G4Media.ro

Autorităţile din Turcia i-au evacuat forţat, din trei moschei, pe adepţii unei…

Autorităţile din Turcia i-au evacuat forţat, din trei moschei, pe adepţii unei personalităţi islamice, în sudul ţării

Autorităţile din Turcia i-au evacuat forţat, din trei moschei, pe adepţii unei personalităţi islamice, în sudul ţării, afirmând că adunările lor religioase sunt o provocare faţă de restricţiile impuse din cauza COVID-19, transmite Reuters.

Imaginile transmise de la faţa locului au arătat cum poliţie evacuează duminică un grup de oameni dintr-o moschee din provincia Gaziantep, în timp ce un credincios striga: ”Citim din Coran”. Un poliţist a fost văzut folosind un spray cu piper.

Turcia a impus o carantină totală până la jumătatea lunii mai, pentru reducerea ratelor de infectare cu Covid-19, care au crescut în ultimele săptămâni.

Rugăciunile în moschei nu sunt interzise, dar autorităţile din Gaziantep au spus că grupurile încercau să se încuie în moschei pentru ultimele zile ale Ramadanului, fără să aibă aprobare.

Guvernatorul provinciei Gaziantep a spus luni că cei 76 de oameni care au intrat în trei moschei erau investigaţi anterior pentru terorism.

Poliţia i-a reţinut pe oamenii respectivi după ce s-au implicat în acţiuni de nesupunere civică şi au începu să înjure. Împotriva lor au fost deschise acţiuni în justiţie pentru ameninţări, insulte şi pentru încălcarea carantinei.

”Oamenii implicaţi în aceste provocări sunt adepţii liderului religios Alparslan Kuytul, care a fost investigat de nenumărate ori pentru acuzaţii de terorism, iar scopul lor nu este rugăciunea şi nesupunerea civică”, a anunţat biroul guvernatorului.

Kuytul, care a fost arestat în 2018 şi judecat pentru acuzaţii legate de terorism, a fost achitat anul trecut. El a scris pe Twitter că membrii grupului său au dorit doar să se roage şi nu au fost implicaţi în provocări.

Biroul guvernatorului a anunţat că poliţistul care a folosit un spray cu piper în interiorul unei moschei a fost suspendat.

Turcia a impus carantină pentru perioada 29 aprilie-17 mai.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. cum era turcia inainte de erdogan si ce a ajuns Producea 1% din pib mondial si acum i-am intrecut si noi Era la un pas sa intre in ue si acum nici nu se mai pune problema Economia varza ,democratia si mai varza si uite asa un om aiurit care se viseaza erdogan magnificul distruge o tara Aici duce un nationalism nefondat propagandistic

  • Catre @pasarea Dodo (specie de porumbel degenerat care nu mai putea sa zboare din cauza grasimii acumulate).
   Turcia are PIB (in valori absolute) de 794 milarde $ si depaseste si Polonia care are 642 miliarde $. Romania are 289 miliarde $.
   In statistica asta Irlanda are 476 miliarde $, desi are doar 5 milioane de locuitori.
   Dar Irlanda plateste un buget al apararii de doar 0.27 % din PIB care este o mare anomalie.
   Pentru asta Irlanda ar trebuii sa fie data afara din UE.

 2. @Rahan 5 -cit ma bucur ca se gaseste unul mai prost ca mine ! cifrele nu le-am inventat eu ca nu am agentie ci le-am aflat din publicatiile financiare Dar mirlania ta te recomanda a fi un tantalau needucat Puteai sa nu fi de acord si in termeni civilizati

 3. dc ce nu apar toate comentariile ?

 4. 1990 turcia = 3814 $/ capita romania= 1642 $ 2007 turcia= 10535 $ romania = 10138 $ 2020 turcia = 7715 $ romania =12813 $ sursa : fmi – banca mondiala 2021 ma bucur daca ai priceput dar sa te invat ceva : poti sa nu fi de acord cu cineva si pe un ton civilizat si cu argumente Mirlania nu-ti da automat dreptate

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.