G4Media.ro

Australia se alătură boicotului diplomatic al Statelor Unite la Jocurile Olimpice de…

Sursa foto: beijing2022.cn

Australia se alătură boicotului diplomatic al Statelor Unite la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing

Australia se alătură boicotului diplomatic anunțat de Statele Unite la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, din 2022, conform CNN. Premierul Scott Morrison a declarat că sportivii australieni vor merge la JO, în februarie, însă oficialii guvernamentali nu vor participa.

Morrison a spus într-o conferință de presă, susținută la Sydney, că „abuzurile și încălcările drepturilor omului în Xinjiang” sunt unele dintre preocupările exprimate de guvernul australian cu Beijingul.

„Sunt foarte… bucuros să vorbesc cu guvernul chinez despre aceste probleme și nu a existat niciun obstacol pentru noi să facem acest lucru, dar guvernul chinez nu a profitat de aceste oportunități pentru a se întâlni cu noi pe tema acestor probleme”, a spus el.

Ambasada Chinei la Washington a calificat luni anunţul SUA de boicotare diplomatică a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing drept ”un act cu intenţia de a impresiona” şi o ”manipulare politică” care nu ar avea niciun fel de impact asupra organizării cu succes a competiţiei sportive.

”Nu a fost adresată nicio invitaţie vreunui politician din SUA, aşa că acest ‘boicot diplomatic’ pur şi simplu vine de nicăieri”, a declarat purtătorul de cuvânt al ambasadei chineze la Washington, Liu Pengyu.

”Un asemenea act cu intenţia de a impresiona este doar o manipulare politică şi o distorsionare gravă a spiritului Cartei Olimpice. În realitate, nimănui nu i-ar păsa dacă aceşti oameni vin sau nu şi acest lucru nu are niciun impact de vreun fel asupra organizării cu succes a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing din 2022”, a spus purtătorul de cuvânt chinez.

Guvernul de la Washington a anunţat luni că va boicota JO de Iarnă de la Beijing din cauza ”atrocităţilor” comise de China împotriva drepturilor omului, potrivit Casei Albe.

Boicotul diplomatic a fost încurajat în ultimele luni de către unii membri ai Congresului american şi organizaţii pentru apărarea drepturilor omului.

Sursa foto: beijing2022.cn

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ce impact are acest boicot diplomatic ? Pare o vrajeala de marketing si nimic mai mult…vorbe goale…..fa te ca faci ceva…