G4Media.ro

Autoritățile din Mariupol avertizează că „epidemii puternice și mortale ar putea izbucni…

Sursa foto: Andrey BORODULIN / AFP

Autoritățile din Mariupol avertizează că „epidemii puternice și mortale ar putea izbucni în curând în oraș, din cauza lipsei de aprovizionare cu apă și a descompunerii a mii de cadavre sub dărâmături” / „Sunt condiții de viață medievale”

Autoritățile locale din Mariupol au avertizat că orașul ucrainean este vulnerabil la apariția unor epidemii, având în vedere condițiile sanitare îngrozitoare din majoritatea orașului și faptul că mii de cadavre au rămas necolectate pe străzi, relatează CNN.

Aproximativ 100.000 de persoane se află încă în oraș, în ciuda luptelor grele care au avut loc timp de săptămâni întregi și a lipsei unei alimentări centralizate cu apă.

Joi, consiliul municipal a declarat că există riscul de holeră, dizenterie și Escherichia coli – o infecție bacteriană care poate provoca dureri severe de stomac, diaree cu sânge și insuficiență renală.

Consiliul a spus că există condiții de trai intolerabile care se vor înrăutăți pe măsură ce temperaturile se vor încălzi.

„Deja temperatura aerului a ajuns la 20 de grade. Deci, epidemii puternice și mortale ar putea izbucni în curând în oraș – din cauza lipsei de aprovizionare centralizată cu apă și de canalizare, a descompunerii a mii de cadavre sub dărâmături și a lipsei catastrofale de apă potabilă și de alimente”, a declarat Primarul orașului Mariupol, Vadym Boychenko.

El a mai explicat că „ocupanții nu pot asigura populației existente hrană, apă și medicamente. Sau pur și simplu nu sunt interesați de acest lucru. Ei blochează toate încercările de evacuare. Și fără asta, oamenii vor muri. La urma urmei, acum, în ruinele din Mariupol sunt condiții de viață medievale. Este nevoie de o evacuare imediată și completă”.

Sursa foto: Andrey BORODULIN / AFP

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. cu barbarii la porti evident ca „Sunt condiții de viață medievale”

  2. Liniste si luptati, ca d-aia va sustin usr-istii aici in comentarii pe ge4.

  3. ar fi trebuit sa mentionati ca Vadym Boychenko NU se mai afla in mariupol de cateva saptamani bune.