G4Media.ro

Autorităţile nord-coreene au raportat aproape 3 milioane de cazuri de „febră”

Photo by Anthony WALLACE / AFP

Autorităţile nord-coreene au raportat aproape 3 milioane de cazuri de „febră”

Autorităţile nord-coreene au raportat marţi un total de aproape 3 milioane de „persoane cu febră”, confirmând răspândirea în continuare a ceea ce este larg considerat a fi infecţii cu Covid-19 care nu au fost identificate din cauza lipsei de instalaţii de testare, potrivit dpa, transmite News.ro.

Cea mai recentă cifră vine după ce autorităţile de la Phenian au înregistrat peste 134.510 de cazuri noi în 24 de ore, potrivit rapoartelor din presa de stat care au citat autorităţile de prevenire a epidemiei.

Potrivit experţilor, ţara nu are capaciatea de testare pentru a constata dacă oamenii suferă de Covid-19, şi de aceea raportează febră.

Cifrele vin după ce Phenianul a confirmat oficial primele cazuri de coronavirus din ţară la începutul lunii.

Până acum, 68 de persoane au murit, potrivit KCNA. Între timp, se vorbeşte despre aproximativ 2,5 milioane de oameni care s-au vindecat.

Se cunosc puţine lucruri despre situaţia sanitară din ţara izolată dar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) presupune că nu a fost lansată nicio campanie naţională de vaccinare.

Coreea de Nord a impus un lockdown. Cu toate acestea, guvernul nu a răspuns la ofertele de vaccinuri şi materiale medicale din Coreea de Sud şi SUA, potrivit Seul.

KCNA a precizat că Phenianul a reuşit să „menţină o situaţie stabilă şi să accelereze dezvoltarea favorabilă a acesteia”, subliniind că „ratele de morbiditate şi mortalitate la nivel naţional au scăzut drastic, iar numărul persoanelor recuperate a crescut”.

Photo by Anthony WALLACE / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. De la USR citire: un lockdown face întotdeauna minuni, mai ceva ca Isus.

    • Numai in Romania poti gasi oameni care sunt atat de obsedati cu un partid incat simt nevoia sa il mentioneze in comentarii pentru orice stire

    • Acest partid USR, neo-marxisto-progresist, s-a agitat teribil in parlament ca sa atenteze la job-urile romanilor pe motiv de nevaccinare cu un vaccin dubios si ca eficienta si ca siguranța.
      Va dați seama ce ar face daca ar avea decizia in tara asta?