G4Media.ro

Atac virulent al primarului din Voluntari, Florentin Pandele, la adresa purtătorului de…

Sursa Foto: Facebook

Atac virulent al primarului din Voluntari, Florentin Pandele, la adresa purtătorului de cuvânt al Patriarhiei: Fiecare fariseu pe limba lui piere/ Cu sprijin și inspirație din alte instituții, altele decât Biserica, purtătorul de cuvânt al BOR s-a transformat în vârf de lance al curentului așa-zis progresist

Primarul din Voluntari, Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea, a lansat, luni seară, pe Facebook, un atac virulent la adresa purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe, Vasile Bănescu, pe care l-a numit ”fariseu” și l-a acuzat că, ”în mod clar cu sprijin și inspirație din alte instituții, altele decât Biserica, purtătorul de cuvânt al B.O.R. s-a transformat în vârf de lance al curentului așa-zis progresist”. Pandele a precizat că ieșirea lui Vasile Bănescu a fost ”cu sau fără voie de la superiorii săi ierarhici (pe linie bisericescă), iar în cazul acesta tăcerea poate fi interpretată drept o formă de încuviințare”, un atac la Patriarhie.

 • UPDATE 23.11 Reacția lui Vasile Bănescu într-o declarație pentru G4Media: Creștinismul real e o cale strâmtă, dificilă, dar dreaptă, pe care nu o poți străbate în răspăr cu realitatea și adevărul.  Această Cale care coincide cu internalizarea, nu cu recitarea cuvintelor pure ale lui Hristos e total incompatibilă cu minciuna, agresivitatea și mai ales cu vulgaritatea.  Creștinismul nu este formalism și ritualism. Ar fi sub demnitatea dumnezeiască a Celui răstignit și înviat care ne cere să-i iubim chiar și pe cei ce ne detestă. Adică o proprie răstignire a orgoliului și patimilor bine camuflate. Nu e ușor, dar tocmai de aceea e mântuitor.

Purtătorul de cuvânt al BOR a lansat joi un șir de critici dure după dezvăluirile din dosarul ”Azilelor groazei”, cu aluzii voalate la Gabriela Firea, care s-a și simțit vizată de critici. Unul dintre Azilele groazei este în Voluntari, unde primar este Florentin Pandele, iar din Asociația care îl gestionează a făcut parte unul dintre oamenii de încredere ai Gabrielei Firea.

Bănescu s-a referit, în ieșirea sa publică, la o persoană care s-a ”cățărat suficient de sus încât să poți vedea nu doar în curtea proprie, ci până departe” și care ”afișează și clamează creștinismul”, fără a numi explicit persoana căreia îi este adresată critica.

Vasile Bănescu declarase că ”a te lepăda de orice răspundere după care adaugi un grăbit „Doamne ajută” e proba supremă de abjecție și cinism”.

Firea s-a simțit și ea datoare să reacționeze, duminică seara, lui Vasile Bănescu. ”Nu suntem niște farisei! Credința ne-o măsoară doar Dumnezeu, iar EL nu are nume și prenume pe pământ! Dumnezeu nu are nevoie de purtători de cuvânt pentru a se exprima. Și este tragic pentru întreaga societate creștină dacă am ajuns să fim persecutați că purtăm cruci la gât, cinstim icoane și spunem „Doamne ajută”!, a scris Firea pe Facebook.

Redăm mai jos integral postarea lui Florentin Pandele, primarul din Voluntari:

”Fiecare fariseu pe limba lui piere

La noi în popor, pe linga atâtea proverbe, care mai de care mai sugestive, există și o zicere cum că „dă ca surda-n tobă”…

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, acest individ care se crede o „instituție independentă”, sau mai bine zis „dependentă de altă instituție”, și-a descoperit de câteva zile și vocația de instanță morală, de la înălțimea căreia, înveșmântat în straie #rezist, dă sentințe în societate pe seama dramelor unor bătrâni chinuiți de niște netrebnici!

La prima vedere, ai putea zice că s-a trezit cetățeanul vigilent și revoltat din el, care săracul nu mai are somn de câteva zile din cauza nenorocirilor prezentate de întreaga presă scrisa, vorbita și vizualizata din România.

În cel mai creștin spirit cu putință, „omul fără de păcat” aruncă piatră după piatră, dacă nu zilnic, măcar la două zile, în cea deja crucificată de toate mass-media, aliniindu-se unei „armate” care acționează concertat și neobosit pentru a duce la îndeplinire ordinul: „Dacă nu o putem scoate din politică, măcar s-o mai coborâm în sondaje”.

Cu sau fără voie de la superiorii săi ierarhici (pe linie bisericescă), iar în cazul acesta tăcerea poate fi interpretată drept o formă de încuviințare, și în mod clar cu sprijin și inspirație din alte instituții, altele decât Biserica, purtătorul de cuvânt al B.O.R. s-a transformat în vârf de lance al curentului așa-zis progresist, astfel că nu va mai mira pe nimeni dacă în viitor se va ralia și altor cauze, împotriva familiei tradiționale, a propriei credințe și, de ce nu?, împotriva Patriarhului.

Pe mările și oceanele lumii, am navigat alături de tot felul de oameni. De la unii am avut multe de învățat, de la alții am avut de ce mă feri. Acum însă nu pot să nu mă gândesc cum de peste 2000 de ani diverși farisei se chinuie să dărâme Biserica lui Hristos, iar simplii credincioși li se împotrivesc din toate puterile, cu spor!
Îmi închei această replică cu doua proverbe (tot românești):

„Cine sapa groapa altuia, cade singur în ea”! Probabil că justițiarul-trompetă își dorește ca actualul primar general să mai stea cel puțin încă un mandat, convins fiind că acesta va „deturna” fondurile de la ONG-urile hashtag-iste către B.O.R. (ce glumă bună, nu?)

„Nu mor caii când vor câinii”, deși Dinamo București a făcut istorie în fotbalul romanesc!

Doamne, iartă-mă, dacă am căzut în păcat!”

Context

Atacul primarului din Voluntari, Florentin Pandele, la adresa purtătorului BOR are loc în contextul în care presa a dezvăluit o serie de legături între apropiați ai Gabrielei Firea și afacerea cu bătrâni din Voluntari. USR i-a cerut demisia din guvern a ministrului familiei și egalității de șanse.

Firea a făcut, duminică seara, o serie de precizări referitoare cosiliera sa, Ligia Gheorghe (Enache), martoră în dosar și fostă vicepreședinte al Asociației Sf Gabriel cel Viteaz din Voluntari, despre Ștefan Godei, care gestiona afacerea, despre sora ei, Nela Vica Andrieș, care a fost insepctor la Asistență Socială în Volunari și despre atribuțiile Primăriei Voluntari conduse de soțul ei, Florentin Pandele.

”Este total nedrept să fiu scoasă țap ispășitor. În aceste zile sunt prezentate atât de amestecat imagini, informații, fapte din acest dosar doar pentru ca oamenii de acasă să nu mai înțeleagă nimic”, mai spune Gabriela Firea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

35 comentarii

 1. Să sperăm că vor dispărea din politică și Pandele și Firea

 2. Isi permite lighioana, asa e cand turme de iɗiòti te tine in functie de zeci de ani.

  • Asa este, vina principala pentru prezenta acestor mafioti in conducerea comunitatii il au cei care i-au ales de fiecare data.
   Asta au ales, asta au….

 3. Vreau sa aud ce zice Gigi fecali la faza asta

 4. Asta vorbește de funie in casa spânzuratului . .
  Să vorbești „fariseu” când pe tine te cheamă Pandele și o ai acasă pe Firea, FEREASCĂ DUMNEZEU!

  Vă dați seama cat respecta ăștia, Firea Pandele, pe oricine le atrage atenția la orice, daca ei așa vorbesc cu un om al Biserici Ortodoxe, nu mai zic că e purtător de cuvânt.

  • Nu e mare diferență de moralitate între Bor și Firea-Pandele.

  • @anticenzura2
   Desi in majoritatea situatiilor as fi de acord cu tine, nu poti nega ca acum BOR, prin vocea purtatorului de cuvant are o atitudine morala corecta. Ca nu prea au facut-o si ca s-au pupat pe gingii cu pesedistii cam de la revolutie incoace si asta e drept. Dar e un semn bun ca o fac, chiar si acum, in aceste conditii. Biserica trebuie sa ofere o busola morala.

  • pe care n-a oferit-o aproape deloc in ultimii 30 de ani … de aia nu sunt atrasi tinerii de biserica. asta e o institutie retrograda 😐

   Banescu insa e terminat …

 5. Să ințelegem că pelerinajele la sfintele moaște aveau drept scop final gararea autocarelor in parcările Căminelor Groazei !? Ia zi, nea Pandele !

  • Breten Marsel o vrea pe Firea pe tușă.

  • Adicătălea ce n-a reușit Daddy să rezolve, umblând cu colacul de sârmă pe lângă Enormitate, încearcă breten Marsel să rezolve doar cu mâinile goale ?
   PS. Presupun că știți vorba aia: „Intărâtă-i Dra.ce, că și mie îmi place!”
   PPS. Întrebarea e: pe breten Marsel cine îl „rezolvă” și când?

 6. Te iei de Firea, devii progresist..

 7. E clar, dușmanii i-au băgat iar sârma în colon !

 8. Se strange lantul, dragalasilor…O simtiti si voi, de ati turbat asa…

 9. Toti cocalarii, toti astia cu 4 clase terminate la seral, au ajuns sa zica ca vezi domne…curentul „progresist” e de vina pentru ce se intampla. Intr-o astfel de tara, plina de „crestini” care merg la biserica si dupa isi baga si isi scot…se intelege de ce lumea pune botul la asemenea prostii.

 10. Purtatorul de cuvant al Bisericii isi face treaba bine. Exact asta este treaba dansului. Sa arate oamenilor unde se greseste din punct de vedere spiritual, moral. Cine are urechi sa auda, bine, cine nu, el si-a facut treaba, a spus. Nu poate ramane indiferent in fata derapajelor unor mari influenceri autohtoni. Ramane de vazut cum raspund cei care nu si-au facut treaba.

 11. Voluntari, aruncati la gunoi scarboseniile astea penibile…

 12. Uitați-vă ce cuvinte folosește Bănescu în comparație cu Pandele. E clar că n-au citit aceleași cărți.

 13. Bine punctat!

 14. In Voluntari se fac verificari ca in toata tara, sau se asteapta DIICOT-ul in continuare?

 15. Bun asa, macar acum stim cum stam. Deci #rezistii sunt aia care sunt rai cu animalele umane care maltrateaza oameni si pentru ca si biserica e de aceeasi parere, e clar ca s-a dat cu #rezistii. parol bre.

 16. Gunoaiele astea nu înțeleg cum deși ei controlează aproape tot ( parlament , biserică , justiție , presă ) tot mai reușesc ăștia cu # rezist , progresiști cum zic ei ( adică oameni cărora le place normalitatea ,Sf Pandelschev ) , să-i mai deranjeze din când în când cu câte un adevăr din ăsta care cade greu la stomac la mafioți !

 17. N-a mai ramas nimic sfant in astia …

 18. dinamo, ma… dinamo.

 19. Din păcate, de prea multă vreme, asemenea specimene, care fură din banii publici și simulează credința în fața oamenilor simplii și creduli au ajuns să fie regula în sistemul public românesc. Din cele cunoscute mie, toate cazurile de religioși declarativi sunt în fapt niște derbedei cu proptele politice și de sistem securist – că și ăia se zbat în declarațiile privind patriotismul, în timp ce țara cade pe ia.

 20. Firea este de departe cel mai toxic si cinic personaj politic din ultimii 10-15 ani de politica romaneasca. Pare deja ca in ea s-au strans tot ce era mai rau din lista de politicieni cinici ai acestei perioade. Si nu am dus lipsa – Udrea, Basescu, Ponta, Dragnea sau Iohannis…

 21. Se aude din ce în ce mai tare zgomot de cătușe

 22. De Zarca Aiudului ați auzit? De celule de 2 pe 1 jumate, unde nu poți să pui capul jos și ți se atrofiază corzile vocale ați auzit? Acolo să putreziți, comuniști împuțiți!

  • Nu va emotionati (si nici nu va faceti sperante)… luati o felie de lamaie (mai bine mai multe, sau chiar o lamaie intreaga), dupa care cititi primul articol de ieri, cel referitor la d-nele Ioana Basescu si Elena Udrea. Cele doua distinse doamne au fost gasite vinovate de cate-n luna si-n stele de nu stiu cate instante si, in ciuda acelor sentinte vor fi bine merci… s-a gasit in cele din urma o solutie si pentru domniile lor.
   In comparatie cu dansele, subiectii acestui articol nu risca ABSOLUT nimic, n-au niciun stres. Nu sunt si nici nu vor fi acuzati de nimic concret, cel mai rau lucru care li s-ar putea intampla ar fi sa fie smulsi de la robinetele de bani publici pe care le pastoresc actualmente… operatiune dureroasa, desigur, dar amandoi sunt cadre de nadejde ale Partidului (nu spui care) si li se vor gasi, cu siguranta, alte robinete.
   Mesajele astea sunt doar niste rabufniri necontrolate de orgoliu, nervi de creaturi care se cred (si din pacate cam si sunt) atotputernice si nu admit ca cineva sa le sufle-n ciorba, asa cum se spune in popor. Dar n-o sa treaca saptamana si Partidul ii va atentiona discret ca vorbesc prea mult si asta nu face bine Cauzei Supreme (ma refer la ciordeala de partid si de stat), iar dansii, ca niste oameni disciplinati si oarecum inteligenti ce sunt, se vor conforma etc.
   Cat despre BOR, actualul patriarh a fost si dansul adesea tinta unor atacuri sustinute. Nu cred ca mai am eu zile cat sa-i vad succesorul, dar ma amuz anticipat la gandul regretelor care-i vor insoti iesirea din scena… o sa-l regrete lumea la greu cand vor vedea cine-i succede. Partidul (acel partid, nu spui care) are resurse umane nelimitate cu care sa ne surprinda din rau in mai rau. Zicala aia care a ajuns la noi in forma englezita „better the devil you know” cica vine, de fapt, din antichitate. Asta-i marfa p-acilisha pe la noi – la asa votanti, asa alesi.