G4Media.ro

Autoritățile din Miercurea Ciuc solicită sprijn de la Rezervele de Stat. Peste…

Sursa Foto: Agerpres/GINA ŞTEFAN

Autoritățile din Miercurea Ciuc solicită sprijn de la Rezervele de Stat. Peste 250 de persoane, cazate în prezent în sala de sport, după incendiul devastator de ieri seară

Autorităţile din Miercurea Ciuca/Harghita solicită sprijin de la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, constând în alimente şi materiale, în urma incendiului care a afectat comunitatea de romi din cartierul Şumuleu – Miercurea Ciuc.

Un număr de 20 de case de lemn au ars, parţial sau în totalitate, în incendiul violent care a cuprins joi seara locuinţele comunităţii de romi din cartierul Şumuleu al municipiului Miercurea Ciuc, aproximativ 260 de persoane afectate fiind cazate acum într-o sală de sport din oraş.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJAS) Harghita a adoptat vineri seara o hotărâre în care se arată că „se aprobă necesarul de materiale şi alimente, aşa cum a fost întocmit de Comitetul local pentru situaţii de urgenţă Miercurea Ciuc, în vederea transmiterii către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, în scopul aprobării disponibilizării acestora către UAT Miercurea Ciuc”.

Totodată, în hotărârea menţionată se precizează că „Direcţia de Sănătate Publică Harghita va solicita Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, în regim de urgenţă, necesarul de vaccinuri în scopul vaccinării persoanelor sinistrate care îşi dau acordul pentru vaccinare”.

Tot în cadrul şedinţei CJSU s-a decis că, pentru cazare temporară, Primăria Miercurea Ciuc va repartiza, în regim de urgenţă, persoanele sinistrate în locaţiile puse la dispoziţie de instituţiile publice / entităţile private din judeţul Harghita şi va identifica terenul necesar amplasării locuinţelor modulare în care vor fi cazate acestea.

Membrii CJSU Harghita au aprobat şi testarea tuturor celor afectaţi de incendiu, care a avut loc deja, relocarea în alte spaţii urmând să se facă după sosirea rezultatelor şi după trierea epidemiologică.

De asemenea, prin ordin al prefectului Ion Proca s-a constituit o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai mai multor instituţii cu atribuţii în domeniu, care va evalua, atât din punct de vedere locativ, cât şi sanitar, zona afectate de incendiul din 7 ianuarie.


Foto: (c) GINA ŞTEFAN / AGERPRES FOTO

Locuitorii din Miercurea Ciuc au dat dovadă de o solidaritate exemplară, încă din timpul nopţii venind la sala de sport şi aducând ajutoare pentru cei afectaţi de incendiu.

Foto: Agerpres/GINA ŞTEFAN

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Păi nu avea ăla mirifica asigurare obligatorie pentru locuință care tot nu se bagă pe gât? Acum e momentul, să plătească asiguratorul.

    • E o prostie psdista bagata pe gat.
      Asigurarea obligatorie, adica rahatul de PAD, este obligatorie doar pentru cei care isi asigura facultativ locuinta.
      Pentru ceilalti care nu isi asigura locuinta, PAD este obligatoriu si nu prea, pentru ca, pur si simplu nu il fac si nimeni nu le cere socoteala.
      Apropos, e doar pentru cutremur, inundatii si, parca, alunecari de teren naturale(nu cand sapi groapa la temelie).

  2. Felicitari locuitorilor din Miercurea Ciuc .