G4Media.ro

AUR atacă UE și se solidarizează cu Polonia și Ungaria: Șantaj al…

AUR atacă UE și se solidarizează cu Polonia și Ungaria: Șantaj al Comisiei împotriva unor națiuni suverane care, la fel ca și România, au suferit aproape jumătate de veac din cauza totalitarismului

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) atacă Uniunea Europeană și declară că se solidarizează cu Polonia și Ungaria, țări împotriva cărora Comisia Europeană a cerut sancțiuni din cauza derapajelor de la valorile europene și statul de drept. În opinia AUR, măsurile anunate de Bruxelles ar reprezenta un ”șantaj al Comisiei împotriva unor națiuni suverane care, la fel ca și România, au suferit aproape jumătate de veac din cauza totalitarismului comunist”.

Redăm mai jos comunicatul integral:

”Alianța pentru Unirea Românilor, singurul partid parlamentar cu doctrină conservatoare, suveranistă din România, își exprimă deplina susținere față de Partidul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni și de poziția acestuia de solidarizare cu Polonia și Ungaria, în ale căror politici interne Comisia Europeană se amestecă în mod inadmisibil.

Cererea recent adresată de Comisia Europeană către Curtea Europeană de Justiție de a aplica amenzi zilnice Poloniei, precum și blocarea fondurilor de redresare ale Ungariei, reprezintă un șantaj al Comisiei împotriva unor națiuni suverane care, la fel ca și România, au suferit aproape jumătate de veac din cauza totalitarismului comunist.

Alianța pentru Unirea Românilor se alătură Partidului European al Conservatorilor și Reformiștilor (ECR Party) în a considera acest abuz de putere al unei instituții europene ca fiind revoltător și de natură să adâncească deficitul democratic care afectează deja grav proiectul european comun.

Măsurile cerute de Comisie încalcă atât spiritul în care acest proiect a fost inițiat de părinții săi fondatori, cât și litera tratatelor constitutive care nu prevăd nicăieri vreun drept al unei instituții europene de a impune unui stat membru o anume programă educațională, de a-i interzice să-și protejeze copiii de propaganda neomarxistă ori de a obstrucționa independența justiției.

Elitele de la Bruxelles nu pot trece peste voința cetățenilor polonezi și maghiari, exprimată prin vot popular în repetate rânduri. Comisia Europeană este chemată să își reconsidere poziția și, așa cum este statuat în principiile fondatoare ale proiectului european, să respecte și să apere cultura, valorile, identitatea și voința democratică a tuturor statelor membre care o alcătuiesc.”

Context

Comisia Europeană (CE) nu aprobă momentan planurile naţionale de redresare şi rezilienţă (PNRR) ale Poloniei şi Ungariei pentru că cele două ţări încă nu au pus în practică recomandările sale privind statul de drept, a precizat vineri comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, relatează Reuters.

Ungaria şi Polonia, ţări conduse de guverne ultra-conservatoare criticate de Bruxelles că încalcă valorile europene prin limitarea drepturilor comunităţii LGBT sau lipsa reformelor din justiţie, sunt vizate de o serie de proceduri de infringement şi juridice declanşate împotriva lor de Comisia Europeană.

Disputele celor două ţări cu Bruxellesul au cunoscut recent o nouă escaladare după ce Ungaria a stârnit indignarea unor lideri vest-europeni prin adoptarea unei legi care interzice promovarea homosexualităţii în şcoli, iar Tribunalul Constituţional polonez a hotărât că măsurile decise de Curtea de Justiţie a UE (CJUE) împotriva reformelor judiciare întreprinse de guvernul de la Varşovia sunt neconstituţionale, Polonia contestând astfel întâietatea dreptului UE asupra celui naţional.

Blocul comunitar a fost angajat într-o dispută cu Varșovia privind statul de drept și o cameră controversată a Curții Supreme poloneze care disciplinează judecătorii și procurorii, similară Secției Speciale din România.

CJUE a dispus la 14 iulie ca Polonia să pună capăt imediat activităţilor camerei disciplinare, care este însărcinată cu supervizarea judecătorilor şi le poate ridica imunitatea. CJUE explica atunci că acest for „nu oferă toate garanţiile de imparţialitate şi independenţă” şi nu este „ferit de influenţe directe sau indirecte ale puterii legislative şi executive”.

Comisia Europeană a cerut, săptămâna trecută, Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) să aplice sancţiuni financiare Poloniei, cu scopul de a o obliga să pună în aplicare măsuri provizorii dispuse de aceasta printr-o ordonanţă cu privire la funcţionarea Camerei Disciplinare a Curţii Supreme poloneze şi la suspendarea altor dispoziţi ale legii poloneze care afectează independenţa justiţiei, anunţă CE într-un comunica.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

59 comentarii

 1. Tot mai multe state ar trebui să se unească împotriva dictatelor de la Brucsel.
  Pt că deja nu mai este o uniune de state libere, ci o uniune de state vasale unei găști de funcționari care dictează în Europa după cum visează ei noaptea.

  • Unde e atacul?

  • Sandule îl plagiezi pe Dragnea.

  • … şandoo… alias flatuatu’ de mai jos …
   …. alooo …
   … da’ tu dă ce trecuş bre granita in eoropa ?
   … aud ??
   … dă ce nu stătuş colea in rusia ta draga …cu rusnacii tai …
   …. daca in ue nu-i bine … ce cauţ’ p-aci pă la noi bre ?
   … dă fuga indărăt la putin … fuga … tine-l de poalele de la scurteica …
   … vez’ ca îl intreba onu de oamenii persecutaţ’ de rusia in crimeeea bre …
   …. vai si-amar de voi ….

  • Coroiu ? Andronic ? Turcescu ? Gadea ?

  • Păi ia-o la picior spre Federația rusă dacă ai asemenea convingeri, Sandule. Sau ai tras ceva pe nas?

  • Apartenenta la Uniunea Europeană nu este un must. Daca nu-i împărtășești valorile, te poți cere afara. Însă dacă nu o faci, trebuie să-i respecți regulile. Inclusiv cele cu care nu ești de acord.

 2. Asta, de tot îl pozați mereu?

 3. Ungaria și Polonia se solidarizează cu Rusia și uite așa ne întoarcem de unde am plecat.
  Vedeți ce faceți cu mafioții de la guvernare și cu președintele Câțofrenic și apoi mai discutăm de PNRR.
  Adio și-un praz verde!

  • Eu ma solidarizez cu comunismul verde impus de Bruxelles. Vreau sa dau tot salariul pe factura la curent. Salvez planeta.

  • monta iti place prazul crud

  • si noi recunostem ca esti natingila

  • @Gogu
   Nu ne impresioneaza ‘solidaritatea’ ta ca oricum iti luam salariul pt curent 🙂
   Munciti cu spor bajeti, ca vin si alte scumpiri, pentru o cauza nobila, fireste.

  • nu degeaba esti ca si gogu

 4. Super in regula ce face AUR! Trebuie sa intelegem exact CINE e aur si CE vrea:
  1. AUR ESTE PUTIN
  2. PUTIN (AUR) vrea a. iesirea RO din UE
  b. iesirea RO din NATO
  c. dezmembrarea (iugoslavizarea) RO
  d. conducerea prin interpusi din RUSIA a tuturor statuletelor formate
  Asa ca NU E SURPRIZA.
  Surpriza este ca sunt 500.000 NAIVI in Ro care voteaza aur!

  • Mars dreacului cu comunistii tai de la Bruxelles. Fi-mi-ar sila de voi, fatalai de doi lei.

  • Partea trista este ca haurarii au dreptate si cand ajunge un partid extremist sa aiba drepteptate in legatura cu totalitarismul european de sec 21 este grav. Arata cat de corupti si incompetenti sunt liderii ieuropeni, ei cu manuta lor au contribuit la curentul extremist din ue prin incalcarile drepturilor omului, prin politicile „verzi” si prin impunerea si suatinerea lgbtq in statele europene.
   Toate aceste fapte ale uniunii nu sunt fundamentate stiintific si mai grav de atat, tot fara dovezi ca ar ajuta impun pasaportul covid, asta in contextul in care oamenii de stiinta si inclusiv producatorii vaccinului au spus clar ca vaccinul nu impiedica raspandirea virusului.
   Asta se intampla cand ai „lideri” incompetenti si ei stiu ce-i mai bine pentru populatie.
   In ritmul asta ue o sa fie formata din germania franta si italia, statele totalitare din europa sec 21.

  • vor fi cel putin un milion. Nu am votat la parlamentarele precedente, dar la urmatoarele voi vota AUR. In 2019 la europarlamentare am votat USR-PLUS.

  • @data viitoare
   Deci data viitoare votezi pentru:
   1. Iugoslavizarea Romaniei
   2. Alipirea Ardealului la Ungaria!
   Bravo tie, daca in asta crezi!

  • voteaza ce vrei ca doar e libertate inca dupa votul tau nu se mai stie . poate riinesti la vaca cu monta .

  • Flav ,

   Pai de ce injuri ?
   Vrei sa ne arati zona de cultura de care apartii?

   Asti de la „noada dreapta” ?
   Aia care sunt impotriva rromi ,
   impotriva NATO ,
   impotriva UE ,
   impotriva diversitate religioasa ,
   impotriva diversitate rasiala ,
   impotriva democratie , impotriva a tot si toate ?

   Pai mergeti in pusti ca acolo sunteti
   numai voi de voi , nu va deranjeaza nimeni !
   Pe cuvant ca nu va deranjam !

  • @Șivon, nu mai bine te duci tu în Africa sau la arabi dacă tot vrei diversitate rasială? În ce altă zonă din lume se impune așa de abitir și de dement „diversitatea rasială”? O să-ți dea ăia diversitate de n-o să poți să duci, după cum se vede pe unde ajung respectivele scrusuri. Închipuie-ți că oamenii normali vor să te salveze pe tine de propria prostie, acceptă ajutorul.

  • Eu țin cu Doamne-Doamne nu cu LGBT!!!

  • Șovin, stai liniștit nu va ocupa nimeni colhozurile.

  • Gogo sau Flav sau cum te mai numesti …

   Pai ce vrei sa spui ca
   Lucian Florin Puscasu , aur , condamnat definitiv pentru frauda cu fonduri europene
   mai are „cadere ” de a hotarâ ceva pentru cineva???

   Sau tu numesti „om normal ” pe
   Adrian Pal , de pe la noua dreapta ,
   fost conducator de club neo-legionar „Mircea Eliade” ,
   condamnat pentru pornografie infantila in forma continua ??

   Sau crezi ca cineva se lasa „salvat” de un
   Mircea Chelaru
   simpatizant Dughin ,
   cel care s-a considerat in tinerete fascist mistic
   iar acum s-a transformat in fascist ortodox ,
   anti liberal si cu deloc secrete ambitii expansioniste , mana dreapra a lui putin ??

   Tu numesti „om normal” pe
   Ion Mihai Lasca ,
   judecat in dosare penale pentru lovire si comportament agresiv plus
   constituire de grup infractional organizat care sparge bancomate ?

   Sau pe
   Sorin Lavric ,
   dat afara de Uniunea Scriitorilor din Romania pentru publicare fragmente jignitoare la adresa femeilor si romilor ?

   Sau poate tu preferi sa fii „salvat” de
   Nicolae Roman , alt personaj controversat ,
   legat de episodul incercarilor sangeroase de inabusire a Revolutiei din 1989 ?

   Sau poate-l preferi pe
   Claudiu Tarziu , simpatizantul legionarilor ?

   Pai nu poti sa mai negi , Gogo/Flav ,
   ca nu iubesti si tu diversitatea
   cu asa colectie de „oameni normali” .
   Cine mai este ca tine !
   Nimeni !
   Tot evul mediu este al tau !
   Stai acolo !
   Nu te deranjam .
   Pe cuvat !

  • Sivon, nici o diferență între tovarășii menționați de tine, membrii comisiei de la Bruxeles și salahorii lui Xi de la Beijing. Bine, tu fiind un fătălău de doi lei, ii vezi doar pe comuniștii tai.

 5. Errata: în documentele recente ale UE „statul de drept” se va citi „statul de rect”.

  • 🙂 Ai dreptate…
   Pedofili astia de la Bruxel, vor sa infecteze si Romania cu bolnavii lor(LGBT)

 6. Animaluleeeee

 7. Or fi prosti aia care mai asculta la directivele comunistilor de la Bruxelles.

  • tu sigur esti

  • …flatu.atule alias şandoo
   … aloo …
   … nu mai scrie bazaconii p-aci bre ca nu te crede nime’ …
   … ca si ai’ de or iesit din ue … acu’ vor sa intre iar … vez’ scotienii … ca vor sa intre in ue …
   … vai si-amar de tine …
   … da’ de ce nu vin emigrantii la tine in rusia bre…
   … aud ??
   … d-aia ca-i rau la tine in rusia bre …
   … va persecuta putin bre … va otraveste si ca arunca de la geam bre daca nu-i canti in strune ….
   … vez’ ca-l cauta si onu pă putin al tau … ca o persecutat omeni in Crimeea …

  • …flat.u.atule alias şandoo
   … aloo …
   … nu mai scrie bazaconii p-aci bre ca nu te crede nime’ …
   … ca si ai’ de or iesit din ue … acu’ vor sa intre iar … vez’ scotienii … ca vor sa intre in ue …
   … vai si-amar de tine …
   … da’ de ce nu vin emigrantii la tine in rusia bre…
   … aud ??
   … d-aia ca-i rau la tine in rusia bre …
   … va persecuta putin bre … va otraveste si ca arunca de la geam bre daca nu-i canti in strune ….
   … vez’ ca-l cauta si onu pă putin al tau … ca o persecutat omeni in Crimeea …

 8. …Pasarica maro, cu ciocul ditai baro ! …

 9. Nu sustin AUR dar am si eu o intrebate: cine a stabilit si votat pentru ‘valorile europene’?
  Ca unele, gen multiculturalism, diversitate si donatii catre inamici mi se par aberante si nenaturale.

 10. Îmi pare rău să recunosc că aici AUR are dreptate.

 11. USR e in opozitie?

 12. mergi la secera cu ciocanul

 13. bre nene, liniste-te, e vb de niste bani, ce nevoie ai tu nevoie de ei in familia traditionala, e gratis bataia

 14. Gashca imperialista de la Bruxelles trebuie sa dispara.

  • In multe privințe Polonia și Ungaria au dreptate dar noi nu suntem Nici Polonia nici Ungaria. Noi trebuie să ne urmărim interesele așa cum am făcut mereu….Nu vedem pădurea de copaci! Și eu am o grămadă de nemulțumiri față de evoluția în plan cultural și al valorilor din occidentul ultimilor ani dar trebuie să ne vedem de obiectivele noastre și în loc „să ne solidarizăm” că tâmpiții ar trebui să PROFITĂM de ocazie și să ne rezolvam probleme mai vechi. Deasemenea ar trebui ca acum când Ungaria este sub reflectoare să ajutăm accidentul atât de indulgent cu ei după WWII să vadă clar că Ungaria este un agresor și un troublemaker!

  • HUNgaria are telecomanda la Moscova .. HUNII au ajuns la mana celor care i-au masacrat in 1956 …

 15. Aur e viitorul..prezentul arata naspa.

 16. Simion e cel mai bun mesager a lui iohannis la UE, pe tema justitiei. Nici iohannis nu tine cont de recomandarile institutiilor europene. PS. Simioane UE a evoluat de la „parintii fondatori, functioneaza pe baza de tratate.

  • @mincinos
   UE penalizeaza doar Ungaria si Polonia, nu Romania, desi e MULT mai corupta, dar Iohannis e supus si pentru UE nu conteaza coruptia, ci supunerea absoluta.

  • @logica stramba. Ce sa zic, Romania are MCV de cand a intrat in UE, cat despre Schengen, nu se pune problema, iar tu spui ca primesti „daruri” daca pleci capul.

 17. Felicitări USR!

 18. Io sunt de acord cu AUR, da nu mă deranjează dacă ungurii și-o iau pe cocoașă indiferent de motiv.

 19. Colegii de halianta ai USR …..AUR- GHEORGHE !!! Telecomanda Ungariei se afla la Moscova, tu pentru cateva ruble ai ajuns pe post de PAPAGAL BOLŞEVIC ŞI PURTATOR DE CUVÂNT AL BUDAPESTEI ? Băi şoarece te-ai declarat în actele politice ca un MARE PATRIOT ŞI ACUM ARĂŢI CA UNA DE PE CENTURA BUDAPESTEI !!!! BRAVO USR AVEŢI COLEGI PE MĂSURĂ ! Cum rămâne cu DAN TĂNASĂ , rog un punct de vedere un punct nu o linie …. MIŞEILOR !!!!!

 20. Polonia și Ungaria sunt înfrățite cu Rusia?
  Geniule uita-te la Germania pana și Americanii au explodat.
  Aur o fii a lui Putin dar pana una alta cam au dreptate.
  S.I.J. sa existe trebuie si judecătorii sa răspundă în fata cuiva.
  Pana una alta rusii ne-au furat dar ne-au lăsat cu multa industrie.
  U.E.fura tot prin cozile lor de topor românești și ne-au lăsat în pielea goala,adicăSOCIETATE DE CONSUM.
  SI eu voi vota Aur,m-am pacalit cu hoții de la USR-PNL

 21. La fel ca AUR tot de politica „nationalista” se foloseste Moscova prin diferite partide si in Moldova ca sa nu ii lase sa se uneasca cu noi si sa se distanteze de UE.