G4Media.ro

Armenia a semnat un contract pentru achiziţionarea de puşti de precizie cu…

sursa foto: captura video

Armenia a semnat un contract pentru achiziţionarea de puşti de precizie cu Franţa

Armenia a semnat vineri un contract pentru achiziţionarea de puşti de precizie cu compania franceză PGM, precum şi o scrisoare de intenţie pentru pregătirea ofiţerilor armeni, în momentul în care Erevanul încearcă să-şi reducă dependenţa faţă de Moscova, relatează AFP, transmite Agerpres.

„Armenia a adoptat ideea modernizării armatei, vom folosi propriile mijloace şi ajutorul statelor partenere, este vorba de a putea folosi toate instrumentele păcii pentru a ne apăra graniţele”, a declarat ministrul armean al apărării Souren Papikian, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu ministrul francez al armelor, Sébastien Lecornu.

Valoarea acestei achiziţii nu a fost precizată.

Franţa s-a angajat, de asemenea, să antreneze cinci militari armeni la Academia Militară Saint-Cyr Coëtquidan şi şi-a oferit sprijinul pentru pregătirea de subofiţeri.

Ministrul francez a confirmat că Parisul va trimite un consilier militar specializat în apărarea sol-aer pentru a ajuta Armenia să se protejeze „de posibile lovituri ale potenţialilor agresori” împotriva civililor.

Armenia „se îndreaptă către parteneri care sunt cu adevărat furnizori de securitate”, a adăugat el în timpul conferinţei de presă, ca răspuns la o întrebare privind slăbirea legăturilor dintre Erevan şi Moscova, aliatul său istoric.

Armenia a început un proces de reformare a forţelor sale armate create după doctrina şi standardele sovietice.

Cooperarea cu Franţa, care datează după războiul din 2020 pierdut de Armenia împotriva Azerbaidjanului, a intrat în „faza sa practică” şi este „deja de natura sistemică şi pe scară largă”, potrivit ministrului Papikian.

Parisul se teme de o nouă escaladare militară cu Azerbaidjanul, rivalul istoric al Erevanului în această regiunea a Caucazului.

Franţa şi Armenia au semnat în toamna anului trecut o scrisoare de intenţie în materie de apărare antiaeriană, care include achiziţionarea a trei radare Ground Master (GM200) de la Thales, ce permit detectarea unei aeronave inamice la o distanţă de 250 km, şi binocluri cu vedere nocturnă, fabricate de Safran şi livrate joi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...