G4Media.ro

Ar fi prezentat documente false privind salariul sau durata de muncă pentru…

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ar fi prezentat documente false privind salariul sau durata de muncă pentru a obține indemnizații mai mari de creștere a copilului: 58 de persoane aduse la audieri, prejudiciu estimat la 5,5 milioane de lei

Mai mult persoane sunt bănuite că ar fi prezentat documente false privind salariul sau durata de muncă pentru a obține indemnizații mai mari de creștere a copilului. 58 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare în acest dosar, conform Poliției Capitalei. Prejudiciul estimat este de 5,5 milioane de lei.

Conform informațiilor G4media, autoritățile au fost sesizate de Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială, după ce au fost identificate nereguli cu privire la cuantum sau perioadă prin verificări făcute la ITM sau ANAF.

„La data de 23 mai 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1 vor pune în aplicare 58 de mandate de aducere (55 în București, 3 în județul Ilfov), emise pe numele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, uz de fals și fals în declarații. În fapt, în perioada 2020 – 2021, persoanele bănuite ar fi indus în eroare o instituție publică cu privire la îndeplinirea condițiilor pentru obținerea indemnizației de creștere a copilului. Acestea ar fi prezentat, ca adevărate, împrejurări mincinoase legate fie de calitatea de angajat, fie de cuantumul veniturilor obținute. Prejudiciul total este de aproximativ 5.500.000 de lei”, se arată în comunicatul citat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, uz de fals și fals în declarații, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. USR la primaria S1 e vinovat.
    Cu psd, ca la sector 5 banii se imparteau in liniste, ca erau si trebuiau cheltuiti toti
    Nu cumva vinovat e miniaterul ca nu oprește din start astfel de fraude?
    Valabil si pentru contractele alea din SEAP

    • @Cloudfare – Nu prea inteleg ce vrei sa spui tu acolo… si pentru cultura ta generala pesedepenele are 15 mandate in consiliul local, usr 9 si pmp 3, deci cam cum vezi tu lucrurile