G4Media.ro

Armata israeliană a atacat obiective ale mişcării Hamas din Fâşia Gaza, ca…

Armata israeliană a atacat obiective ale mişcării Hamas din Fâşia Gaza, ca răspuns la rachete lansate asupra teritoriului israelian

Forţele de apărare ale Israelului (IDF) au anunțat că sâmbătă au atacat mai multe facilități de infrastructură ale mişcării Hamas din Fâşia Gaza, obiective subterane şi lansatoare de rachete – relatează Agerpres, conform dpa.

Atacul vine ca răspuns la rachetele trase în direcţia Israelului, în cursul nopţii trecute. „Familii israeliene s-au refugiat în adăposturi după ce dinspre Gaza au fost lansate rachete spre sudul Israelului. Unele dintre acestea au explodat înainte să atingă teritoriul israelian, iar altele au fost interceptate de sistemul de apărare Domul de Fier”, se precizează în comunicatul transmis de armata israeliană.

Cel puţin 20 de rachete au fost lansate dinspre teritoriul palestinian, a scris Times of Israel, menţionând că nu au fost raportate victime.

Schimbul de tiruri vine pe fundalul tulburărilor de joi din Ierusalim, prelungite până vineri dimineaţa şi pe parcursul căror zeci de israelieni şi palestinieni au fost răniţi.

Ciocnirile au izbucnit în timp ce poliţia israeliană a fost mobilizată pentru a asigura securitatea la un marş organizat joi de mişcarea evreiască de extrema dreaptă Lahava, un grup ostil făţiş palestinienilor, la intrarea în Oraşul vechi al Ierusalimului. Tineri palestinieni au organizat o contramanifestaţie pentru a se opune marşului respectiv şi au izbucnit incidente la intrarea în Oraşul vechi, situat în partea de est a Ierusalimului anexat de statul israelian.

Incidente au avut loc încă de miercuri la Ierusalim. Înregistrări video difuzate pe reţele de socializare şi în media locale arătau angajaţi arabi de la buticurile din centrul oraşului Ierusalim şi jurnalişti agresaţi violent de tineri evrei care scandau „Moarte arabilor!”.

Circa două milioane de oameni trăiesc în Fâşia Gaza în condiţii precare. Hamas este considerată organizaţie teroristă de Israel, SUA şi Uniunea Europeană.

Sursa Foto: Facebook/ Benjamin Netanyahu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. …iar le-a tras-o!?