G4Media.ro

Apple ar putea depăşi Samsung în topul producătorilor de smartphone-uri

sursa foto: Pexels

Apple ar putea depăşi Samsung în topul producătorilor de smartphone-uri

Cu o scădere pentru Samsung şi o creştere pentru Apple, cele două companii ar putea face rocada în ultimul trimestru al anului, în fruntea topului producătorilor de smartphone-uri, transmite News.ro.

La 21,2%, Samsung este liderul pieţei de smartphone-uri, urmat de Apple. Însă, conform estimării făcute de TrendForce, cele două companii vor avea evoluţii opuse în ultimul trimestru al anului şi ar putea face schimb de locuri.

Pe de o parte, se estimează că Samsung ar putea pierde cotă de piaţă şi ar urma să ajungă la 19,4% în ultimul trimestru al acestui an.

Pe de altă parte, Apple va creşte de la 15,9% la 23,2% în aceeaşi perioadă, ceea ce va propulsa compania americană în fruntea topului producătorilor de smartphone-uri, deasupra tuturor celor care vând telefoane cu Android.

Estimarea prevede o creştere de peste 7% pentru Apple, ceea ce ar reprezenta o performanţă excepţională. Motorul acesteia ar fi noul iPhone 13, care, chiar dacă nu se vinde atât de bine cum se aştepta Apple, va fi un model de succes.

Restul clasamentului se preconizează să rămână neschimbat, cu Oppo, Xiaomi şi Vivo pe următoarele locuri, toţi cu uşoare scăderi.

sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Niciodată nu voi cumpăra un telefon fără încărcător, mai ales dacă și costă atâția bani. Am cumpărat anul trecut Galaxy S20 Plus cu încărcător și căști premium în cutie.

    • Anul ăsta, S21, fără încărcător. Nicio problemă, se încarcă foarte bine de la vreo alte două încărcătoare Huawei cu USB-C pe care le aveam prin casă.

  2. apple nu mai inoveaza, acelasi breton, fara amprenta, cu masca pe bot recunosti o masca?

    • Stai liniștit, 2 oua clocite! 🤣 …ca Alien nu mai pot sa-ti zic, ca aia-s creativi:
      Apple este cea mai valoroasa companie (Market capitalisation: 2,67 $ trillion). Isi permite sa delimiteze si sa contracteze genii pe product design si development astfel încât sa creeze curând produse pe care nici nu vi le imaginați :))

  3. Meh, dacă nu intervenea Trump cu protecționismul, pe primul loc ar fi fost Huawei. Telefoanele Samsung sunt supraevaluate (mie cel mai mult îmi displace softul, felul în care modifică Android), poți obține valoare mult mai bună de la diverse branduri chinezești.