G4Media.ro

Avertismentul șefului Armatei britanice: Acesta este momentul nostru 1937 / Istoric, Rusia…

General Sir Patrick Sanders – Designate Chief of the General Staff, British Army speaks at the Royal United Service Institute Land Warfare Conference 2022 The Russian invasion of Ukraine has directly challenged the international order, leading to a reappraisal of notions of deterrence. Its repercussions have shone a fresh spotlight on the utility of land forces. Beyond Europe, the ‘Competitive Age’ emphasised in the UK’s 2021 Integrated Review is being realised, as the world copes with the aftermath of the lingering coronavirus pandemic, increasing pressure on the rules-based order in the Indo-Pacific, stabilisation operations in weak and failing states across the globe, and the continuing deadly spectre of international terrorism. Simultaneously, the increasing pace of technological change will bestow advantages to those armies that transform to operate and fight in the digital age, but threatens to eclipse those who fail to do so at a speed of relevance. Armies must not only adapt to a new technological reality, but also ensure that they have the right people in order to equip future missions with the appropriate capabilities, understanding, skills and posture. The Land Warfare Conference 2022 will bring together allies and partners to discuss how armies are ensuring mission readiness while pursuing technological transformation.

Avertismentul șefului Armatei britanice: Acesta este momentul nostru 1937 / Istoric, Rusia începe adeseori războaiele prost însă poate suferi orice număr de bătălii pierdute și, în cele din urmă, să învingă

Marea Britanie și aliații săi se confruntă cu „momentul 1937” în urma invaziei Rusiei în Ucraina și trebuie să facă tot posibilul pentru a evita un nou război mondial, a declarat noul șef al armatei britanice, referindu-se la succesiunea de evenimente din acea perioadă care a condus la al Doilea Război Mondial, potrivit Sky News.

Generalul Sir Patrick Sanders, șeful Statului Major General, a declarat că președintele rus Vladimir Putin și „ambițiile sale expansioniste” reprezintă cea mai mare amenințare la adresa suveranității, a democrației și a libertății de a trăi fără violență pe care a cunoscut-o vreodată.

Generalul Sanders, care a preluat funcția de șef al armatei luna trecută, a declarat că singurul său obiectiv este „mobilizarea armatei pentru a face față noii amenințări cu care ne confruntăm”.

El a spus că „armata britanică nu se mobilizează pentru a provoca un război, ci pentru a preveni războiul” în Europa și a calificat amploarea războiului din Ucraina drept „fără precedent”.

„În toți anii mei în uniformă, nu am cunoscut o amenințare atât de clară la adresa principiilor suveranității și democrației și a libertății de a trăi fără teama de violență ca agresiunea brutală a președintelui Putin și a ambițiilor sale expansioniste”, a spus el.

Întrebat dacă ne pregătim de război cu Rusia, premierul a spus: „Nu cred că se va ajunge la asta și, în mod clar, lucrăm din greu pentru a ne asigura că vom limita acest lucru la Ucraina. Putin și Kremlinul vor încerca să lărgească conflictul și să încerce să spună că este ceva de făcut între NATO și Rusia – și nu este deloc așa”.

„Acesta este momentul nostru din 1937”, a declarat șeful armatei, referindu-se la perioada crucială care a dus la cel de-al Doilea Război Mondial.

Avertismentul generalului Sanders: Rusia începe adesea războaiele prost

Generalul britanic a avertizat că „este periculos să presupunem că Ucraina este un conflict limitat” iar una dintre lecțiile acestui război este că „calculele lui Putin nu urmează întotdeauna logica noastră”.

„De asemenea, merită să ne amintim că, din punct de vedere istoric, Rusia începe adesea războaiele prost. Și pentru că Rusia poartă războaie la nivel strategic, nu tactic – profunzimea și rezistența sa înseamnă că poate suferi orice număr de campanii, bătălii și angajamente pierdute, se poate regenera și totuși, în cele din urmă, să învingă”, a subliniat el.

„Nu știm încă cum se va încheia războiul din Ucraina, dar, în majoritatea scenariilor, Rusia va fi o amenințare și mai mare pentru securitatea europeană după Ucraina decât a fost înainte. Invazia rusă ne-a reamintit de maxima consacrată că, dacă vrei să eviți un conflict, ar fi bine să fii pregătit să lupți”, a mai spus el.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. In ’37 castiga razboaiele cu carne de tun fara numar. Azi lucrurile stau altfel.

 2. Circumstantele sunt total diferite astazi, plus ca fara ajutorul Occidentului, rusia nu mai exista azi ca stat dupa 1942.

 3. Pentru rusi nu stau altfel. Au un dispret pentru viata chiar pentru viata propriilor soldați sau chiar civili. Aici e pericolul ca lupți cu un nebun pe care trebuie sa l anihileze complet!

  • tactic strategic afganistan ucraina
   CRAMM (CCTA Risk Analysis and Management Method) is a risk management methodology, currently on its fifth version, CRAMM Version 5.0.
   CRAMM was created in 1987 by the Central Computer and Telecommunications Agency (CCTA), now renamed into Cabinet Office, of the United Kingdom government.
   CRAMM is in use by NATO, the Dutch armed forces, and corporations working actively on security, like Unisys.

 4. No, incepu sa cante cucu altfel si in UK.

 5. Cum spuneau romanii, de fapt: SI VIS PACEM PARA BELLUM

 6. E adevărat ce spune generalul,precizarea e că rușii încep prost de unii singuri,iar la final când îi ajută yankeii ies învingători,dar de data asta nu ii mai ajuta nici draq…

  • Ce zice China ?

  • Zice ca e buna Siberia si-ar merge niște drumuri cum numai ei stiu sa faca pe acolo si orașe si etc

  • China? China zice ca fara euro si dolarei pe uriasa lor productie,n-au unde sa vanda si mor de foame cei 1.4 miliarde de chinezi. Si ca n-ar strica si niste orase chinezesti peste granita de vest sa nu mai stea aia 1.4 miliarde de chinezi asa inghesuiti.
   Confunzi lucrurile,Rusia traieste din exporturi de resurse,China din productie care trebuie vanduta in occident ca altfel cu rupii ,ruble si alte monede africane se alege praful,iar Putin tocmai a facilitat demonstratia care arata ca occidentul impune sanctiuni cand e cazul.

  • Ce zice China? Zero covid 😀

 7. Cam slab la istorie generalul. Rusia a pierdut primul razboi mondial, a pierdut razboiul Crimeei, a pierdut razboiul din Afganistan si in general a pierdut atunci cand a incercat sa lupte cu natiunile occidentale de una singura. Deci cam praf.

  • stie si el alea. el doar incearca prin declaratia asta sa ii tina pe aliati concentrati si sa nu spere ca rusii vor pierde in timp oricum.

 8. După atâta reclamă, cam vreau să văd războiul.

 9. @Decebal&Marius
  Corect!

 10. Întâi spune că e momentul nostru 1937 și imediat după aceea spune că nu se va ajunge la război. Pur și simplu a livrat un soun bite pentru fazani.

 11. „Întrebat dacă ne pregătim de război cu Rusia, premierul a spus: ”
  bai serios ? e seful armatei sau premierul ?

 12. Alzeheimerul face ravagii printre mult iubiții și stimați conducători sovietici. Își doresc sa fie atacați pentru a-și prosti și mai mult….prostimea.

 13. imi pare o declaratie complet pe linga adevar .