G4Media.ro

Austria rămâne în lockdown până pe 24 ianuarie/ Nu vor mai fi…

Austria rămâne în lockdown până pe 24 ianuarie/ Nu vor mai fi excepții pentru persoanele care au un test negativ pentru coronavirus

Austria a renunţat la planul de a permite oricărei persoane care prezintă un test negativ la coronavirus să iasă din lockdown cu o săptămână mai devreme, ceea ce echivalează cu prelungirea restricţiilor şi menţinerea restaurantelor şi a magazinelor cu produse neesenţiale închise până la 24 ianuarie, transmit luni Reuters şi APA, citate de Agerpres.

Decizia intervine după ce partide din opoziţie au blocat un proiect de lege care ar fi permis ca persoanele ce puteau face dovada unui test negativ să iasă mai devreme din lockdown, a indicat ministrul sănătăţii, Rudolf Anschober.

Nu este clar deocamdată dacă şi şcolile vor rămâne închise până la 24 ianuarie sau se vor putea redeschide la 18 ianuarie, aşa cum era prevăzut.

Proiectul de lege prevedea ca persoanele cu test negativ să poată participa la evenimente culturale sau sportive, frecventa restaurante, frizerii şi magazine cu produse neesenţiale cu o săptămână mai devreme faţă de data de sfârşit a lockdown-ului, 24 ianuarie.

Sursa foto: tookapic/Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Pacat ca „lockdown” a fost deja desemnat cuvantul anului de catre dictionarul Oxford.
    Pentru 2021 ne ramane doar cuvantul „faliment” cu sanse reale de a fi ales cuvantul anului.

    • Romania e deja acolo, cu sau fara lockdown. Bugetarii si specialii vor ramane protejati cu sau fara faliment, cu sau fara lockdown.

  2. O societate care nu traieste in minciuna…
    Aparatul de stat romanesc ne tine in minciuna, chit ca se moare, chit ca suntem in faliment. Important e sa stie cine trebuie. Romanii nu se revolta cand sunt mintiti, nici cand sunt furati… doar cand se sare calul pe ambele aspecte.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.