G4Media.ro

Asasinii preşedintelui haitian Jovenel Moise erau mercenari „profesionişti” care s-au dat drept…

Asasinii preşedintelui haitian Jovenel Moise erau mercenari „profesionişti” care s-au dat drept agenţi americani, susține ambasadorul haitian în SUA

Asasinii preşedintelui haitian Jovenel Moise, care a fost ucis miercuri, erau mercenari „profesionişti” care s-au dat drept agenţi americani şi este posibil să fi părăsit deja ţara, a declarat ambasadorul haitian în SUA, relatează AFP.

Autorii asasinatului s-au prezentat la reşedinţa preşedintelui Jovenel Moise, afirmând că lucrează pentru Agenţia american antidrog (DEA), dar comportamentul lor nu părea conform cu acest statut, a spus ambasadorul Bocchit Edmond.

„A fost un atac bine orchestrat şi este vorba despre profesionişti”, le-a spus ambasadorul Bocchit Edmond jurnaliştilor într-o discuţie online.

„Avem o înregistrare video şi credem că este vorba despre mercenari”, a adăugat el.

Prima Doamnă din Haiti Martine Moise, care a fost rănită în atac, va fi evacuată la Miami pentru a fi tratată. „Pot să vă spun că au fost date dispoziţiile necesare de dimineaţă pentru a o transfera într-un spital din Miami”, a declarat ambasadorul.

O anchetă este în curs pentru a stabili unde se află asasinii, care sunt motivaţiile lor şi ce cetăţenie au, a mai spus Edmond, care a afirmat că ei vorbeau între ei în spaniolă.

El crede că este posibil ca asasinii să fi părăsit deja Haiti, probabil pentru a se deplasa în Republica Dominicană, o ţară hispanofonă care îşi împarte cu Haiti insula Hispaniola.

„Nu se ştie dacă au plecat sau dacă se află încă acolo”, a spus ambasadorul.

„Dacă nu sunt în ţară, nu există decât un mod prin care puteau pleca – pe la frontiere, întrucât cu avionul nu era posibil”, a adăugat el.

Bocchit Edmond afirmă că eventualitatea utilizării unui avion privat ar fi fost detectată de aviaţia civilă, în timp ce o ieşire pe la frontierele terestre ar fi putut trece neobservată.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ Jovenel Moise

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. in realitate erau rusochinezi, pentru ca americanii au suflete de inger si sunt incapabili de rautacisme

  sa va povesteasca pantazi cat de emotionant a fost cand i-au dat marire de salriu la europa libera

 2. Cred ca e agentu’ termic.

 3. Tot din SUA era si mercenarul Giuliani implicat in linsajul sefei DNA.

 4. Ciudat, nu imi amintesc sa mai fi fost astfel de asasinate la acest nivel.

  Au mai fost lovituri de stat, fireste, precum si situatii atipice, speciale, precum executia lui nea Nicu, rapirea lui Noriega si, de ce nu, accidentul de avion de la Smolensk.

  Dar sa vii tu si sa-l impusit pe presedinte in tara in care agentii SPP sunt cele mai importante persoane e prea de tot. Si pentru ce?!

  Se rasuceste in mormant papa Doc. Sa nu uitam si ca Haiti e usor francofona intr-o lume hispano-americana.