G4Media.ro

Autobuzele etajate pentru turiști la Mamaia

Autobuzele etajate pentru turiști la Mamaia

Autobuzele etajate vor fi introduse în circulaţie începând cu 18 iunie, linia CITY TOUR fiind pe ruta Gara CFR Constanţa – staţiunea Mamaia, au anunțat miercuri reprezentanţii companiei de transport în comun CT Bus, citați de Agerpres.

Turiştii şi constănţenii mai sunt anunţaţi că, începând cu aceeaşi dată, se prelungeşte linia 100 până în staţiunea Mamaia. Astfel, traseul 100 devine 100M, pe ruta Gară – Sat Vacanţă – Staţiunea Mamaia şi retur. Abonamentele emise pe linia 100 vor fi valabile pe linia 100M până la expirarea acestora.

Potrivit CT Bus, circuitul CITY TOUR cuprinde peste 100 de obiective turistice importante din oraşul Constanţa şi din staţiunea Mamaia, printre care Gara Maritimă, Cuibul Reginei, Muzeul de Istorie şi Arheologie, Edificiul roman cu mozaic, Moscheea Carol I, Cazinoul, Acvariul, Farul Genovez, Portul turistic Tomis, Delfinariul, Satul de Vacanţă, Cazinoul din Mamaia şi altele.

„Aveţi la dispoziţie şi aplicaţia ‘CITY TOUR’, un ghid text şi audio: la bordul autobuzelor etajate vă puteţi conecta gratuit la reţeaua Wi-Fi, scanaţi codul QR de pe spătarul scaunului sau căutaţi aplicaţia direct în ‘MAGAZIN PLAY’ sau ‘APPLE STORE’. Aceasta sincronizează poziţia telefonului cu sistemul GPS al autobuzului. În momentul atingerii punctelor de interes predefinite, ghidul audio porneşte automat”, se arată într-un comunicat transmis de CT Bus.

Preţul unei călătorii este de 3 lei, iar biletele pot fi achiziţionate de la şoferul autobuzului etajat. Principalul avantaj este posibilitatea achiziţionării unui bilet de 5 lei, valabil toată ziua, călătorii putând să întrerupă turul oricând pentru vizitarea obiectivelor de interes şi apoi să reia călătoria, cu un alt autobuz etajat, fără costuri suplimentare.

Conform sursei citate, linia CITY TOUR este deservită, pentru început, de şase autobuze etajate, cu o frecvenţă de 25 de minute, în intervalul orar 9,00 – 22,00, programul de transport putând fi modificat, în funcţie de condiţiile meteorologice.

„Vă reamintim recomandarea de a purta mască de protecţie şi de a respecta măsurile de prevenţie şi distanţare socială”, se precizează în comunicat. (Foto: Autobuz etajat – sursa Primăria Constanța)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. mai ales soiul de mamaia, cel mai mare autobuzar

    • daaa… precum zici. autobuze cu clima bizonica, cu 250 de cai putere si cu subwoofer de 200 de w. Fiecare cu autobuzul lui.

  2. Doubledeck-uri in Romania, de ce nu și în alte orașe? Ca in Londra…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.