G4Media.ro

Armata ucraineană a „învins” forțele ruse care „au pătruns până la periferia”…

Sursa foto: Anatolii Stepanov / AFP

Armata ucraineană a „învins” forțele ruse care „au pătruns până la periferia” orașului Orlivka, la vest de Avdiivka, anunță generalul Sîrski: Situația „rămâne dificilă”

Forțele de apărare ucrainene au respins un atac rusesc în est – dar situația „rămâne dificilă”, deoarece atacurile continuă în „multe direcții ale liniei de front”, a declarat comandantul suprem al țării, relatează Sky News.

Oleksandr Sîrski, comandantul-șef al forțelor armate ucrainene, a declarat că trupele ucrainene au „învins” forțele ruse care „au pătruns până la periferia” orașului Orlivka, la vest de Avdiivka, în regiunea Donețk.

Dar situația este „deosebit de tensionată” în jurul Avdiivka – oraș-cheie capturat recent de forțele rusești – și în sud-estul regiunii Zaporojie, a spus el.

Unitățile de asalt rusești încearcă să străpungă apărarea ucraineană și să captureze mai multe sate, a spus Sîrski.

„Lupte aprige continuă în zonele Verbove și Robotyne, asupra cărora inamicul încearcă să recâștige controlul”, a adăugat el.

Rusia a afirmat în cursul nopții că trupele sale au intrat în Robotyne, un sat din Zaporojie care face obiectul unor dispute aprinse. Kievul nu a răspuns la aceste afirmații.

De asemenea, Sîrski a declarat că a evaluat apărarea Ucrainei în jurul orașului Avdiivka, ocupat acum de Rusia, și a constatat că unii comandanți au făcut „calcule greșite în ceea ce privește stăpânirea situației și evaluarea inamicului”.

Acest lucru „a afectat în mod direct stabilitatea apărării în anumite zone”, a spus el, adăugând că „a luat toate măsurile pentru a corecta situația”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Am uitat, este nevoie de copii, să crească natalitatea, cine o să moară peste 20 ani în războaiele Rusiei ?

    • Peste 20 ani..hehehe ..te arunci departe…vom trai si vom vedea 😉
      Europa nu are ACUM cine sa moară pt războaiele Hamerikii.

  2. o veste minunata,rusia trebuie in invinsa.