G4Media.ro

ATP, prima reacţie în cazul Djokovici: Complicaţiile din ultimele zile au evidenţiat…

Sursa foto: Twitter / Novak Djokovic

ATP, prima reacţie în cazul Djokovici: Complicaţiile din ultimele zile au evidenţiat necesitatea înţelegerii, comunicării şi aplicării mai clare a regulilor/ ATP continuă să recomande cu tărie vaccinarea tuturor jucătorilor

Asociaţia Tenismenilor Profesionişti (ATP) a reacţionat oficial pentru prima dată în cazul Novak Djokovici, cerând, într-un comunicat, autorităților australiene o comunicare mai bună şi o aplicare mai clară a regulilor.

„ATP respectă pe deplin sacrificiile pe care australienii le-au făcut de la debutul COVID-19 şi politicile stricte de imigrare care au fost puse în aplicare. Complicaţiile din ultimele zile legate de intrarea jucătorilor în Australia au evidenţiat totuşi necesitatea înţelegerii, comunicării şi aplicării mai clare a regulilor.

Călătorind la Melbourne, este clar că Novak Djokovici credea că i s-a acordat o scutire medicală necesară pentru a se conforma reglementărilor de intrare. Seria de evenimente care a condus la audierea în instanţă de luni a fost dăunătoare pe toate fronturile, inclusiv pentru starea de bine a lui Novak şi pregătirea pentru Australian Open. Solicitările jucătorilor de scutire medicală sunt făcute independent de ATP, totuşi am fost în contact constant cu Tennis Australia pentru a căuta claritate pe parcursul acestui proces. Salutăm rezultatul audierii de luni şi aşteptăm cu nerăbdare câteva săptămâni interesante de tenis.

Pe plan mai larg, ATP continuă să recomande cu tărie vaccinarea tuturor jucătorilor din circuitul ATP, ceea ce considerăm că este esenţial pentru ca sportul nostru să traverseze pandemia. Acest lucru se bazează pe dovezi ştiinţifice care susţin beneficiile pentru sănătate oferite şi pentru a respecta reglementările globale de călătorie, despre care anticipăm că vor deveni mai stricte în timp. Suntem încurajaţi de faptul că 97 la sută dintre jucătorii din Top 100 sunt vaccinaţi, determinând disputarea Australian Open în acest an”, a arătat ATP.

Instanţa a revocat, luni, anularea de către autorităţile federale australiene a vizei de intrare în ţară a tenismenului sârb Novak Djokovici. Cu toate acestea, ministrul Imigrării din Australia poate decide o nouă anulare a vizei, pe baza prerogativelor de care dispune. Este de aşteptat ca acesta să se pronunţe curând în cazul liderului ATP.

Sursa foto: Twitter / Novak Djokovic

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. ATP a tacut malc timp de 5 zile cat timp Number Ine era tinut ca deportabil. Cand s-a rezolvat pac! ies si ei cu un comunicat. Jenant. “Recomandam cu tarie vacc” Serios? Nu se poate sa mai faci nimic fara un virtuos din asta sa iti recomande vaccinatea? “Saorma e mai buna cu o doza!” ATP niste fripturisti!

    Nole Numero Uno! Vine Cupa in Balcani! Trage un chef pe peron la Belgrad la aterizare cu acordeoane si soliste turbo-folk !

  2. Ceilalți jucători vaccinați „e” mai fraieri ??? Nu trebuia convocat la aceasta competiție dacă nu era vaccinat, dar circul asta ieftin făcut de acest circar da apa la moara celor nevaccinati. Cum celor de rand le poti impune un lucru la fel și la vedetele astea .

    • Da, puiu. “E” mai fraieri. Cum ziceti voi? “Esti liber sa alegi?” Ceilalti “a” ales sa se intepe sa dea bine. Sa le iese pe nas. Si lu nen-tu Nadal si lu restu de pacalici. Nole e baiatu nostru din Balcani. Cum de ce o fost “convocat”? Taticu – Nole este Number 1. D-aia. Sa se sparga intepatii da oftica! Vine cupa inBalcani! Si tu si useristii de serviciu sa va spargeti da oftica!