G4Media.ro

Antony Blinken, șeful diplomației SUA: ”Putin crede că îi vom lăsa singuri…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Antony Blinken, șeful diplomației SUA: ”Putin crede că îi vom lăsa singuri pe ucraineni și că va dezbina NATO. Nu a funcționat și nu va funcționa, îi vom arăta că se înșeală/ Copiii, bătrânii și bolnavii sunt noile ținte ale lui Putin/ Urmează o iarnă grea”

Antony Blinken, șeful diplomației SUA a declarat, în a doua zi a reuniunii miniștrilor de Externe ai NATO de la București, că Vladimir Putin crede că aliații occidentali ”îi vor lăsa singuri pe ucraineni și că va dezbina NATO”. Blinkean a subliniat că acest lucru ”nu a funcționat și nu va funcționa, îi vom arăta că se înșeală”.

Secretarul de stat al SUA a mai spus că noile ținte ale președintelui Rusiei sunt ”copiii, bătrânii și bolnavii pe care îi atacă barbar”: ”Urmează o iarnă grea”, a mai spus Blinken.

Șeful diplomației americane a mai adăugat faptul că NATO se concetrează pe creșterea rezistenței organizației în fața pericolelor imediat, inclusiv de ”creșterea numărului de soldați în China”

  • ”Am încheiat două zile de întâlniri foarte productive la București. Recunosc contribuțiile pe care le-a adus România în ultimul an, dar și lui Jens Stolteberg pentru cum a condus alianța în aceste momente. Ucraina continuă să își îmbunătățească situția pe câmpul de bătălie, dar Putin atacă în continuare populația civilă, a făcut ca milioane de oameni să trăiască în frig, fără lumină. Copiii, cei bătrâni și bolnavi sunt noile ținte ale lui Putin și le lovește în mod barbar și intenționat. Urmează o iarnă grea. Vrea să îi facă pe ucraineni să plece de acasă, să fie înfometați și să crească prețurile la energie, să dezbine NATO. Putin crede că îi vom lăsa singuri. Nu a funcționat și nu va funcționa, îi vom arăta că se înșeală. Suntem alături de Ucraina, deși costurile sunt mari, dar altfel ar fi și mai mari. Dacă ne-am supune terorii ar exista repercusiuni în întreaga lume. Hotărârea noastră colectivă de a sprijini Ucraina va continua să fie de fier și în timpul iernii. Vom continua să acordăm sprijin Ucrainei”, a transmis Antony Blinken, miercuri, la București.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. O sa ia teapa ucrainienii cu ajutorul vosttu…exact ca sud viednamezii …ca irakienii..ca afganii care dimineata au descoperit ca ati fugit din bazele militare si nu ia ti anuntat….

  2. Demonstratie de cinism la nivel inalt. Situatia maro se cunoaste, dar se continua cu declaratiile sforaitoare…