G4Media.ro

Australia se pregătește să interzică afișarea în public a simbolurilor naziste

Foto: Wikipedia

Australia se pregătește să interzică afișarea în public a simbolurilor naziste

Guvernul federal australian, condus de premierul laburist Anthony Albanese, va introduce săptămâna viitoare un proiect de lege pentru a interzice afișarea publică a simbolurilor naziste pe întreg teritoriul Australiei, potrivit Australia/Israel & Jewish Affairs Council (AIJAC), care, de asemenea, a salutat anunțul, relatează Jerusalem Post.

Acest anunț a fost făcut la câteva zile după ce poliția din statul Victoria a anunțat că investighează doi tineri neonaziști, Nathan Bull și Michael ‘Mickle’ Nelson, pentru că au executat salutul nazist în timpul unui protest desfășurat duminică în districtul central de afaceri din Melbourne, potrivit Herald Sun.

Cei doi au fost văzuți zâmbind și râzând în timp ce executau salutul înconjurați de ofițeri de poliție în fața Bibliotecii de Stat din Victoria. Ei au fost în cele din urmă mutați din zonă de către poliție, potrivit relatării.

Directorul executiv al AIJAC, Dr. Colin Rubenstein, a declarat miercuri: „credem că această legislație va trimite un mesaj clar comunității australiene că noi, ca națiune, nu îi vom tolera pe cei care încearcă să ne dezbine prin promovarea unei ideologii caracterizate de rasism, genocid industrializat și crime în masă”.

„Proiectul de lege este deosebit de binevenit într-un moment în care antisemitismul este în creștere la nivel global și, în mod înfricoșător, se mută în discursul principal în numeroase moduri diferite, un proces care a fost favorizat în Australia de manifestările publice ale huliganilor neonaziști pe străzile din Melbourne și din alte orașe. Dacă și până când nu vor exista consecințe pentru acțiunile lor, ne putem aștepta ca neonaziștii să devină mai obraznici, cu toate consecințele distructive pe care le creează pentru armonia comunitară și drepturile minorităților vulnerabile.” A adăugat Rubenstein.

Directorul AIJAC pentru afaceri comunitare și internaționale, Jeremy Jones, a adăugat: „Extremiștii de dreapta australieni merită dispreț și ridiculizare, dar au nevoie, de asemenea, de măsuri clare de descurajare a comportamentului lor dăunător. Legile propuse de Commonwealth par a fi concepute pentru a completa legile existente și propuse de stat privind simbolurile naziste în mai multe moduri utile – se aplică în mod clar simbolurilor afișate online, interzice traficul cu suveniruri naziste și oferă poliției capacitatea de a acționa imediat pentru a face față afișării simbolurilor naziste, dându-le puterea de a ordona îndepărtarea lor imediată.”

Rubenstein a concluzionat că organizația sa este „recunoscătoare guvernului federal, în general, și procurorului general Mark Dreyfus, în special, pentru eforturile lor de a dezvolta și avansa acest proiect de lege atât de rapid. De asemenea, mulțumim opoziției pentru eforturile depuse pentru a contribui la promovarea unui proiect de lege federal de interzicere a simbolurilor naziste. Sperăm și ne așteptăm ca actualul proiect de lege propus să primească sprijin bi-partizan și să devină lege cât mai curând posibil.”

În luna martie, premierul statului australian Victoria a condamnat salutul nazist la un protest din capitala statului, Melbourne, ca fiind o încercare de „țap ispășitor pentru minorități”, folosind „ideologia malefică”. Guvernul federal australian a început să lucreze la o inițiativă de interzicere a salutului nazist în câteva luni, în urma incidentului.

În decembrie, statul Victoria a adoptat legi care incriminează afișarea în public a simbolurilor naziste, în ceea ce guvernul de centru-stânga Laburist al statului a declarat că este o măsură de eradicare a antisemitismului și a urii.

În luna mai, Comisia Anti-Defăimare (ADC) a cerut guvernului din Victoria să interzică vânzarea de suveniruri naziste după ce o altă licitație cu astfel de suveniruri a avut loc online. Licitația a fost organizată de Oldies Collectables și a inclus o varietate de obiecte, printre care medalii de serviciu naziste, cărți poștale și arme din cel de-al Treilea Reich, timbre din Germania nazistă și o brățară nazistă, printre altele. Multe dintre articole au fost deja vândute.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează