G4Media.ro

Armata israeliană ar fi efectuat un raid asupra orașului Jenin din Cisiordania

sursa foto: AFP

Armata israeliană ar fi efectuat un raid asupra orașului Jenin din Cisiordania

Există informații potrivit cărora părți din orașul Jenin, din Cisiordania, au fost închise, cu puncte de control instalate la rutele de acces în oraș, transmite The Guardian.

Al Jazeera spune că au avut loc ciocniri armate între trupele israeliene și luptătorii palestinieni, cel puțin opt persoane fiind rănite. Ei raportează că sute de soldați israelieni au luat parte la raid, sprijiniți de peste 50 de vehicule blindate.

Semiluna Roșie palestiniană a declarat că una dintre echipele sale medicale a fost reținută de trupele israeliene în fața unui spital din Jenin, împiedicându-i să transfere la spital un pacient cu o rană prin împușcare în picior. Ulterior, aceștia au declarat că pacientul a fost arestat.

Christos Christou, președintele internațional al organizației Médecins Sans Frontières, se află în Jenin și spune că armata israeliană „a efectuat o incursiune în tabăra de refugiați din Jenin”.

Într-o înregistrare video postată pe X, el spune că a fost blocat în spitalul Khalil Suleiman timp de mai bine de două ore, în timp ce forțele israeliene „au operat în tabăra Jenin”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...