G4Media.ro

Apple repară două găuri de securitate exploatate de Pegasus

Sursa foto: Unsplash/ Aleks Marinkovic

Apple repară două găuri de securitate exploatate de Pegasus

Două vulnerabilităţi folosite de spyware-ul Pegasus pentru a accesa dispozitivele Apple au fost rezolvate printr-un update de securitate tocmai lansat, transmite News.ro.

Experţii în securitate cibernetică de la Citizen Lab au descoperit două noi găuri de securitate în sistemele de operare folosite de produsele Apple şi le-au raportat gigantului american.

Apple a lansat un update prin care sunt rezolvate cele două probleme, menţionând faptul că acestea erau deja folosite de spyware-ul Pegasus şi că hack-urile erau posibile fără acţiunea utilizatorului.

Prima vulnerabilitate ducea la compromiterea dispozitivelor în urma trimiterii unei imagini modificate special. Cealaltă deschidea calea atacului cu ajutorul unui ataşament, la fel, special modificat.

Erau vulnerabile la atacuri cele mai noi versiuni ale sistemelor de operare ce stau la baza smartphone-urilor, tabletelor, laptopurilor şi smartwatch-urilor vândute de Apple.

Cu cele două de acum, Apple a reparat, în total în acest an, 13 vulnerabilităţi de tip 0-day – care erau deja explorate de hackeri la momentul descoperirii.

Ca de obicei în astfel de situaţii, este recomandată instalarea cât mai rapidă a update-ului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Da, ce s-a grăbit.. de 2 ani de când e Pegasus acuma repara și ei.