G4Media.ro

Arhiepiscopul Calinic: Datoria tuturor este de a respecta regulile şi de a…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Băăă, Șpagoveanu vă face pe toți, e stat în stat.

  2. Ba da,se poate muri incet,din lipsa de pupat si imbratisat.Moare perpetuarea,si specia,implicit.Numai ca…dureaza:)))))))

    • @Anxi Etate:
      Pana trece pandemia la noi la romani fertilizarea in vitro va fi la fel de comuna precum bautul unei cafele de la automatul de cafea ! :))))

    • :))))))) partea proasta este ca o sa fie …fara indulcitor.Nu stiu cat de incantati sunt romanii(nu toti,e clar) de perpetuare,daca lipseste „gustul dulce” al procedeului prin care aceasta se realizeaza pe cai naturale.
      Si nu sunt putini cei care nu agreeaza cafeaua amaruie:))))))Eu o prefer dulce,oricum,chiar foarte dulce:)))))))

    • @Anxi Etate:
      :))))))))))

      PS. :)))))))))))))))))))

  3. Paradoxal,amândoi episcopii au dreptate.Atat CAlinic in mesajul de mai sus dar și Teodosie care a împărtășit copiii cu aceiași linguriță. Teodosie n-a greșit cu nimic nici din punct de vedere al legilor statului, împărtășania nu e alimentație obișnuită,dar nici din punct de vedere al canoanelor bisericești.Nu exista vreun canon în istoria bimilenară care sa interzica împărtășania din același Potir cu aceiași linguriță.Sfantul Sinod a făcut doar o recomandare nu avea cum să interzică o practica bimilenară.Da ,biserica este stat în stat dar inca ceva fiecare episcopie e stat în stat în interiorul Bisericii.Noi, ortodocșii, nu avem o conducere pe modelul unui singur papa care sa hotărască de unul singur,la noi fiecare episcop are aceiași putere cu papa de la Roma.

    • In aceasta postare reluati o afirmatie neadevarata, cum ca papa ar hotari de unul singur pentru catolici. Sper ca din cauza necunoasterii Bisericii catolice si nu din reacredinta faceti aceasta afirmatie.
      Daca va referiti la chestiuni de natura administrativa, nu cred ca isi inchipuie cineva ca un singur om poate cunoaste in detaliu problemele de rezolvat intr-o comunitate cu mai mult de un miliard de credinciosi.
      Daca aveti invedere aspecte de natura dogmatica, atunci trebuie spus ca in Biserica catolica exista o dogma a infailibilitatii papei. Ce inseamna asta? Cu siguranta nu inseamna ca papa hotaraste de unul singur pentru toti, inseamna doar ca, in anumite conditii, poate promulga fara greseala o invatatura in materie de credinta si de morala. Conditiile sunt ca aceasta invatatura sa fie in acord cu Sfanta Scriptura si cu Traditia BIsericii si sa fie proclamata ex cathedra. De când exista la catolici dogma infailibilitatii papei, au fost proclamate doar doua adevari de credinta de catre papa, unul in 1854 si celalalt in 1950. In ambele cazuri, aceasta s-a facut dupa consultarea oficiala a episcopilor catolici din intreaga lume.
      Noi catolicii credem ca asa cum Cristos l-a ales pe Petru sa fie conducatorul apostolilor si sa se ingrijeasca de unitatea Bisericii din toata lumea, la fel episcopul Romei este chemat sa fie semnul comuniunii si al unitatii in credinta a celor care cred in Cristos.
      Papa nu este un sef care ia decizii de unul singur pentru altii, este un slujitor al unitatii Bisericii.

    • @hashdoio
      foarte fumoasa interventie, am aflat lucruri noi si interesante.
      nu va obositi insa sa-i oferiti lui „Daniel” invataturi. el se pare ca s-a oprit din invatat in ciclul primar, cand se explica diferenta dintre „aceiasi” si „aceeasi”.

  4. Baietii rai vor dori intotdeauna sa pupe Fetele.

    • @so casual:
      Tre’ sa se obisnuiasca de-acu’ s-o faca de la distanta ! :)))

      PS. Blegii oricum au pastrat distanta sociala dintotdeauna ! :)))))

  5. Si nici din lipsa de impartasanie!