G4Media.ro

Asociația Inițiativa pentru Justiție solicită membrilor CSM revocarea judecătoarei Lia Savonea din…

Sursa: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Asociația Inițiativa pentru Justiție solicită membrilor CSM revocarea judecătoarei Lia Savonea din funcția de președinte

Asociația Inițiativa pentru Justiție solicită membrilor CSM revocarea judecătoarei Lia Savonea din funcția de președinte, fiind acuzată de neîndeplinirea și îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor prevăzute în legea de funcționare a Consiliului, se arată într-un comunicat al instituției.

În esență, reprezentanții Asociației o acuză pe Savonea că prin comportamentul ei din timpul și după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis din 27 martie cu magistrații ”a încercat să implice instituția al cărei reprezentant este în lupta politică, servind interes străine sistemului judiciar”.

”Doamna președinte al CSM a dat dovadă de lipsă de respect și de cooperare loială – nu doar față de Președintele României, ci și față de ceilalți membri ai CSM, precum și față de ceea ce trebuie să reprezinte instituția al cărei reprezentant este temporar. Acționând în acest mod duplicitar, doamna președinte SAVONEA LIA și-a îndeplinit în mod defectuos atribuția fundamentală de reprezentare a Consiliul Superior al Magistraturii în relațiile interne, prevăzută de art. 24 alin. (3) lit. a) din Legea nr. 317/2004”, se mai arată în comunicatul Asociației.

Vezi aici integral argumentele din cererea de revocare

Amintim că în ultima perioadă, adunările generale ale judecătorilor de la Curțile de Apel Brașov și Pitești au inițiat procedura de revocare din funcție a președintei CSM, Lia Savonea. În esență, magistrații  îi reproșează Liei Savonea că a trimis o adresa în calitate de președinte CSM premierului Dăncilă în care solicita o serie de modificări la legile justiției care reprezentau o urgență reală, însă această solicitare ar fi trebuit transmisă prin hotărâre votată în plenul CSM, potrivit legii 317.

Procedura revocării unui membru CSM este însă foarte dificilă și cu puține șanse de concretizare. Pasul următor ar fi ca demersul Curții de Apel Brașov să fie votat de 2/3 din cele 15 Curțile de Apel din țară, plus cea militară. Abia după ce această condiție este îndeplinită, solicitarea se trimite la secția de judecători a CSM. Aceasta dispune efectuarea de verificări de către Inspecția Judiciară, care întocmește un raport. Pentru ca ca membrul CSM să fie demis, acest raport ar trebui votat. O, este greu de crezut că atât secția de judecători cât și Inspecția Judiciară ar susține demersul revocării Liei Savonea.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Superba aceasta musca tete, ca tot ea era cu semnatura pe parteneriatele alea cu dna justitie sri…si acum ce sa vezi fufi mic lupta impotriva…ce ti mai plac jocurile de curte…ja la caruta ca te mudara gajiul

 2. Terminați odată cu stafia de la CSM

 3. Domnule, hâdă mai este această ființă!
  Și ca bărbat, tot urâtă cu draci era!
  Nu este decât o slugă!
  N-am să-i înțeleg niciodată pe unii magistrați.
  Au învățat atâta ca să se umilească în fața unor infractori. De câștigat, câștigă bine; este greu, dacă nu imposibil, să-i forțezi să facă ceva împotriva voinței lor. Ce poate fi? Doar răutatea, interesele de grup, frustrări că nu ajung și ei pe funcții înalte altfel…
  Să-i bată Dumnezeu, că prin acțiunile lor își bat joc de o țară întreagă.

 4. Naomi,tunsa si batuta in platouirle OTV.
  Nikita-Viata mea ,ce ti au facut astia?
  Parca era mai interesant!

 5. E pusă de fmmpsdalde…..mai trebui alte comentarii sau ievaluări? Nici în cele mai ude vise nu spera să ajungă în funcția asta. Acum tre să linga puternic coccisul care a pus-o acolo.

 6. Judecâtoare coruptă, recunoscută pentru legăturile cu mafia si penalii. O pată pe obrazul Justitiei, si asa compromisă.

 7. De ce dna nu se sesizeaza ca Parlamentul blocheaza de 5 luni anchetarea lui Tariceanu???

 8. dragnea trimite jeturi pe justitie iar tericeanu ii tine tulumba si o roteste cat sa-i stropeasca bine pe toti.

 9. CSM-judectori, instrument in mana politicului?

 10. nu exista fard in lumea asta suficient sa acopere mizeria de om ce e savonea asta
  nu trebuie sa ai studii juridice sa iti dai seama ce tare pute, vorba aia, te iei dupa muste ajungi la kkt, asa si cu savonea, te iei dupa ea ajuti la voicu, serbanica .. cloaca de mari patrioti infractori