G4Media.ro

Aproape 2,5 tone de tutun confiscate în urma unor percheziții în Călărași…

Aproape 2,5 tone de tutun confiscate în urma unor percheziții în Călărași la persoane bănuite de contrabandă

Aproape 2,5 tone de tutun, în valoare de peste un milion de lei, au fost confiscate de poliţiştii din Călăraşi în urma a trei percheziţii efectuate în cursul zilei de marţi la persoane bănuite de contrabandă, informează miercuri Inspectoratul Judeţean de Poliţie, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, persoanele în cauză sunt bănuite că din septembrie 2021 până în prezent ar fi importat, prelucrat şi comercializat în mod ilegal tutun.

„La data de 25 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au efectuat 3 percheziţii domiciliare în judeţul Călăraşi, la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi importat şi comercializat în mod ilegal tutun. În fapt, în perioada septembrie 2021-prezent, persoanele în cauză ar fi desfăşurat activităţi de achiziţionare, transport, prelucrare şi comercializare a produselor din tutun. Ca urmare a percheziţiilor efectuate, poliţiştii au indisponibilizat 2.413 kg de tutun, în valoare de 1.109.980 de lei, 11.000 de tuburi filtre şi o instalaţie specializată de tocare şi prelucrare a tutunului”, precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, Bianca Mihaela Ghiveci.

Activităţile s-au desfăşurat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, iar la acţiune au participat luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter