G4Media.ro

Asociația Psihologilor din România: Educația sexuală promovează sănătatea fizică și mentală a…

Photo by Magda Ehlers from Pexels

Asociația Psihologilor din România: Educația sexuală promovează sănătatea fizică și mentală a copiilor și adolescenților și ajută la protecția împotriva bolilor cu transmitere sexuală, sarcinilor nedorite sau abuzului sexual

“Accesul copiilor la informații relevante privind sexualitatea umană, adaptate pentru specificul vârstei, promovează pe termen scurt, mediu și lung sănătatea fizică și mentală a copiilor și a adolescenților. Educația sexuală în școli constituie un factor de protecție împotriva bolilor cu transmitere sexuală, a sarcinilor nedorite, precum și împotriva formelor de abuz sexual și a violenței bazate pe gen”, apreciază Asociația Psihologilor din România într-un comunicat de presă. Organizația își prezintă punctul de vedere cu privire la educația sexuală, aflată în centrul mai multor dezbateri publice și politice în ultimele luni. Și notează că acest tip de educație adresează nu doar sexualitatea, ci teme diverse, de la dezvoltarea corpului uman la drepturile omului sau consimțământ.

Asociația prezintă o serie de avantaje ale educației sexuale, precum faptul că reduce sarcinile nedorite și contribuie la reducerea ratei de abuz sexual. Totodată, contestă speculații auzite în dezbaterea publică, în acest sens afirmând că nu crește rata de infectări cu boli cu transmitere sexuală și nici activitatea sexuală sau comportamentele sexuale riscante.

Comunicatul – despre care se precizează că a fost adoptat în Consiliul Asociației Psihologilor din România, menționează și poziția experilor cu privire la două teme atinse în dezbaterea pe tema educației sexuale:

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. „Accesul copiilor la informații relevante privind sexualitatea umană, adaptate pentru specificul vârstei, promovează pe termen scurt, mediu și lung sănătatea fizică și mentală a copiilor și a adolescenților.”

  Hai bre ma lasi. Copii care au smartphone de la 8 ani si sunt pe TikTok de la 10 ani…nu stiu sa caute pe internet orice informatie? Plm, toti au bookmark la Pornhub si se uita zilnic. Sunt convins ca niste psiholoage obosite si proaste care sa le explice despre cele 365 de genuri si transgenderi o sa ii invete cum se face sexu’…

  • @ttt asa intelegi tu educatia?
   pai pe principiul tau de ce mai avem nevoie de profesori de mate/romana / fizica … ?

   e ca si cum ti-as arata un filmulet cum cade un mar din copac, si tu deodata intelegi ce e gravitatia si care e valoare ei si de ce apare …

   mai analizeaza .. . mai gandeste .. mai citeste o carte

 2. temnatica este obscura. Asociatia Aceasta nu cumva este in solda LGBT ? imi este teama ca da. Altfel discutii pe aceste chestiuni sunt importante, insa in Familie, nu la scoala. Psihologii aia ar vrea sa discute in public aspecte acre tin de intimitatea conversatie cu fiecare adolescent in parte. Bizar.

  • Asociația Psihologilor din România – e o asociație profesională. Ce naiba e așa greu de înțeles.
   Oameni cu studii și experiență relevantă. Nu popi cu interese obscure și frică de pierdere de mușterii.

  • @un domn – Ce vorbesti de discutii in Familie? Majoritatea femeilor nu stiu sa se stearga cum trebuie dupa ce merg la buda, iar barbati nu stiu sa se spele cand trebuie si tu vorbesti de parinti care le explica corect copiilor? Vai de capul tau. Esti atat de domn incat nu scoti capul in lumea reala.

  • @Robert

   nu ai inteles. Eu Pledam pentru partea Laica. Nu amestecam BOR ul sau alt cult religios. Apoi, tematica, curicula propovaduita de Asotiata asta, profesionista, este disponibila public ? in mediul rural ar putea fi asimilata ? Intai raspunde politicos la intraberi, apoi discutam.

  • @Saracutii de ei

   nu am inteles un cuvant din ceea ce ai scris. Aparent romaneste. Incearca ceva sintetic, nu elucubratii.

 3. Sunteti in urma, domnilor psihologi, sau rau intentionati. Altceva se vrea de la educatia sexuala in scoli.

 4. Opozitia unora ca mine nu e contra a ce spuneti voi, psihologii. E contra posibilitatii ca LBBT sa aiba posibilitatea de a-si atrage copiii cu mintea necoapta.

 5. asta deja e o exagerare. urmareste serialul ” In Deriva” ( protagonist Marcel Iures) apoi incearca sa separi partea Duhovniceasca de Psihologie, apoi te vei lumina. Nu intina de dragul de a intina ! cerceteaza !