G4Media.ro

Armata germană, prima instituţie din Germania care vrea să impună vaccinarea obligatorie…

Armata germană, prima instituţie din Germania care vrea să impună vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19

Armata germană se pregăteşte să impună vaccinarea obligatorie împotriva covid-19 a militarilor, în urma unei intensificări a epidemiei, a anunţat Ministerul german al Apărării, în contextul unei dezbateri aprige pe tema vaccinării obligatorii a populaţiei germane, relatează Agerpres, care citează AFP.

Un Comitet de Arbitraj din cadrul ministerului, din care fac parte reprezentanţi ai personalului, a decis să adauge vaccinarea trupelor germane pe lista vaccinării obligatorii împotriva covid-19, a declarat marţi AFP un purtător de cuvânt al ministerului.

Intrarea în vigoare a măsurii ”este aşteptată rapid”, a precizat el.

Ministrul german în exerciţiu al Apărării Annegret Kramp-Karrenbauer, supranumită AKK, ”s-a pronunţat pe loc în favoarea vaccinării obligatorii”, a anunţat el.

Bundeswehrul urmează să devină astfel prima instituţie din Germania care impune vaccinarea obligatorie antcovid..

În Germania, lovită de un al patrulea val intens covid-19, la fel ca Austira vecină, nivelul vaccinării este sub 70%, sub alte ţări ca Franţa, unde atinge 75%.

Liderii germani au deschis săptămâna trecută calea vaccinării obligatorii a personalului medical şi din aziluri de bătrâni.

Însă situaţia sanitară este atât de gravă, încât o dezbatere pe tema vaccinării obligatorii – respinsă în mod categoric până în prezent de Guvernul Merkel – este foarte aprinsă.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Puteți sa facet si pe dracu’n patru, valul va trece oricum.
    Adevarul ca Germania a eșuat in a gestiona aces val . Ca si mult alte tari din UE.

    • Depinde, 68 % din 83 de meleone e ceva. problema e ca zeama e cam coclita si nu si a facut treaba asa ca in reclama, si cei 68 % s ar putea sa se cam enerveze. Ca neamtzul s a dus pe incredere la inoculare, ca asa e el obedient la ce i spunea mutti. Dar vine si scadentza!