G4Media.ro

Aproape 1.000 de persoane au manifestat sâmbătă la Lisabona, la apelul unui…

Aproape 1.000 de persoane au manifestat sâmbătă la Lisabona, la apelul unui partid populist, pentru a denunţa acuzaţiile de rasism în Portugalia

Aproape 1.000 de persoane au manifestat sâmbătă la Lisabona la apelul unui partid populist, pentru a denunţa acuzaţiile de rasism în Portugalia formulate în cadrul mişcării antirasiste declanşate de moartea lui George Floyd în SUA, informează AFP.

„Portugalia, Portugalia, Portugalia”, au scandat manifestanţii pe principala arteră din capitală, în spatele unei banderole pe care era scris „Portugalia nu este rasistă”, cuvântul de ordine al acestei manifestaţii.

Însoţită de stricte măsuri de securitate, această manifestaţie a fost convocată de partidul antisistem Chega (Destul), ca răspuns dat militanţilor de stânga ce au denunţat rasismul şi violenţele poliţiste în Portugalia, în linia mişcării declanşate de moartea lui George Floyd, bărbatul afro-american asfixiat de un poliţist alb din Minneapolis.

„Stânga radicală este cea care transmite această imagine eronată despre Portugalia ca fiind o ţară rasistă”, a declarat Leonel Neves, un comerciant de 63 de ani care a manifestat pentru prima dată.

Liderul Chega a lansat pariul de „a-i scoate în stradă pe alegătorii săi de dreapta”, care „nu au obiceiul de a manifesta”, a explicat pentru AFP Riccardo Marchi, cercetător la Universitatea din Lisabona.

Vineri, un colectiv de asociaţii antirasiste a îndemnat la o manifestaţie împotriva Chega, înainte de a o anula în ultimul moment, din cauza evoluţiei epidemiei în regiunea Lisabona, care înregistrează o creştere a numărului de cazuri de COVID-19.

 

Sursa FOTO:  Agerepres/(C)Rafael Marchante/ REUTERS

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. C iori si cuci.

  2. Nu mai există rasism în lumea civilizată; să spui bancuri cu minoritari sau să folosești un anumit vocabular poate fi cel mult bădărănie dar nu rasism. Ce vedem acum n-are nici o legătură cu acel rasism pe care îl știm din istorie. Ăștia de mai țipă de rasism sunt fie activiști care trăiesc din asta fie putori marxiste, revoluționare.

    • hai sa ne prefacem ca nu exista nici coruptie, nici sclavie, nici fake news rusesc, daca tot ne apucam sa bem cat ai baut tu ca sa nu mai vezi rasismul

      si te-ai trezit sa vorbesti tu de civilizatie, tu care n-ai iesit din sat decat sa-l canti pe Dragnea la mitingul de pe 9 iunie

    • @casualyy, unde e sclavie? credeam ca au eliberat-o pe doamna m a ta

  3. Istoric vorbind portugalia e una din cele mai putin rasiste societati din europa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.