G4Media.ro

Autoritatea pentru protecția copiilor cere anchetă penală în cazul primarului care și-a…

Autoritatea pentru protecția copiilor cere anchetă penală în cazul primarului care și-a umilit fetița, ținând-o dezbrăcată cu fața la perete și cu mâinile ridicate, forțând-o să ceară scuze

Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii a solicitat Direcţiei pentru Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud sesizarea organelor de cercetare penală în cazul primarului din localitatea Sângeorz-Băi care și-a umilit fetița, ținând-o dezbrăcată cu fața la perete și cu mâinile ridicate, forțând-o să ceară scuze.

„Urmare a apariției în mass media a unor imagini, care aduc atingere integrității fizice și psihice a unui minor din Sângeorz-Băi, facem următoarele precizări:

 1. ANDPDCA a solicitat DGASPC Bistrița Năsăud sesizarea organelor de cercetare penală în vederea verificării existenței elementelor constitutive ale unei infracțiuni.
 2. ANDPDCA a solicitat verificarea situației minorei în familie și a nevoilor de sprijin și asistență”, se arată într-un comunicat al autorității.

„În egală măsură, facem apel către mass media cu privire la faptul că imaginile degradante și umilitoare la adresa minorei sunt de natură să pună în pericol dreptul la imagine, accentuând componenta traumatică a acestui eveniment și stigmatizarea copilului. Pe cale de consecință nu încurajăm promovarea și distribuirea acestor imagini”, adaugă sursa citată.

ANDPDCA precizează că va monitoriza îndeaproape evoluția situației în acest caz și colaborează direct cu DGASPC Bistrița Năsăud pentru apărarea drepturilor copilului.

Traian Ogâgău este primarul PNL al orașului Sângeorz-Băi și candidat pentru un nou mandat la alegerile din 27 septembrie. Un video în care acesta își umilește fiica minoră, ținând-o la perete, în genunchi, dezbrăcată și cu mâinile ridicate, a fost dat miercuri publicității.

În filmare se vede și se aude cum fetița repetă mecanic, printre lacrimi, ceea ce-i cere tatăl: „Nu mai sunt obraznică. Nu mai supăr pe mama și pe tata”, „O să fac exerciții și o să învăț”, „Sunt cea mai obraznică fată din hotelul ăsta” etc. În același timp, tatăl îi cere să nu-și lipească mâinile de perete.

După ce filmul a fost dat publicității, Ogâgău a avut mai multe reacții pe facebook, justificându-și atitudinea ca pe un drept al său de „părinte”.

„Copiii sunt totul în viața mea, în viața noastră, și suntem responsabili de educația pe care le-o dăm. Îi iubim când ne fac bucurii dar și când mai greșesc, însă nimeni, dar nimeni nu se poate băga în viața nimănui să ne spună cum să îi creștem, cum să îi educăm sau cum să îi mustrăm atunci când greșesc”, a spus Ogâgău la Antena3.

Sursa foto: Facebook Traian Ogâgău

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Familia tradițională :-/

 2. Asta numeste educatie marele om politic care vrea binele localitatii lui. Un nemernic.

 3. Hai sictir mai golanule!
  Cum sa nu se bage nimeni? Mai prostule in lumea covilizata iti luai ani grei de puscarie.

 4. Un rebut uman! Din păcate, metoda utilizată de acest rebut este larg răspândită la nivelul societății noastre, mulți concetățeni alegând să-și educe copiii de această manieră. Mă miră că insul nu a fost săltat de justiția noastră de rahat. Abia acuma cere protecția copilului o anchetă, care anchetă fraților, fapta este atât de evidentă, încât nu mai e nevoie de nicio anchetă, fi-r-ar al naibii de nemernic!

 5. Asta e cel mai bun gospodar pe care a putut organizatia locala a PNL (care ii cunostea antecedentele, confirmate prin cele doua condamnari- nu conteaza ca sunt abia in prima instanta) sa-l propuna cetatenilor din Sangeorz_Bai ?

  PS. Asta-i exemplu pt sangeorzeni ? :)))))) :(((((((

 6. Turbatul asta de primar își pedepsește fata de 14 ani la pielea goala? Nu are rușine, bun simt.Omul mai are doua condamnări.Cum naiba a ajuns primar?

 7. Urmarim cu mare atentie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.