G4Media.ro

VIDEO 2000 de oameni se înghesuie în parcarea din fața Aeroportului din…

VIDEO 2000 de oameni se înghesuie în parcarea din fața Aeroportului din Cluj să plece la muncă în Germania / Explicațiile conducerii Aeroportului și ale Consiliului Județean

Circa 2000 de oameni se înghesuiau, joi, la prânz, în parcarea din fața aeroportului din Cluj, și se pregătesc să plece în Germania la munci agricole sezoniere. Directorului Aeroportului Cluj, David Ciceo, a declarat la Digi24 că oamenii au fost aduși de dimineață cu mai multe autocare și lăsați în parcarea din fața aeroportului, care ar fi administrată de Consiliul Județean, nu de aeroport.

 • UPDATE Purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Cluj, Valentin Jucan, a acuzat conducerea Aeroportului că nu a comunicat faptul că urmează să plece 13 chartere, nici planurile de zbor. El a mai spus că directorul aeroportului, David Ciceo, ar trebui sa demisioneze sau să fie demis dacă în urma anchetei se va stabili că a greșit.

Firma de pază ar fi fost depășită de situație, dar comitetul pentru situații de urgență s-ar fi întrunit pentru a lua măsuri de dispersare a mulțimii. Din imagini rezultă că oamenii nu respectă nici o regulă de distanțare socială și puțini poartă măști de protecție.

Muncitorii sezonieri ar fi urmat să plece în jurul prânzului cu 13 chartere de pe Aeroportul din Cluj către Germania.

Context

Germania și alte țări au exercitat presiuni asupra autorităților române pentru a permite unor contingente de muncitori sezonieri să vină la cules, cele două țări fiind dependente de muncitorii din Estul Europei pentru a nu-și compromite recoltele sezoniere de sparanghel, căpșuni etc.

România a adoptat pe data de 4 aprilie ordonanța militară nr 7, care prevede următoarele la articolul 10: (1) Sunt permise zborurile efectuate de toți operatorii aerieni prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, cu avizul autorităților competente din țara de destinație. (2) Prevederile alin. (1) nu se aplică lucrătorilor care își desfășoară activitatea în domeniul sanitar și al asistenței sociale.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Drum bun. Mai bine ramaneti acolo, decat sa va jefuiasca PSDistii aici, zi de zi, an de an.

  • Amice, ai gresit judetul si anul. Clujul e penelist de multi ani si din ce vad la guvernare e PNL.

  • Alex, tu vezi, dar nu intelegi.

  • Ce face romanul ptr bani!
   În plină pandemie isi riscă viața ptr a munci în Germania.
   Cu banii castigati se întorc acasă cu masini germane second hand.

  • Nu i judecati pe oameni, asigurati-le job-uri cu un salatiu decent aici in tara . Sa fim seriosi romanii nu sunt o natie de it-isti, mecanici, chelneri,fakejobs in servicii; au munca fizica in adn.
   Oamenii nu pleaca la furt..daca nu mai au nici un ban in buzunar, le da statul ca pin america, spania sau mai stiu eu unde? nu cred.

 2. Doamne ce sărăcie e in tara asta, de n-ar pleca la muncă in străinătate ar fi in țară încă o revoluție sigur… Mai bine sa plece ca fără banii lor bancile noastre n-ar mai da credite jjaa sau ce credeți că bancile privatizate au venit cu bani din vest? Tot banii nostrii sunt ei doar externalizeaza profitul

 3. Disperati……

  • Disperati sunt Cei care guverneaza România pentru ca daca nu fac jocul patronului nu mai primesc biscuitul.

 4. Pandemia s-a sfârsit ? Domnul Iohannis a anulat izolamentul populatiei?Germania Vine si impune regule statului român Dar România impune regule Germanie?

 5. romanii=sclavii europei. nici ucrainienii sau basarabenii nu se pot compara la sclavie cu romanii!

 6. DIASPORA, cei de dreapta sunt cei care pleacă, ei știu cum este cu democrația.

 7. La ce sa ramana, sa stea inchisi in casa ca sa acopere incompetenta clasei politice care nu are de nici unele in spitale ?

  Germania are 27.000 de statii terapie intensiva! noi 1300, pana in 2000.
  Deci duceti-va dragilor, duceti-va ca venim si noi!

  Aici e tara militarizata, plina de speciali bugetari! Toti sunt militari, sub acoperire… Pt ei muncim, si pt neamul lor! ATAT!

 8. Diaspora dovedește încă o dată ca e sclavia Europei pe bani europeni si nu vrea să ajute România muncind pe lei pe salariul minim pe economie.
  După ce au stat în carantină in hoteluri de 3 stele pe banii nostri acum au fugit la nemti pe bani să se întoarcă iar zeflemitori cu Bmw Audi au si mii de euro inapoi.
  Poate cand se întorc le cereți și să plătească asigurarea medicală.

 9. oameni necajiti, n-au prins rente bugetare!

 10. Veni, vedi, vici! Au vazut ce sanse au aici!

 11. Ce-mi plac mie legile astea care nu se respecta si nu raspunde nimeni!!!!