   Gasiti multe informatii pe internet pe acest subiect!
   Uite:
   https://www.cotidianul.ro/revolta-sindicalistilor-de-ce-vor-sa-protesteze-la-ccr/

   G4, va rog sa dati postarea!

 9. borfasii fac absolut orice pentru a impiedica populatia activa sa aibe acces la vot!

 10. Fiecare adiere de vânt mai acătării, în loc să umfle palele unei eoliene, ațâță și ridică particulele de praf de … stele. Că altă dată nu s-a sesizat, că așa au făcut și alții sunt motive de … neluat în seamă. OUG cu pricina prezintă „suspiciuni rezonabile” de neconstituționalitate, iar Avocatul Poporului este instituția care trebuie să semnaleze acest lucru CCR-ului.

 11. Galbejita asta comunista e la fel de toxica precum slugoiul Ciorbea.

  Pe de alta parte, mascarada asta cu CCR trebuie sa ia sfarsit.
  Din moment ce deciziile CCR sunt obligatorii si nu pot fi contestate, nu vad rostul motivarilor pe care CCR le publica dupa 2 zile sau un an.
  Avem cel mai nou exemplu, cand prostanacul de Melescanu declara peste tot ca el nu demisioneaza decat dupa ce vede motivarea CCR!
  Un nou parlament va trebui sa modifice si sa modernizeze Constitutia Romaniei care la ora actuala functioneaza dupa ideile a doi infractori: Iliescu si Nastase.

  • Nu CCR e vinovată ca institutie, ci indivizi ca Dorneanu (fost colaborator al asasinului Iliescu si scula moscovita), Enache ( fostactivist PCR, turnator la Secu) slugoi politici carieristi ca Varga , Deliorga, Stan si toti depotriva cu acesti ticalosi care au siluit Constitutia in favoarea infractorilor si criminalilor in solda cărora sunt.

   Pe de alta parte , circul oferit de Sică Mandolina si KWI ot Grivco trebuie sa fie oprit de cineva, nu?

  • Sica Mandolina, nu, KWI, nu, USR, nu, PLUS, nu. Și cine ar fi acel ”cineva”, mafia PRO-PSD-ALDE, cumva? Că am înțeles că de vină sunt numai ”Iliescu, PCR și Secu” , în schimb urmașii criminalilor lui Vlad Iulian, care se dau drept democrați, cum se dădeau tătucii lor revoluționari, nu. Nici SIE, nici PSD, cu atât mai puțin pro-pedeseraștii lui Pinochio cel ”acoperit”. Ei sunt miezul, nu?

 12. Cata rigurozitate are in actiuni , dar cand era calcat totul in picioare in timpul domniei puscariasului , dece nu avea glas un UE? Sau atunci , ca si acum seful acesteia a trecut din nou in tabara majoritara. Numai ca, in curand va fi Nimeni , caci i-au plecat slujbasii. Asteptam sa vedem ce interese va servi tovarasa , caci interesele poporului roman care o plateste , nu le serveste

 13. Această tanti, care ar trebui să reprezinte poporul și drepturile sale, reprezintă interesele grupurilor cu iz infracțional din această țară. Să nu uitați că, anul trecut, tot această duduie a atacat codul administrativ la hardughia CCR, dar a făcut de așa-manieră, încât nu a sesizat prevederea care viza acordarea pensiilor speciale destinate aleșilor locali, oare de ce? Întâmplător, cred că nu. Am impresia că este și mâna udmr în toată această decizie, care era vădit nemulțumit de prevederile ordonanței, care le periclitează prezența în Parlament. Aseară, la Digi24, niște unii, păreau a fi foarte deranjați de ordonanță, tocmai că periclitează intrarea curvelor de la udmr în Parlament, spunându-se, mai pe ocolite, că este nevoie de udmr în Parlament, pentru că te poți folosi de ei. Incredibil, este? Credeam că măcar Digi mai poate fi imparțială, că mai poți urmări o știre, da de unde! Nu au plecat degeaba cei câțiva jurnaliști care mai erau în regulă. Au ajuns și ăștia niște pupători de dosuri, nu ai văzut așa ceva, se transformă și ăștia în haznalele antena 0, rebut tv etc. Deci, o mișcare tactică a coanei, pentru a-și mulțumi șefii!

 14. aceasta creatura.. o mizerie .. o scursura .. avocata mafiei psd-alde-udmr.. sluga si presul lui dragnea.. cu 3% nu reprezinta pe nimeni..dar in curand o sa dispara.. la urmatoarele alegeri…iar cucoana o sa intre la dieta de la târgșor..

 15. Dc ce ne trebuie noua avocatul Poporului și CCR ….eu nu am înțeles nici acum la ce folosește cele două entități…sau mai bine zis cui îi folosește.

 16. Pentru toti postacii care scheauna pe aici…Ati citit macar continutul sesizarii? Daca ati fi citit,si ati avea macar 2-3 neuroni inca functionali,v-ar fi clar si voua ca OUG incalca brutal Constitutia…Incercati sa ganditi,cat de putin,cu propria minte,nu mai plecati ca tirma de la ideea ca tot ce vone de la PNL si Iohannis e bun…Ordonanta asta e de-a dreptul mizarabila,pe masura OUG 13 a lui Iordache…Sigur,nu ma refer la alde Bad@ si altii,astia scriu pentru o masa calda de la partid…dar ceilalti,incercati sa cititi si,mai ales,incercati sa intelegeti …

  • Hai, enumera tu Punctele NEConstitutionale si arata ce PUNCT din Constitutie incalca!
   Hai, lumineaza-ne, ca dna Renate NU a mentionat nici un punct din OUG care sa incalce Punctul cutare din Constitutie!!
   Lumineaza-ne!!!

  • Hai, enumera tu Punctele NEConstitutionale si arata ce PUNCTE din Constitutie incalca!
   Hai, lumineaza-ne, ca dna Renate NU a mentionat nici un punct din OUG care sa incalce Punctul cutare din Constitutie!!
   Lumineaza-ne!!!

  • @lili…ai citit tu continutul sesizarii si nu indica niciun articol din Constitutie? Pe cuvantul tau? Tu nu ai atata minte sa vezi ca in articoulu asta e un extras din sesizare,si nu sesizarea in extenso???Inainte de mai scrie,asigura-te ca ainhabar despre ce scrii…G4 media nu e izvor de intelepciune,si…nici macar ( din pacate) de informatie…pentru ca da stirile selectiv …pune mana si citeste sesizarea,apoi,daca mai ai nelamuriri,iti explic …

  • Lili,pana primesti lumina de la partid,citeste art.115 pct.6 din Constitutia Romaniei…asa,ceva simplu si clar ,pana si tu poti intelege…

 17. Daca Euro va atige nivelul de 5 lei, oare il va ataca la CCR?!

 18. „Portret.
  Cine este Renate Weber, noul Avocat al Poporului. Fost director al Fundaţiei Soros, a susţinut asaltul PSD la Justiţie şi Rusia în Parlamentul European
  Fostul europarlamentar ALDE Renate Weber a fost numită miercuri în funcţia de Avocat al Poporului.
  Fostă militantă pentru drepturile omului în anii ’90, susţinătoare a lui George Soros şi critic al PSD-ului până în 2014, Weber s-a transformat în avocat al asaltului PSD la Justiţie.
  În Parlamentul European, Renate Weber s-a poziţionat de partea Rusiei.
  Fostă susţinătoare a lui Soros şi critic al PSD-ului Anul trecut, aceasta susţinea într-un interviu că George Soros „are categoric locul său în istoria lumii”, şi spunea despre acesta că este un personaj complex. „L-am văzut dialogând cu ţăranii noştri din sate de lângă Iaşi, beneficiari ai unor credite pe care nu le-ar fi putut obţine altfel, bucurându-se din suflet că banii lui îi fac pe oameni să gândească în termeni de dezvoltare individuală, dar şi comunitară. Mai bine de 10 ani am fost alături de Soros şi de multe din acţiunile lui de a susţine societatea deschisă şi societatea civilă în ţările din Europa Centrală şi de Est şi în cele din spaţiul ex sovietic”, afirma Weber.
  Viitorul Avocat al Poporului era, de asemenea, şi un critic al PSD-ului, despre care spunea că doreşte „stabilitatea îmbogăţiţilor” şi că politicile social-democraţilor au rolul de a-i ţine pe oameni departe de piaţa muncii.
  În 2018, Renate Weber prelua propaganda Moscovei şi punea sub semnul întrebării că scutul antirachetă american de la Deveselu este devensiv, în contextul în care atât SUA, cât şi NATO şi România au demonstrat în repetate rânduri asta.”
  https://adevarul.ro/news/politica/portret-renate-weber-noul-avocat-poporului-fost-director-fundatiei-soros-sustinut-asaltul-psd-justitie-rusia-parlamentul-european-1_5d13498a892c0bb0c6d0a605/index.html

  O sluga fara rusine!!

  • Art115 pct. din Constituia Romaniei…Citeste- l si spune tu ce zice…vai de capul tau,habar despre ce scrii,dar faci pe desteapta…

  • 115 pct. 6 …asta e clar pana si pentru postacii fara neuroni…

  • Stim cine e, da-o dracului de imputita!

  • Toti sunt prosti,inclusiv consilierii si juristii ,plus presedintele,doar renata gushata si inbucus sunt destepti!Atat de destepti cat le permite constitutia lui iliescu sa fie,nu mai mult,ca doar e scrisa de bolsevici pe intelesul lor!

 19. Pe cine reprezintă tuta asta? Care popor? Cine a ales-o să reprezinte poporul?

  Nu vrea nimeni să împăieze lighioanele astea?
  PSD încă își zvârcolește tentaculele.

  Unde e sunt protestele USR-iste?

  • Astea sunt stiri trecute la diverse deja pe g4media,mai importanta este vanatoarea de liberali! Pesedeul deja isi freaca mainile de satisfactie ca useristii ii completeaza atat de bine. Doar un exemplu: ieri,kazanciuk a sarit imediat dupa barnea cu acuze la adresa presedintelui ..poate pun de -o alianta in noul parlament,ca au mai guvernat impreuna,in 2016! BRRRR!

  • Esti proasta de bubui. Observ ca Bad@ nu riposteaza la tampeniile pe care le debitezi. Bad, care propovaduieste „adevarul” pe aici.

  • Loserul ,coada bolsevica,se tot baga in seama cand cineva isi aminteste ca tara e impanzita de ciuma rosie si parlamentul e blocat de slugile lui dragnea si ponta! E site-ul lui tac-tu,bai loaza,trebuie sa te intreb pe tine,cacat anonim,daca am voie sa-mi spun punctul de vedere pe aici?

 20. !maria
  ziceti : *I-as ura sa crape!!!*

  din acest moment cred ca ar trebui sa va temeti !

  nimeni nu are voie, nu are dreptul sa ceara ca un om sa moara, intelegeti, nimeni!

  *monopolul* vietii si al mortii il detine Al de sus! va puteti substitui Lui?

  unde cere Mantuitorul viata cuiva?

  deci spun ca daca in viata dumneavoastra vor veni mari dureri si mari necazuri, sa nu va mirati!

  totul se plateste, cuvintele au valoare….

  si o sugestie: uitati ca exista Pastele, uitati ca exista Craciunul!

  nu aveti nici o treaba cu sacrul, sunteti *mancata* de profan, de cel mai profan lucru care exista pe lume, politica!

  repet, din acest moment nu aveti dreptul sa va mirati daca ceva dureros se va intampla in viata dumneavoastra, a familiei, a celor apropriati!

  sa nu uitati niciodata ce ati scris aici!

 21. !Lili

  dumneavoastra sunteti aceea persoana care pe forumurile ziarului Cotidianu ati fost acuzata ca ati initiat o petitie on-line de 1 decembrie 2018 privind federalizarea Romaniei?

 22. !Teo

  maghiarii sunt cetateni romani sau nu?

  maghiarii au dreptul de a fi reprezentati in Parlament, daca sunt cetateni romani sau nu au dreptul?

  dumneata ai tras lumina macar la parter!

  iti poti imagina ce s-ar intampla daca cetateni romani de origine etnica maghiara nu ar avea acces in parlament?

  Romania a dus o politica extrem de desteapta…i-a bagat si la guvernare, sa nu spuna ca nu au drepturi politice egale cu romanii!

  inainte de a-ti arata frustrarile – eronate din punct de vedere constitutional- cred cu sinceritate ca ar trebui sa si gandesti!

  vorba lui Karl Kraus * avem libertatea de gandire, dar mai avem gandire?*

 23. !

  pupinccurismul este gretos!

  dupa ani in slujba domnului Basescu, acum in slujba domnului Iohannis, oare nu este prea mult?

  ficatul nu da semne de oboseala?

  presedintele a declansat, impreuna cu pnl. o criza politica, leul a sarit de 4,8 si tot nu ati ajuns sa ganditi in termeni de principii si valori?

 24. „Minciuna diabolică a PSD cu care vor să-l distrugă pe Klaus Iohannis. Ponta, implicat. Cum va fi îngropat PNL înainte de alegeri.
  Așadar scopul PSD este să îngroape definitiv PNL, folosind o temă populistă, falsă, dar care prinde foarte bine la popor. Ideea pe care social democrații o vor propaga fără încetare este aceea că românii cu venituri mici nu vor mai avea acces la serviciile de sănătate, că vor muri dacă nu vor avea bani să plătească și că toți banii de la bugetul de stat se vor duce spre bogați, spre clinicile private, care oricum le vor întoarce spatele și le vor acorda ajutor doar bogaților.
  Sigur, mesajul este unul aberant, însă deja a fost asimilat de popor, iar social democrații din întreaga țară au primit deja ordin să propage această idee, care este desigur accentuată și de presa aservită. Mai multe surse au confirmat informația pentru Capital.”
  https://www.capital.ro/exclusiv-minciuna-diabolica-a-psd-cu-care-vor-sa-l-distruga-pe-klaus-iohannis-ponta-implicat-cum-va-fi-ingropat-pnl-inainte-de-alegeri.html?utm_source=capital&utm_medium=recomandari_AI

 25. !lili

  Eu traiesc din munca, dumneavoastra pesemne traiti din capital…eu astept salariul lunar ,dumneavoastra traiti un an din dividentele de la firmele pe care le detineti si inca va mai raman bani! pesemne ca firmele pe care le detineti sunt din domeniul sanatatii!

  asta ca sa stim de pe ce pozitie vorbim!

  chestia asta cu accesul firmelor private la fondurile guvernamentale au cerut-o firmele private! stiti macar un om care sa fi mers in Piata Victoriei pentru asa ceva?

  firmele private sunt producatoare de profit si cauta acum sa-si securizeze profitul, sa si-l mareasca facand dependente ele o masa si mai mare de oameni…

  deci pe de o parte, creand o dependenta a populatiei, pe de alta avand acces la fondurile guvernamentale…

  in felul acesta sistemul de stat se prabuseste…este clar..

  iar sistemul de sanatate de stat nu este orientat spre producerea de profit…

  pesemne ca dumneavoastra va puteti permite servicii medicale private…eu zic ca mai bine de 50 la suta dintre romani nu si le pot permite…

  ziarul *Capitalul* este un ziar corupt, daca prin coruptie intelegem alterarea informatiei, deformarea ei, face jocuri politice si ca atare nefrecventabil….

  daca ati fi citat vreun studiu facut de cei de la Oxford sau Cambridge pe tema asta, acceptam dar ziarul *Capitalul*?

  nu mi-ati raspuns la intrebare…

  dumneavoastra sunteti persoana acuzata pe forumul ziarului Cotidianul ca de 1 decembrie 2018 ati initiat o petitie on-line in care cereati federalizarea Romaniei?

  evident ca orice om are dreptul sa initieze orice petitie vrea, dar in cazul asta vorbim de valori morale, nu de respectarea drepturilor civile…

  • Nene stefane,dar stiu ca bati campii ,bolsevicule! Dar macar in prostia ta mare recunosti ca esti mic,mic de tot….

 26. !Corrie

  este firesc cand primesti informatii cu care nu esti de acord sa-ti declansezi mecanismul de reducere a disonantei!

  este posibil ca una din strategii sa fie discreditarea celui care le-a emis!

  pana aici, nimic nou!

  problema este daca aceasta reducere a disonantei -aspect psihologic-, se asociaza cu unul moral, sa pui in paranteze demnitatea, daca asa ceva exista,jignindu-l pe celalalt, !

  adica pana cat de jos te poti cobori?

  cica erau doi pensionari care bateau tablele in fata blocului, iar unul zise, * in blocul asta pe toate le-am avut, in afara de una!*

  alalalt fuge acasa si ii spune nevestei, ce a aflat! * o fi oligofrena aia de la apartamentul 9!* ii zise nevasta….

  eu uite ca dupa ce ti-am citit postarea stau sa ma intreb, oi fi nevasta lu ala de juca table sau oi fi aia de la apartamentul 9!

  ca sa stiu ce se ascunde in spatele lipsei de demnitate pe care o arati aici,…

  in absenta moralitatii sau a inteligentei, nu ai cum sa-mi faci fata, nici in planul ideilor si nici in acela al discreditarii…

  iar faptul ca ai ales acest al doilea plan, spune totul despre inteligenta..