G4Media.ro

Asociaţia Delta Dunării cere autorităţilor să combată fake-news-urile referitoare la destinaţiile turistice…

sursa foto: Pixabay

Asociaţia Delta Dunării cere autorităţilor să combată fake-news-urile referitoare la destinaţiile turistice din România / Apelul vine după ce o televiziune a titrat „Rusia a bombardat Delta Dunării”

Update: Potrivit PaginadeMedia, e vorba despre televiziunea Digi 24, care a plasat o burtieră cu textul „Rusia a bombardat în Delta Dunării”. Burtiera a apărut în emisiunea cu Vasile Dâncu, Ministrul Apărării, invitat la interviul cu Cosmin Prelipceanu.

Articol inițial: Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD) cere Guvernului României să se implice în promovarea destinaţiilor de vacanţă din România, dar şi în combaterea fake-news-urilor referitoare la acestea, dând ca exemplu o ştire difuzată de o televiziune cu titlul „Delta Dunării a fost bombardată de Rusia”, se arată într-o scrisoare deschisă remisă presei de către asociaţie, citată de Agerpres.

Scrisoarea deschisă a fost trimisă premierului Nicolae Ciucă, ministrului Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, şi ministrului Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.

În document se subliniază că Delta Dunării este o destinaţie de vacanţă sigură, chiar dacă în seara zilei de marţi, 21 iunie, o televiziune a titrat „Rusia a bombardat Delta Dunării”.

„În cadrul aceleeaşi emisiuni, în acelaşi context, este citat domnul ministru al Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, cu mesajul ‘Există informaţia că ruşii vizează canalele de transport’, o declaraţie pe care o considerăm scoasă din context şi care suntem convinşi că nu viza în vreun fel zona Deltei Dunării. Cerem autorităţilor să se implice mult mai activ în promovarea destinaţiilor de vacanţă, din care face parte şi Delta Dunării”, se precizează în scrisoarea deschisă a AMDTDD.

Sursa amintită menţionează, de asemenea, că dacă la începutul anului rezervările făcute de turişti arătau o revenire a oaspeţilor în Deltă, situaţia s-a schimbat după declanşarea conflictului armat din ţara vecină.

„Vă solicităm, domnule prim-ministu Nicolae Ciucă, domnule ministru al Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, domnule ministru al Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, să vă implicaţi activ, conform atribuţiilor legale, în combaterea acestui gen de zvonuri, iar când vi se solicită punctul de vedere, să cântăriţi cu atenţie fiecare declaraţie, pentru a nu putea fi ulterior interpretată, iar turismul deltaic şi turiştii să aibă de suferit ca urmare a unor informaţii false propagate pe canalele media. Vă solicităm să consideraţi, aşa cum ar fi normal, turismul ca fiind unul dintre cei mai importanţi contributori la PIB-ul României şi să nu acceptaţi subminarea acestei industrii, atât de greu încercate”, se mai afirmă în documentul transmis de către AMDTDD.

sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Mă întreb ce televiziune, hmm….

  2. Cerem si noi, cetatenii, Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării sa aiba o discutie cu proprietarii de pensiuni si sa mai scada din preturile alea umflate de vreo cativa ani incoace.

    • Trebuie adăugată cerința ca asociația să reușească să ființeze transport rezonabil. De când au „murit” navele rapide („rachetele”) de producție sovietică, deplasarea de la Tulcea spre mare e penibilă.

  3. pt ziaristul cu facultate de jurnalism care a scris știrea:
    cum vine asta: „cere Guvernului României să se implice în promovarea destinaţiilor de vacanţă din România, dar şi a fake-news-urilor referitoare la acestea”…..
    Deci cere guvernului să se implice în promovarea fake news-urilor ?????????? 😀