G4Media.ro

Autorităţile ruse i-au blocat conturile şi i-au pus sub sechestru apartamentul opozantului…

Autorităţile ruse i-au blocat conturile şi i-au pus sub sechestru apartamentul opozantului Alexei Navalnîi

Autorităţile ruse i-au blocat conturile şi i-au pus sub sechestru apartamentul din Moscova opozantului Alexei Navalnîi, în timp ce acesta era tratat într-o clinică din Berlin, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Anunţul a fost făcut joi de Kira Iarmîş, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi. ‘Asta înseamnă că apartamentul nu poate fi vândut, donat sau ipotecat’, a explicat ea în reţeaua Twitter. Activele au fost blocate pe 27 august, în cadrul unui proces intentat de o companie de catering din Moscova.

Navalnîi, cel mai cunoscut opozant al Kremlinului, a fost transportat cu avionul luna trecută din Rusia la Berlin, după ce s-a îmbolnăvit la bordul unui avion, în Siberia. Medicii germani care l-au îngrijit au afirmat că el a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip Noviciok, cunoscut ca produs al cercetărilor militare sovietice, iar Occidentul a cerut explicaţii Rusiei. Moscova a negat orice implicare şi susţine că nu a primit nicio dovadă privind comiterea unei infracţiuni în acest caz.

O instanţă din Rusia l-a condamnat în octombrie 2019 pe Navalnîi la plata unor despăgubiri de 1.4 milioane de dolari către o firmă de catering, care îl acuzase de calomnie. Tribunalul a stabilit că dizidentul, în solidar cu fundaţia sa anticorupţie FBK şi cu asociata sa Liubov Sobol au produs daune morale companiei respective. Totodată, prin decizia judecătorească s-a ordonat eliminarea de pe internet a unei înregistrări video în care se punea la îndoială calitatea alimentelor livrate de companie.

Instanţa a decis recuperarea de la Navalnîi, Sobol şi FBK a sumei de 88 de milioane de ruble (echivalentă cu 1.14 milioane de dolari), considerată profit nerealizat de firmă din cauza pierderii unui contract de catering, a explicat Iarmîş.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. dacă Navalnyi alege să mănînce rahatul cu novichiok servit de serviciile secrete UE (pariez pe polonezi) atunci cariera sa politică în Rusia e terminată. Mîncarea și-o alege cu grijă, să sperăm că refuză rahatul.

  • Esti bolnav mintal grav ! Esti atat de cretin incat sa sustii ca l-a otravit UE ? Apoi l-a salvat ?

   Voi, trolii rusofili, vedeti negrul alb si invers.
   Aici, pe g4media, te faci de cacat

  • bravo trolache, ai castigat permiul pentru cel mai tampit comment al zilei, felicitari! :)))

  • Putin ar trebui sa aiba grija cu cei din UE in special polonezii, pentru ca in curand in ritmul asta nu mai ramane cu niciun om viu in opozitie. Dupa care, bineinteles UE si in special polonezii, vor cuceri Rusia. Dar asta doar dupa ce vor cipa toti romanii si poate, si mai rau, ii vor face sa poarte masca.

  • plicticoși cei săraci cu duhul

  • Ori
   nu mă duce bibilica de data asta, ori e ceva putred – cu intenția opozantului rus, de a nu rămâne în Occident, și deci de a se întoarce „acasă”..
   Sistemul e atât de bine pus „la punct” încât nu mai există, practic, Opoziție.
   Ce mai poate face Navalnîi eficient, în Rusia – ca „opozant”? ..Că în calitate de simplu cetățean, oricum nu mai poate fi socotit!..

 2. Mann die kgb’sti au șters trecutul tău au vrut efectiv sa dispari din rusia’Ramai în U,Berlin și vei primi AZIL POLITIC TU SI FAMILIA TA”””Cel puțin pana se liniștesc Lucrurile”””

 3. Alexei Navalnâi,cel putin in limba romana, are un nume predestinat.Ce bine ar fi,ca la rasarit de noi,sa Navaleasca democratia autentica,iar acest erou sa fie in fruntea ei.Popoarele ortodoxe ar fi mai fericite,iar ortodoxia reformata va avea rolul pe care l-a proorocit Soljenitân:valoarea suprema a rasaritului.Si Putin promoveaza unele principii ale acesteia,de pilda consolidarea autoritatii paterne in familie,nationalismul crestin,dar fara respectatrea drepturilor omului acestea devin lacunare.
  Ce i-a facut justitia marelui erou este specific societatilor cu precedente staliniste si nu cred ca are legatura cu otravirea,ci doar cu absenta sa din tara.Oare legile lor sunt chiar lipsite de umanism sau e vorba de un exces de zel,tipic societatilor post comuniste ortodoxe?