G4Media.ro

Atac cu cuțitul la Annecy: Cine este „eroul cu rucsacul”, tânărul de…

Captura Twitter

Atac cu cuțitul la Annecy: Cine este „eroul cu rucsacul”, tânărul de 24 de ani care a ajutat la prinderea agresorului

Pe rețelele de socializare, a devenit cunoscut drept „omul cu rucsacul”, iar comentatorii cer ca acesta să fie decorat cu Legiunea de onoare. În timp ce un bărbat înarmat cu un cuțit a rănit joi, 8 iunie, șase persoane, printre care patru copii mici, la Annecy (Haute-Savoie), imaginile postate online arată că un trecător a contribuit în mod deosebit la punerea pe fugă a acestuia. Internauții l-au identificat ca fiind Henri, un tânăr de 24 de ani care participa la un Tur al catedralelor Franței, scrie France Info.

 


În imaginile video ale atacului se vede cum tânărul apare în timp ce agresorul se îndreaptă spre un loc de joacă unde o femeie se plimbă cu un cărucior și strigă după ajutor. Henri încearcă să îl lovească pe atacator cu un rucsac și reușește să evite să fie înjunghiat. În timp ce bărbatul intră în incinta locului de joacă, Henri își aruncă rucsacul în încercarea nereușită de a-l lovi, apoi îl urmărește din nou în timp ce se apropie de cărucior. El poate fi auzit strigând „Ajutați-mă să-l țin sub control!”. Henri a continuat să îl urmărească pe atacator când acesta a părăsit zona și s-a îndreptat spre o peluză, unde a fost prins de poliție.

„Mi-a fost teamă mai ales pentru viețile altor persoane”

„Am acționat foarte instinctiv, nu m-am gândit. Pentru mine, era de neconceput să nu fac nimic”, a explicat Henri vineri la CNews. „Mi-a fost teamă pentru viața mea, dar mai ales pentru viețile celorlalți (…) Abia când stresul a dispărut după acțiune am realizat că ar fi putut fi foarte periculos”.

„Vă mulțumesc pentru toate mesajele de susținere! Mă gândesc în special la victime și la părinții lor. Sper să iasă cu bine din asta”, a scris el pe contul său de Instagram, intitulat „Le Chant des cathédrales”, joi seara. Într-o intervenție la CNews, tânărul a făcut o legătură între gestul său, acest tur al catedralelor din Franța, și credința sa catolică: „Când am acționat, ceea ce m-a determinat a fost măreția pe care o găsesc în catedralele prin care trec”, a spus el, convins că „nu a fost acolo din întâmplare”. Tatăl său, contactat de France Télévisions, confirmă că Henri i-a spus că „a urmărit un nebun”. El s-a declarat „mândru de fiul său, care a rămas fidel valorilor sale și spiritului de cercetaș”.

Și alți trecători au intervenit

Alte persoane au ajutat la împiedicarea atacatorului să facă mai multe victime. „Eram cu profesorul meu de matematică, care a fost fantastic pentru că a acționat direct, intervenind pe lângă un alt bărbat care ținea o geantă în mână”, a declarat pentru AFP Eulalie, o elevă de liceu a cărei clasă se afla în zonă în momentul atacului. Un viceprimar din Annecy, citat de RMC, i-a felicitat pe adolescenți pentru atitudinea lor. Potrivit primarului din Annecy, doi angajați municipali au încercat, de asemenea, să intervină în timpul atacului.

Joi și vineri, conturile de Instagram, TikTok și Facebook pe care Henri își povestește turul catedralelor din Franța au fost inundate de mesaje de felicitare, iar atitudinea sa a fost lăudată de numeroase celebrități pe Twitter.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Tot respectul si toata admiratia mea pentru acest tanar!
    Ma intreb daca asta s-ar putea intampla si pe la noi; cine ar sari in ajutor?

    • nu osa vezi asa ceva la noi … la noi te baga in masina de pe Strada direct si nici macar nu suna nimeni la politie … gradul de indiferenta la care s-a ajuns in Tara asta stricata e inimaginabil