G4Media.ro

AUR ”în numele Lui Dumnezeu”: Apărarea creștinilor de gay și atei, multiculturalismul…

AUR ”în numele Lui Dumnezeu”: Apărarea creștinilor de gay și atei, multiculturalismul este paravan pentru neomarxiști, relația cu ”globaliștii” SUA nu există/ Unirea cu Basarabia și România Mare în Europa (program politic)

Programul politic al Alianței pentru Unirea Românilor, cel mai nou partid intrat în Parlament în urma alegerilor din 6 decembrie, a fost validat în noiembrie 2019 la Tribunalul București și modificat la Congresul partidului din 24 ianuarie 2020, de la Iași.

Alianța își deschide programul acuzând că suveranitatea statului român este încălcată și atacată de actualele forțe politice care încearcă să impune ”forme de federalizare internă sau externă”.

AUR vorbește despre organizații ale minorităților naționale care ”nu reprezintă interesele fraților” români și care sunt autoare ale unor forme de ”extremism și iredentism” pe care alianța se angajează să le combată.

Conform programului politic, Alianța pentru Unirea Românilor a fost fondată pe patru piloni: familie, patrie, credință și libertate.

Ateismul, o rătăcire. Ideologia de gen, o aberație

Membrii și simpatizanții acestei formațiuni sunt adepți ai familiei tradiționale și resping virulent ideea oficializării relațiilor între persoane de același sex.

De altfel, co-președintele Claudiu Tîrziu a fost vârf de lance în susținerea referendumului Coaliției pentru Familie care își propunea modificarea Constituției astfel încât, pe teritoriul României, căsătoria să fie permisă exclusiv între un bărbat și o femeie. Referendumul a eșuat din lipsă de cvorum.

Aceeași Coaliție pentru Familie a organizat marșuri împotriva avorturilor voluntare, iar rata crescândă a întreruperilor de sarcină se regăsește și în programul politic al AUR, pe lista problemelor care trebuie rezolvate pentru ”prevenirea unei catastrofe demografice”.

Tot aici, AUR consideră că ideologia de gen este ”o aberaţie teoretică care descinde din oficina actuală a activiștilor neomarxisti”.

Membrii acestei formațiuni susțin că alianța a luat naștere din ”generația indignată”, printre altele, și de ”tiparul clasic al familiei obișnuite”:

 • ”Căsătoria nu poate avea drept formulă primordială decît perechea alcătuită dintr-un bărbat şi o femeie. Orice altă variantă de alăturare a sexelor nu are legătură cu sensul autentic al acestei formule. De aceea, în concepția A.U.R, familia nu este o temă de negociat, cum nu e nici o problemă de rezolvat. E a fost rezolvată cu mult înainte să apărem noi, generația din a cărei indignare s-a născut actuala A.U.R”, se arată în programul politic al AUR.

La pachet cu familia tradițională, AUR livrează nișei sale electorale și condamnarea ateismului și înlăturarea ”persecuției la care este supus creștinismul în ultimele decenii”.

Alianța susține că va îndeplini aceste obiective prin ”apărarea credincioșilor care au curajul să își asume public că sunt creștini” și protejarea ”clerului terfelit”, invocând unirea românilor ”în numele Lui Dumnezeu”:

 • ”În concepţia A.U.R., ateismul este o rătăcire ivită din aroganţa celor care îşi închipuie că o viziune antropocentrică asupra universului este superioară uneia teocentrice. Cum tot la fel A.U.R este împotriva campaniei de persecuţie la care e supus creştinismul în ultimele decenii. A.U.R se va opune defăimării clerului, terfelirii simbolurilor de credință și compromiterii credincioșilor care au curajul de a-și asuma public statutul de creștin”.

Etnicitate, națiune și politică externă

AUR apasă pe importanța criteriilor etnicității și națiunii și readuce în discuție noțiunea granițelor, în detrimentul ”globalismului”. De altfel, în discursul susținut după încheierea alegerilor, co-președinții George Simion și Claudiu Tîrziu s-au poziționat categoric ”împotriva globaliștilor”, spunând că sunt ”radicali, cu patrioții”.

Astfel, pentru AUR, ”patria este tata” și ”limba este mama”:

 • ”Patria este țara tatălui, dacă ascultăm etimologia cuvîntului, pe cînd limba nativă este limba vorbită de mamă. Reperele acestea sînt fixe și cu neputință de confundat. Uită-te de unde îţi vine tatăl și vezi ce limbă vorbește mama: atunci vei ști care e identitatea ta etnică, lexicală și istorică (…) Sîntem un tot organic înlăuntrul unei matrici în care principalele liante sînt limba, credinţa şi etnia. Acolo unde aceste trei trăsături sînt puse sub semnul întrebării, acolo naţiunea română îşi pierde sensul”, se arată în programul politic.

Pe plan extern, AUR consideră că ”drumul României nu poate avea decât o direcție: Europa”, dar nu Europa așa cum o știm astăzi, sub forma Uniunii Europene pe care alianța o numește ”Statele Unite ale Europei”, ci într-o Europă reconfigurată pe bazele ”filosofiei grecești, dreptului roman și creștinismului”. AUR își propune ca ”România Mare” să devină liderul Europei Centrale. Totodată, AUR mai consideră că, în prezent, Uniunea Europeană este ”un imperiu socialist de ordin federal” cu tendințe de ”hegemonie nefastă”:

 • ”Ne dorim o Românie Mare în Europa (…) Poziționarea României ca lider al Europei Centrale și de Est în UE: Apartenența la Uniunea Europeană constituie dimensiunea principală a politicii externe a României. Actuala conjunctură politică europeană reprezintă o șansă extraordinară pentru țara noastră de a deveni lider economic, lider de opinie și principal partener al proiectului european în Europa Centrală și de Est. Viitorul țării noastre este strâns legat de viitorul Uniunii Europene. Tocmai de aceea este foarte important ca România să participe activ la reconfigurarea proiectului european, prevăzută de Bruxelles în viitorul apropiat. Mai mult decât atât, doar prin consolidarea unei poziții de lider în Uniunea Europeană, România poate promova activ principiile suveranității naționale și ale strânsei cooperări între state, principii care trebuie să definească apartenența noastră la Uniunea Europeană”, este un fragment din prioritățile AUR.

Alianța pentru Unirea Românilor nu face absolut nicio referire la relația cu SUA, iar în singurul moment în care amintește vag de construcția euro-atlantică alianța subliniază, de fapt, ”revenirea la normalitate” prin transformarea României într-un ”leadership în cadrul familiei euro-atlantice”. Abia în finalul documentului, AUR notează nevoia de ”consolidare a flancului estic al NATO” și doar în contextul ”asumării reunirii cu Republica Moldova ca proiect de țară”.

Noțiunile de ură și libertate în AUR

În programul politic al AUR își găsesc locul în mod paradoxal atât noțiunea de ură, iubire, cât și cea de libertate, la pachet cu respingerea categorică a diferitelor comunități cum ar fi cele gay, ateii, pro-occidentalii etc.

AUR invocă dezbinarea și susține unionismul sub cupola înțelegerii, a respectului și a acceptării, ”indiferent de opinii politice sau religioase”, dar doar pentru români:

 • ”Doar uniți, putem construi o țară mai bună pentru cei ce urmează. Unionismul începe cu înțelegerea și respectul pe care ni le acordăm unul altuia, indiferent de opinii politice sau religioase, și continuă cu o mult mai strânsă cooperare la nivel regional. Moldoveni, ardeleni, olteni, munteni, bănățeni – suntem toți români și europeni. Reîntregirea pașnică și democratică a țării nu poate reuși decât în parametrii acestei unități naționale de gândire și simțire”.

În mod bizar, deși se împotrivește vehement gayilor sau ateilor, UR susține că fiecare ar trebui să aibă libertate de exprimare după cum este îndemnat de conștiință și, mai ales, ar trebui să se poarte ca atare. Alianța subliniază că, în concepția sa, nu există teme tabu al căror conținut să justifice interdicția, cenzura sau boicotul mediatic, iar libertățile individului sunt esențiale într-o democrație:

 • De aceea, libertatea de a spune ce crezi, de a gîndi cum te îndeamnă conștiința și înlesnirea de a te purta conform conștiinței tale sînt însușiri sine qua non ale ființei umane. În concepția A.U.R. nu există teme tabu al căror conținut să justifice interdicția, cenzura sau boicotul mediatic. Libertatea de gândire, de credință, de exprimare, de asociere, de mișcare, de inițiativă, precum și accesul liber al persoanei la o activitate economică sunt esențiale într-o democrație”,

Totuși, la AUR, libertățile individuale durează până la noțiuni precum corectitudinea politică, ideologia de gen sau multiculturalism, pe care adepții ”iubirii și ai libertății” le cataloghează drept ”plăgi neomarxiste” menite să distrugă ”ierarhii și valori ridicate cu răbdare și dragoste”:

 • ”Curentele de corectitudine politică, ideologia de gen, egalitarismul sau multiculturalismul sunt forme camuflate ale plăgii neomarxiste. Niciun dialog nu se poate lega cu cei care, sub falsul paravan al combaterii discriminărilor, ajung să distrugă ierarhiile și valorile pe care secole de tradiție le-au ridicat cu răbdare și dragoste”.

Reguli pentru membrii AUR

Formațiunea a cerut tuturor membrilor săi să îndeplinească trei condiții pentru a ajunge în Parlamentul României:

”1) să aibă acea stare de spirit pe care i-o dă certitudinea că slujeşte unei cauze drepte, pentru a cărei atingere nu e nevoie să facă rău altora; dacă va avea o asemenea stare de spirit, el va fi un vector de răspîndire prin contagiune psihică, caz în care A.U.R. va tinde spre pragul unui fenomen de masă;

2) să intre în A.U.R.cu convingerea că ultimul lucru pe care şi-l doreşte este să confirme deplorabila părere pe care românii o au despre cei care fac politică, aceea că toţi urmăresc un singur ţel: căpătuirea. Mesajul nostru către alegători este: noi nu facem politică din calcul, din interes sau din poftă de parvenire, noi facem politică din credinţă faţă de Dumnezeu şi din devoţiune faţă de înaintaşi;

3) să aibă ambiţia de a servi drept model de conduită pentru semenii cu care are de-a face, iar pentru asta nu trebuie decît să respecte normele de morală creștină”, se arată în programul politic al alianței.

În finalul documentului, AUR înșiră obiectivele alianței, invocând libertățile personală, religioasă, economică și politică, statul de drept și justiția, egalitatea în fața legii și de șanse, meritocrația, debirocratizarea aparatului administrativ, presa liberă, protejarea și exploatarea sustenabilă a resurselor naționale sau promovarea și garantarea la nivel european a drepturilor și libertăților ”celor peste 10 milioane de români din afara granițelor”.

Citește și 

„Surpriza” AUR, partidul cu mesaj anti-maghiar, anti-occidental, unionist și anti-mască. Cine sunt liderii partidului: George Simion, Claudiu Târziu și Dan Tănasă

sursa foto: Inquam Photos/ Sabin Cirstoveanu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

45 comentarii

 1. Asta votează Diaspora?
  Adică ăia de au fugit de corupție? Ăia care sunt plini de valori și principii democratice și pro-europene? Ăia de stau ei la cozi imense, conduc mii de kilometri, doar ca să voteze și sa apere astfel statul de drept din România?
  Las’ că-i bine…
  😀 😀 😀

  • Uau!! Exact cum gândesc eu. Parca as fi scris eu rândurile de mai sus.

  • Postacule, diaspora din R. Moldova a votat, dar cum nu te duce mintea…asta e, ce sa mai zici, fac pariu ca esti un USL-ist pupator de moaste.

  • AUR ptr ROMANIA 2021.

  • @iisus/iijos
   In Italia AUR a avut majoritate. Despre ce vorbești?!

  • vezi ca aur a iesit primul in italia si in spania si franta pe 2

 2. Nu e chiar o surpriza. În toată Europa pe timp de pandemie partidele extremiste au câștigat teren.
  Problema majora este că au și ei partea lor de dreptate. S-au născut ca o contrareacție la o alta extrema libertinajul. Și cei care vor sa ne bage pe gat ideologia de gen și teoriile LGBT.
  Consider că minoritățile sexuale nu trebuie discriminate si in niciun caz nu trebuie tratate cu ură dar ei au demonstrat în repetate rânduri că atunci când li se dau drepturi sunt foarte agresivi, se desfășoare în stradă într-un mod depravat și în general nu respectă ca ceea ce ține de viața privată să rămână privat nu sa se arate în stradă.
  De aici contrareacția. Nu e deloc o surpriză.

  • Normal ca nu e o surpriza. Si ai dreptate in ce spui cu minoritatile. Nu ma intereseaza ce face gigel cu marcel in dormitor sau daca maricica nu e sigura ca e femeie, barbat sau cine stie ce. Daca se comporta normal si nu se victimizeaza oricand au ocazia, si nu fac nimic rau altora, e viata lor si n-am eu treaba cu ea. Dar faptul ca tot incearca sa bage pe gat altora sa-i „accepte” provoaca scarba celorlalti. Daca s-ar comporta normal, indiferent de ce orientare au, ar fi mai bine pentru toti. Au vazut ca li se permite si acum forteaza lucrurile si tot ei se dau victime. La fel si cu „refugatii” Deci sa nu ne mire deloc daca o sa mai apara sau o sa creasca partide „extremiste de dreapta”.

  • Da, asta e ideea. Și eu am bubele mele da nu vin să zic că ele sunt normale. Mă lupt cu ele ca sa devin un om mai bun. Sau măcar incerc sa le țin în frâu in public. Nimeni nu e perfect.

  • Bravo @Cetatean. Un comentariu lucid si onest.De la Referendumul pentru Familie incoace tot repet ca cei 3 milioane de votanti nu s.au pierdut. Cand puneam comentariile USR=LGBT o faceam cu scopul de a trezi la realitate USR pentru a le arata ca orientarea lor politica cu agenda proLGBT pe care si.au asumat.o la referendumul pentru familie este antiromaneasca si anticrestina. Nu am rezolvat nimic. Din contra, injuriile USRistilor la adrea bisericii si indirect impotriva celor care au votat la referendumul pentri familie s.au inmultit. Acum se vad roadele. AUR este contrabalanta puternica a USR. Daca USR isi va tine agenda politica pro LGBT, proavort, pro droguri usoare, nu va face devat sa potenteze si mai multAUR. Asta vis a v8s de USR. Vis a vis de PNL nu pot sa spun ca a pierdut 5 procente lejer atunci cand Iohannis a anuntat ca va face guvernul cu USR. Daca s.ar fi abtinut acum PNL ar fi fost castigator.

  • @ Cetățean. Felicitări. Mai clar și mai concis imposibil. Când partidele impun agenda lor și nu mai respecta votantul apare AUR.

  • Sa asteptam sa ii cunoastem mai bine, cativa dintre ei sunt perfect intermabili ! Problema ceea mai mare este ca 500mii de romani se regasesc in doctrina lor care este bazata pe ura ! Treaba este dubiosa in ceea ce priveste finantarea,logistica de care

  • Mă scuzi, dar după atâția ani în care persoanele din LGBTQ+ nu au avut DELOC drepturi e normal să aibă acum o lună (luna iunie dacă nu mă înșel) care să le fie dedicată doar lor. Sunt persoane ce nu sunt ok cu LGBTQ dar sunt multi homofobi ce sunt contra, și stiu cât de mult exagerează homofobii, deci persoanele din LGBTQ+ au tot dreptul să „exagereze”.

 3. Cei care au votat AUR, s-au saturat de prosternarea prosteasca in fața medicilor, de slujul si ridicarea in slava a medicilor, de sporurile si banii nemeritati dati medicilor si de medicii idioti care tot cer carantina totala in țara. Lumea norla s-a saturat de carantina, carantina ce le convine medicilor si politicienilor.
  Pe de alta parte, se vede ca nicusor dan a avut dreptate cand a spus ca usr nu trebuie sa se pozitioneze pro sau contra minoritatilor sexuale. Daca usr s-a pozitionat pentru, multi romani din exterior care ar fi fotat usr, au votat aur.
  Pe de alta parte, multi au votat cu aur multumita lui oreste si multumita lui manastire, care tot loveau in usr, ca nu au religia in prim planul politicii lor.
  Au votat cu aur si multi romani, satuli de firmele eustriece care exploateaza lemnul masiv in romania, ceea ce a saracit oamenii din zonele impadurite si a dus la scumirea peste masura a lemnului.
  Partea proasta ce ca cei care au votat aur, au votat defapt cu psd. Aur=psd

 4. Cei care au votat AUR, s-au saturat de prosternarea prosteasca in fața medicilor, de slujul si ridicarea in slava a medicilor, de sporurile si banii nemeritati dati medicilor si de medicii idioti care tot cer carantina totala in țara. Lumea norla s-a saturat de carantina, carantina ce le convine medicilor si politicienilor.
  Pe de alta parte, se vede ca nicusor dan a avut dreptate cand a spus ca usr nu trebuie sa se pozitioneze pro sau contra minoritatilor sexuale. Daca usr s-a pozitionat pentru, multi romani din exterior care ar fi fotat usr, au votat aur.
  Pe de alta parte, multi au votat cu aur multumita lui oreste si multumita lui manastire, care tot loveau in usr, ca nu au religia in prim planul politicii lor.
  Au votat cu aur si multi romani, satuli de firmele eustriece care exploateaza lemnul masiv in romania, ceea ce a saracit oamenii din zonele impadurite si a dus la scumirea peste masura a lemnului.
  Partea proasta ce ca cei care au votat aur, au votat defapt cu psd. Aur=psd.
  Aur sunt parte din cei care au gazat populatia pe 10 august

 5. Următorii 4 ani o să fie mișto. Pentru fraierii care mai stau pe aici. 🙂

 6. Ideile lor sunt foarte bune dar din păcate unii oameni din partid sunt pătați, inclusiv liderul Simion. Creștinii ortodocși informați au combătut acest partid, vezi păreri pe mediafax și activnews. Dacă la AUR vor reuși sa se impună ca lideri oameni serioși, gen C. Târziu atunci acest partid va avea un potențial enorm. Romanii de mult își doresc un partid de dreapta, pana astăzi doar PSD a cochetat cu dreapta, restul sunt partide bolșevice cu PNL în frunte. USR este ultra bolșevic. Dacă în schimb partidul va fi infiltrat de secu din naționalist se va transforma într-un partid care sa slujească interesele străinilor, cum a fost România Mare. Romani sunt conservatori și patrioți și își doresc un asemenea partid. S_a văzut la vot, noi cei 62%, cei care am boicotat suntem adevărații câștigători. Partidele trebuie sa înțeleagă ca noi romani uram bolșevismul indiferent în ce ambalaj este îmbrăcat.

  • 🙂 🙂 🙂
   Da ma categoric cei care a-ti boicotat sunte-ti castigatori…
   Mai nenica eu ma intreb cand va aud cu ineptiile astea daca va plateste cineva sa le spuneti…nu-mi explic altfel…
   Explica si mie te rog frumos ce a-ti castigat prin neprezentare?nu sau validat alegerile?le refacem?sunt mai putini senatori?deputati?…plang partidele?ma ce a-ti castigat?
   Din cate vad eu va-ti ales cu un partid care sustine legalizarea furtului si cu inca unul care sustine ca noi romani suntem cei mai cei din lume…hai sa mai facem cateva biserici dale dreacu de spitale…agenturile straine vor sa ne subjuge…teorii ale conspiratiilor cum romani sunt cei mai tari dar suntem sabotati…dupa parerea mea sunt putin sustinuti de mama rusia,na doar asa sa creeze tensiuni in interiorul statului…
   Ei nu abordeaza niste probleme reale…se bazeaza pe frica si denaturarea realitati.
   Vezi tu gay care te alearga pe strada sa te futa?vezi tu crestini care sunt cumva marginalizati ?
   Vezi tu popi marginalizati?
   Ce unire mai neninica?cu cine ?pe moldoveni ii intreaba cineva daca isi doresc?sau mergem sa ii cucerim?:)
   Bai traiti pe alta lume ma serios…daca chiar credeti aberatiile astea si nu sunte-ti platiti…este grav rau…ultimul stinge lumina

  • Încă unule*, prin neprezentare noi am dat un vot de blam politicienilor și instituțiilor din tara asta. Pur și simplu v-am sfidat, v-am lăsat sa fierbeți în ciorba voastră. Ne_am îndepărtat de voi, nu ne-am amestecat cu voi , ne-am saturat sa trădați intereselor romanilor. Atenție, eu personal nu va acuz de furt ci de înaltă trădare. Ati înstrăinat pădurile, pământurile, fabricile, băncile, utilitățile unor străini. Sariu minim mizer, alocații mizere, spitale la fel, și voi nicio măsură. De ce USR PNL nu s-a angajat sa dubleze salariu minim? Voi știți cât e ala și câte milioane de români trăiesc cu el? V_ati adresat doar elitelor? Sa va voteze atunci elitele bolșevice :Liiceanu, Pleșu, Sora, patapievici etc Eu care am doua joburi și mulți copii ce primeam de la voi? Nimic, prin urmare sa fiți sănătoși!

 7. Votanții conservatori au nevoie să fie reprezentați politic, de aia apar astfel de partide. Iar programul lor pare de bun simț, nu văd unde sunt elementele extremiste. Ce, dacă îți asumi să promovezi valori conservatoare, asta te face extremist? Eu unul am votat USR, dar nu mi-a plăcut niciodată dorința lor de a fi cel mai progresist partid. Tot ceea ce pot să sper este că AUR nu va deraia astfel încât să compromită ideea de conservatorism.

  • Sunt neo-fascisti. Si da, sa conservi valori extremiste inseamna sa fii extremist. Impunerea unei religii ca adevar absolut in epoca progresului stiintific, pretentii de privilegii ale acelei religii intr-un stat laic, discriminarea unor cetateni (pentru ca asa era pe vremuri), xenofobia, homofobia si toate fobiile de acest gen, nerespectarea legislatiei medicale in timpul unei crize medicale sunt toate extremism.

 8. E singura dată când îmi pare bine că Udmereul a intrat în parlament. Sper ca Pnl-Usr (deși și ei au făcut greșeli mari, poate de neiertat) să facă alianță cu ei, și nu cu idioții ăștia de la Aur.

 9. Pana la AUR, ne talharesc, asasineaza, ard si violeaza criminalii institutionali inscaunati in Parlament, Justitie si MAI de gruparile mafiote din PNL-PSD, ce comit atrocitati asupra populatiei si acopera actele teroriste de distrugere cu aprobarea fâtisâ a calaului Iohannis.

 10. *romanii

 11. Cu felul in care trateaza problema gay, vor gasi multi adepti. Si eu as fi adeptul lor, daca in restul programului lor nu s-ar dovedi urmasi ai legionarilor. Nu as avea nimic cu homosexualii daca si-ar vedea de treaba in intimitatea lor, nu cum ii vad agresivi peste tot.

  • Si de ce te deranjeaza totusi atat de mult homosexualii? pentru ei, tu esti ala ciudat si scarbos.

 12. Prea multa discutie pentru nimic. Asa cum au aparut asa vor disparea. Sunt destule exemple in politica romaneasca. PRM, ALDE, PC, PRO ROMANIA, Partidul lui Dan Diaconescu, Partidul lui becali etc, etc. Acum au intrat in parlament din cauza prezentei slabe la vot. Dupa 4 ani vor fi istorie

 13. Limbajul folosit in textul programului este unul elevat, coerent. De aflat cine l-a pus la dispozitia lor, ca, dupa cum i-am vazut aseara la televizor, nu depasesc nivelul fostilor adepti ai OTV. Au pe unul Dan Tanasa care e ceva mai rasarit, dar in niciun caz incat sa formuleze astfel de fraze.
  Cine ii manuieste, asta trebuie vazut. Ghita le-a dat banii, dar ideile, cine?

  • Aveți dreptate. Observați că în Senatul acestui partid există mulți intelectuali umaniști, profesori de liceu, profesori universitari cunoscuți, iar co-președintele Claudiu Tîrziu, apropiat de BOR, este el însuși un destoinic jurnalist la Formula AS. Avea cine sa vină cu idei și să conceapă Programul, care are, pe lîngă multe puncte inacceptabile, și cîteva idei de bun-simț. Problema e că cei enumerați mai sus s-au pus în slujba unei mișcări care poate deveni oricînd extremistă și excesivă, ba chiar periculoasă dacă va pune cîndva mîna pe putere.

 14. Trăiască Legiunea Arhanghelului Mihail

 15. Unde au zis ca SUA nu exista?

 16. AUR șei care i-au votat art trebui puși să facă ce spun.Ei,nu noi.Stilul de a scoate castanele din foc cu mâna altuia este stilul PSD și AUR îl aplică în totalitate.

 17. esti un entelectual de la haur?
  pana diseara mai ramane cineva ? sau dispar toti la nava mama PSD?

 18. nu prea inteleg cum vine asta cu basarabaia? au negociat cu putin cand le-au dat bani?

 19. Mie cea mai dură chestie îmi pare a fi asta: ,,A.U.R se va opune defăimării clerului”. Adicătelea Preafericitul Daniel – fost turnător la mănăstirea Secu’, Înaltpreasfîntu’ Teodosie – fost turnător la Secu’ și el, mulțime de alți prelați asemenea, păi cine-i fraier să se-ncurce cu ,,defăimarea” clerului cînd cleru’ însuși se defăimează de sus în jos?!
  Și cam așa e tot programu’ de AUR.
  Ceea ce trebuie să dea ,,tutulor” de gîndit este faptul că ceea ce numim revoluția din ’89 s-a produs tocmai ca să îngroape ,,epoca de AUR”.

 20. Mie imi place programul lor

 21. Parca biserica nu avea voie sa faca politica sau sa aiba partid politic….

 22. Nu fost Romania departe de evul mediu,dar acum cu siguranta va fi.

 23. La alegerile din decembrie 1937, Partidul Naţional Liberal obţinea 35, 92% din voturi, aflându-se pe prima poziţie, dar fără să câştige alegerile, din cauza pragului electoral de 40% instituit în 1926. Pe locul 2, cu un procent de 20, 4%, se afla Partidul Naţional Ţărănesc, iar pe locul trei, cu 15, 58% din voturi, se poziţiona Partidul Totul pentru Ţară (legionarii).
  Acum AUR (neolegionarii) au iesit pe locul patru.
  Mare atentie !

 24. Doar niste vorbe acest program. Doresc ca Romania sa devina lidera in Europa Centrala si de Est, sa se uneasca cu Basarabia si multe alte lucruri frumoase dar imposibil de realizat in modul in care ei cred ca trebuie actionat.
  E ca si cum vrei sa devii campion la surf intrand cu capul in val si sperand ca apa face un canal pentru tine si placa ta!
  Globalizarea, civilizatia ocidentala, Statele Unite ale Europei sunt niste valuri uriase care nu pot fi oprite. Trebuie sa vrem sa crestem mergand cu ele.

  Despre actuala situatie cu virusul covid, am inteles ca sunt anti masca si anti vaccin. Frumos! Sa devenim primii la numar de victime la mia de locuitori si capul listei de interdictie pentru calatoria in alte tari!

 25. Nu ați reținut dv , dar face referiri chiar la TRUMP și conservatorismul său. Cititi cu atenție ce a declarat GEORGE SIMION . Iar în diasporă e o discuție curentă deja.